Årets Julekort fra oss…

Årets julekort fra oss blir også i år et blogginnlegg med ønske om å nå flest mulig venner og bekjente for å ønske God Jul og Godt Nytt År.
Siste mann av ungene flyttet ut av barndomshjemmet i starten av Januar. Eldste Sønn hadde fått seg leilighet nede i byen. Nå var det bare meg og Gamle Gubben Grå igjen hjemme.  Litt rart – men og utrolig godt.  Det er jo vitsen at de skal flytte ut når de blir voksne – og Yngste Sønn kommer jo hjem når han er ferdig på folkehøgskole.
I Januar var jeg med og feiret Kristin på hennes 50 års dag.  Koselig. Vi ser alt for lite til hverandre. Kanskje vi kan rette på det i 2018?
Jeg hadde og en lang kaffe- og skravlestund med Verdens Beste Pensjonist.  Enda en ting jeg håper å finne mer tid til i 2018.

Både i Januar og Februar ble det og mange fine gåturer med hundene.  Jeg hadde jo som mål å gå ned noen kilo i år, og det har jeg gjort, selv om det fremdeles er mye igjen. 
I februar var parkering et tema som opptok tankevirksomheten min en del. På mange måter kan en si at Parkering nesten har vært den enkeltsaken som har skapt mest engasjement og mest arbeid for meg i år.  Da snakker jeg om ideen om å innføre betaling på ansatte-parkeringen på Ringerike sykehus og Blakstad. Og thrilleren er ennå ikke over – selv om den vel nesten har gått over i en farse….
Når man snakker om thriller og engasjement Det var vel noe om valg av foretakstillitsvalgt for NSF og valg av styrerepresentanter som og skapte et visst engasjement.

Masse flotte turer også i mars.  Det er jo da vinteren er på sitt beste – og heldigvis snart over. 
Engasjementet denne måneden ble brukt i månedsskiftet mars-april . Som nyinnmeldt Rødt medlem ble jeg sendt på Rødt sitt Landsmøte.  Skrekkblandet fryd. Men du hvor interessant.

De første dagene i april ble og brukt på Rødt sitt landsmøte.  Gøy, lærerikt, og utrolig slitsomt.
Det ble hjemme-påske i år. Sånn blir det når begge to jobber i påsken, men den ene første del og den andre siste del.  Kan være OK det og. Da får man jo muligheten til å delta i midnattsgudstjeneste i Norderhov kirke. Stemningsfull stund som gir ro i sjelen.
Vi i Rødt hadde aksjonsdag mod forskjells-Norge med stand på torget.
Et 30 års lag rakk vi og i april. Hyggelig for “gamle” slektninger og bli bedt med på en slik fest.

Mai er alltid en travel måned med masse engasjement.  1, Mai må selvsagt markeres.  
Gamle Gubben Grå altså min kjære Kai, fyller år og det må bi jo feire, selv om 54 ikke tilsier den største festen.

Så var det lønnsforhandlinger- som som vanlig havnet i bistand…..
Jeg dro rett fra bistandsforhandlinger og i retning Dovrefjell. Vi skulle hente Yngste Sønn hjem fra Folkehøgskole.  Det ble en fin tur til Torvikbukt som viste seg fra sin aller beste side.  Vestlandet badet i mai-sol og med snø-dekte fjell er nasjonalromantikk så det holder.  Deilig med en tur – og kjempegodt å få yngstemann hjem.
Så var det 17. mai.  
Feiring av 81 årsdag
Og i slutten av mai var det familieselskap igjen.  Da var det niesen min som ble konfirmert.  Hyggelig lag i vakkert pyntet lokale -og med en vakker konfirmant.  Det var en hyggelig dag.

I Juni var det mange flotte gå-turer med hundene med dertil fotografering av vakker juni natur. 
Vi var så heldige å bli bedt i barnedåp til den lille grand-nevøen min.  Koselig at “Gamle-tante” og co blir bedt.
Vi startet og ferien i juni. 3 uker deilig hjemme-ferie uten alt for mange planer. Bare ta dagene som de kommer, og glemme klokka.. 
Vi avsluttet juni og startet juli med å besøke Aina og Stig i Sverige.  De hadde bedt “alle” de kjente til stor fest med party-telt, innleid band og stor fest.  Vi koste oss virkelig.  Godt å prate litt med Aina igjen.

Vi måtte jo spille litt minigolf før vi dro hjem fra Sverige.
Apropos Sverige… Det var ikke bare vi som var på Harrytur i juli.  Vi måtte låne ut hengeren vår for at noen gode venner skulle kunne reise på Harrytur… Noen handler mer enn andre.. 
Ellers var det tid til masse hjemmekos også i Juli. Sommeren er den fineste tiden på året.  

I august var det fine gåturer.  Vi hadde og en multetur hvor Gamle Gubben Grå og jeg plukket mange liter med multer.  Det var skikkelig moro.  
Sommer og feriefølelsen var og over, og det var tid for valgkamp.
Jeg har og bursdag i august, og vi hadde koselig feiring med Mamma og Pappa på besøk.  Det var så hyggelig, vi spiste biff ute på terrassen i deilig vær.
Men dagen sluttet så ufattelig trist.  På en liten luftetur ble Turbo angrepet av en annen hund, og ble så hardt skadet at han måtte avlives.En flott dag endte så ufattelig trist.

I September var det valgkamp,  og valg.  Rødt fikk inn en representant på tinget. HURRA: 
Vi hadde og endelig ferie med noen deilige dager i Frankrike sammen med Svigermor og Svoger.  En deilig uke i Vence gjorde godt. Sol og varme vardet og.

Litt engasjement ble det og i september. Løsarbeidere og 0% stillinger var noe av det som opptok engasjementet mitt.  Utrolig hvor fort man merker at ferieperioden er over.

I Oktober var det mange flotte turer.  
Gamle Gubben Grå og jeg var og en tur i Botanisk Hage i Oslo.  Fint med mange flotte høstfarger.  
Vi klarte også å få med oss Yngste Sønn en kveldstur til Aklangen med bålbrenning.  Kjempekoselig.!

November har i grunn bare kommet og gått uten at jeg helt har fått med meg hvor tiden ble av.. Jobb, engasjement og det at jeg føler på at foreldrene mine ikke er like unge lengre får dagene til å fly.  

Så er det Desember.  Dagene fortsetter å fly, og i tråd med kulde og glatte veier blir det færre gåturer på meg.  Den utviklingen startet vel allerede i november.  Vel, da vet jeg hva som blir nyttårsforsett.  Den trenden må endres!  
Det var åpning av den nye kirken i Hønefoss. En bygning jeg har vært utrolig spent på, og selvsagt var Gamle Gubben Grå og jeg der på åpningsgudstjenesten, eller vigslingsgudstjeneste som det vel egentlig heter.  
Vi har feiret Pappas bursdag som seg hør og bør når man fyller 87 år  . og det sies at i morgen er det Julaften   
Jeg sitter her midt på natta og lurer på hvor egentlig alle dagene i Desember tok veien –  Tradisjon tro har jeg tusen ting igjen som må gjøres før klokkene kimer julen inn.  Men jeg vet av erfaring at når jeg om 36 timer drar på kveldsvakt Julaften, så er alt klappert og klart for hyggelig familie-jul i heimen.  

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg