Elsk meg mest når jeg fortjener det minst…

 

.Jeg har oppført meg som en dritt i flere dager. Virkelig ikke vært noe spesielt å være i hus med.  Sliten og grinete, og det har selvsagt gått ut over Gamle Gubben Grå. Det er ikke mye pent jeg har sagt til han de siste dagene, men glefset har jeg gjort, i tide og utide.

Et godt råd sier “Elsk meg mest når jeg fortjener det minst, for da trenger jeg det mest”. Jeg er så heldig at Gamle Gubben Grå, min beste venn, livsledsager og store kjærlighet er en fyr som tenker slik.
I dag svidde han av nesten 600 kroner for at jeg skulle få gå på Åge Aleksandersen konsert.  Og det uten at jeg hadde spurt.

Åge skulle spille i Hønefoss i kveld, og venninna mi og jeg hadde bestemt tidlig i år at dit måtte vi!  Vi har vært store fan av Åge siden tidlig på 80-tallet,allerede før Sambandet og før Leva Livet. Det er ikke få konserter vi har overvært sammen og hver for oss.

Å svare JA på å gå konsert, betyr jo ikke at jeg går inn og kjøper billett i januar.  Jeg måtte fikse noe som var galt i nettbanken, og når det var gjort var det nok av andre ting å bruke pengene på. Konserten var jo lenge til – og falt litt i glemmeboka.  Helt til Venninna sendte melding denne uka for å avtale hvor vi skulle møtes så vi var sikkert på å finne hverandre.

Økonomien er stram. skulle jeg virkelig ta meg råd til å bruke 580 kroner jeg i grunn ikke har på konsert?
NEI: Det har jeg ikke råd til. Jeg får melde avbud til venninna. Jeg holdt kjeft om alt dette til Gubben.  Men ble i grunn ikke blidere av å gå glipp av en Åge-konsert.
Jeg har aldri vært noe spesielt konsertmenneske.  En Smokey konsert på Rockefeller. Et par konserter med DDE på Hallingmarken. Det er alt.
Ja, og så 6  konserter med Åge Aleksandersen

Den første var i Ringerikshallen en gang tidlig på 80 tallet 84 tror jeg.  Jeg gikk sammen med denne venninna som ville ha meg med på konsert i kveld.  Det var min første Åge -opplevelse. Min første konsert – og jeg var solgt.

Neste konsert var en utekonsert på Hønefoss stadion. Samme venninne, og flere venner. og dette var konserten til Åge etter at han hadde sluppet Leva Livet.  Tror det var i 85 eller 86.

Ny konsert i Ringerikshallen i 87 eler 88. Fremdeles med den samme venninna med flere.  Jeg skulka skolen i Kongsberg, og dro til Hønefoss og sov på hybelen hos denne venninna den natta. Alt for at Mamma og Pappa ikke skulle finne ut at jeg hadde skulka skolen på grunn av en konsert. Ble ferska da jeg støtte på Søsteren på vei til Kongsberg-toget neste morgen… Men det var verdt det!

Så var det vel en eller annen gangen konsert på Hallingmarken på 90-tallet. Ungene var født, og jeg var der med mann og barn.  Ikke helt den samme konsertopplevelsen med små barn som heller vil kjøre karusell, spise sukkerspinn eller alt mulig annet enn å stå forholdsvis rolig.

Så var han på Hurum en gang. Vi fikk Svoger til å kjøre meg og Gamle Gubben Grå i båt fra hytta til Svigers.  Ja Svoger var med på konserten han og.  Midt på90 tallet, vil jeg anta dette var.

Den villeste Åge-konserten jeg har vært på var i skauen ved Hokksund.  Det var 4. eller 5. juledag – 30 kuldegrader og utendørs konsert.  Også den gangen hadde jeg gitt ut håpet om konsert, og dro på dagvakt på jobben med småsko og skinnjakke. Jeg skulle bare gå mellom bil og sykehus.  Så ringte Gamle Gubben Grå. Han hadde kjøpt billetter til oss og ungene. Jeg måtte dra rett fra jobb og møte de i Vikersund for å rekke konserten. Det var en kilometer å gå gjennom vinterskauen med fakler før vi kom frem til konsertarenaen midt i skauen. Med halmballer til å sitte på, store bål og en sene  hvor Åge showet og ga meg den villeste konsertopplevelsen jeg noen gang kommer til å oppleve. Jeg sto midt foran senen og gaulet med på hver eneste sang iført vanlig genser og skinnjakke. Merket ikke de 30 kuldegradene i det hele tatt.
På gåturen hjem begynte jeg å fryse, og frøs så jeg hakket tenner i bilen hjem.  Tror og jeg ble forkjølet etter den konserten – men det var verdt det!!!

I dag skulle Åge synge i Hønefoss, hjembyen min, for første gang siden slutten av 80 tallet.  Og jeg hadde ikke billett, og litt lite kronasje på kontoen.

Men Gamle gubben Grå kjøpte billett til meg.  Kjørte meg til byen og hentet meg igjen da konserten var over.
Nok en gang ble jeg ung.
Nok en gang sto jeg foran senen og gaulet med på hver eneste sang sammen med venninna mi fra de galde ville ungdomsårene.
I 2 år holdt den 70 år gamle Åge koken der oppe på senen.  For en fyr! For en artist!   Denne kvelden kommer jeg til å leve på lenge!!!

Takk kjæresten min for at du gjorde så jeg fikk kommet meg på konsert.  Du er utrolig snill – og jeg elsker deg.   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg