Husker dere de grønne tomatene? Jeg plukket inn over 2 kilo her om dagen. Var redd for nattefrost. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke de til. Nå vet jeg det.
I dag har nemlig tomatene blitt omgjort til tomatmarmelade. En slags versjon av portugisisk Doce de tomate verde. Jeg lagde noe lignende i fjor. Det er godt, blant annet til ost. Nå står 6 små glass tomatmarmelade til avkjøling på kjøkkenbenken.
Sånt liker jeg. Høste fra hage eller natur og lage noe man kan nyte ut over høst og vinter. Sanker husmorpoeng.
4 kommentarer



Så flink du er, det hørtes godt ut! Kjekt med å lage ting i heimen. Da vet man hva det inneholder.
Poeng er kjekt å sanke!
Det er noe ekstra med å spise marmelade fra egen hage.
Du er skikkelig huslig for tiden 🙂 Moro det 🙂 De grønne tomatene blir ikke røde uansett om du venter? De ER grønne?
Takk. Jo. De grønne tomatene ville blitt røde hvis de fikk ligge på et brett i et solrikt vindu. Men 2 kilo tomater liggende til “pynt” i en ukes tid orker jeg ikke. Hadde jeg ikke plukket de inn ville de vært ødelagt ved første frostnatt. Den kan komme når som helst her. Var bare 0,5 grader her en morgen.