Husker du de grønne tomatene?

Husker dere de grønne tomatene? Jeg plukket inn over 2 kilo her om dagen. Var redd for nattefrost. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke de til. Nå vet jeg det.

I dag har nemlig tomatene blitt omgjort til tomatmarmelade. En slags versjon av portugisisk Doce de tomate verde.  Jeg lagde noe lignende i fjor. Det er godt, blant annet til ost.  Nå står 6 små glass tomatmarmelade til avkjøling på kjøkkenbenken.

Sånt liker jeg.  Høste fra hage eller natur og lage noe man kan nyte ut over høst og vinter.  Sanker husmorpoeng.

 

4 kommentarer

      1. Takk. Jo. De grønne tomatene ville blitt røde hvis de fikk ligge på et brett i et solrikt vindu. Men 2 kilo tomater liggende til “pynt” i en ukes tid orker jeg ikke. Hadde jeg ikke plukket de inn ville de vært ødelagt ved første frostnatt. Den kan komme når som helst her. Var bare 0,5 grader her en morgen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg