Søndag og bakedag

Søndag. Fridag. Hva passer vel bedre enn ar jeg sanker noen husmorpoeng? Eller jeg begynte vel strengt tatt å samle husmorpoeng allerede i går. Jeg satte en gjærdeig av alle melrestene i bakeskuffen til kaldheving.  Vi pleier å ha sånne halvstekte rundstykker fra matbutikken til søndagsfrokosten. I dag ble der ferske, grove hjemmebakte rundstykker. Fulle av havremel, kruskakli og sammalt speltmel regner jeg med at d3 er utrolig sunne og. Altså trendy husmorpoeng i fleng.

Etter frokost bakte jeg tørre vafler. Navnet i seg selv er temmelig forklarende. Tørre vafler er en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. Mange bruker de til småkaker til jul, men de er minst like gode en solskinnsdag på terrassen. Merk dere og at disse vaflene er glutenfrie. Ja, du leste riktig. Kjerringa har brukt søndagen til å bake glutenfrie kaker. Enda flere trendy husmorpoeng. Dette burde føre meg langt oppover bloggtopplista.

Oppskriften på tørre vafler fant jeg I et av de interiørbladene jeg hentet hjem i fjor. Vil du ha oppskriften er den som følger.

2 egg

125g sukker

125 g smør

250g potetmel

1,5 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Bland smeltet smør, potetmel og bakepulver i eggedosisen. Stek røra i vaffeljern. Avkjøl på rist.

Vær forsiktig når du tar vaflene ut av jernet. De er veldig sprø, og kan fort brekke i småbiter. Bitene smaker like godt, men gjør seg ikke like godt på kakefat og Instagram og blogg.

 

12 kommentarer

Siste innlegg