Mitt politiske ståsted…

Sophie Elise er på bloggtoppen med et innlegg med denne overskriften. I disse valgkamtider passer det meg som hånd i hanske. For du som følger denne bloggen jevnlig vet jo at i tillegg til å bli toppblogger har jeg som mål at Rødt skal vinne valget 9.september. I det minste håper jeg på en plass i kommunestyret og en båtplass i fylkestinget til Viken.

Jeg ser ikke noe betenkelig med at Sophie Elise deler hva hun stemmer og på den måten kanskje påvirker noen av sine følgere til å stemme det samme som henne. Det kalles å drive valgkamp, og det driver tusenvis av oss lokalpolitikere hver dag i disse valgkamtider. Så langt i dag har jeg deltatt i en nettdebatt, postet et en innlegg og takket ja til å møte på et møte med kommunens korsbåndet alt for å håpe å få folk til å stemme Rødt.

Det å inspirere unge folk til å bruke stemmeretten sin er positivt. Ja eldre velgere og. I Ringerike var valgdeltakelsen 52% for 4 år siden. Det er en fare for demokratiet når nesten halvparten velger å ikke stemme.

Ingen er like engasjert i alt. Arbeidslivspolitikk er et felt som engasjerer meg. Sophie Elise er mer opptatt av oljenæringen og innvandring. Hun ønsker å begrense oljeindustrien. Samtidig ønsker hun ikke en restriktiv innvandringspolitikk. Hun kunne altså med god samvittighet stemt Rødt. Vi ønsker en gradvis nedtrapping av oljeindustrien, er i mot oljeleting i Lofoten og Vesterålen og mener Norge som ett av verdens rikeste land må ta sin del av ansvaret for verdens flyktningskrise.

Sophie Elise har vært aktiv både i AUF og i Unge Høyre. Jeg har vært aktiv i SV og Solidaritetslista før jeg meldte meg inn i Rødt. Sophie Elise meldte seg inn i AUF for å finne et sosialt fellesskap og i Unge Høyre fordi der var alle de kjekke gutta. Nok en gang. Hun kunne fremdeles valgt Rødt. Vi har et godt sosialt miljø og en mengde kjekke mannfolk. Har du sett Bjørnar Moxnes? Litt mer å se på enn Senterpartiets Trygve eller Jonas i Arbeiderpartiet..

Nå er ikke Sophie Elise, i følge eget innlegg, så selvsentrert lengre og stemmer derfor MDG. Jeg er heller ikke veldig selvsentrert og stemm.er Rødt. Vi har, slik jeg ser det, den mest solidariske politikken.

Sophie Elise er opptatt av miljøet. Hun tror vi trenger restriksjoner for å ta de riktige valgene i hverdagen  For eksempel å gå fra bensinbil til el bil. Jeg vil gjerne ha en bil, en knallrød Tesla. Grunnen til at jeg fremdeles kjører rundt i Lille Bille som er en bensinbil er at jeg ikke har råd til en knallrød Tesla. Man blir ikke til av å arbeide i det offentlige helsevesen.

Isabell setter og pris på at MDG gjør det rimeligere å spise sunt og få tak i sunn mat “også i offentlig sektor”. Litt usikker på hva hun mener med den setningen. Men det er mange politikere som henger på fraser om “offentlig sektor” uten at det alltid gir mening.

Jeg er ikke så grønn som Sophie Elise, og selv om miljøpolitikk er viktig tror jeg svært mye i samfunnet vårt villev”funke” en god stund til uten det til tider litt opphausa miljøperspektivet fra verdens bloggere.

Siden jeg ikke tror alke kan leve av blogging, fikse neglene til hverandre og putte silikon i puppene og rumper mener jeg det er viktig å ha en næringspolitikk som også inneholder en industrpolitisk satsing. Rødt lanserte i vinter sin industripolitikk, og er det eneste partiet som ønsker økt fokus på norsk industri, og også ønsker en egen industriminister. Og Sophie Elise, det finnes noe som heter grønn industri.

Jeg vil bare til slutt nok en gang påpeke at Jeg stiller til valg for Rødt. Så bor du i Ringerike eller i Akershus, Østfold eller Buskerud (fylkene som skal bli Viken) så nøl ikke med å stemme på meg og Rødt.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg