Du må ikke ove

Jeg har tidligere skrevet om diktet til Arnulf Øverland og at jeg mener det dessverre er like aktuelt i dag.  I det siste har jeg blitt enda mer overbevist om at det stemmer – og jeg ønsker nå å rope et stort varsko.  For er den samfunnsutviklingen vi ser den samfunnsutviklingen vi virkelig ønsker?

For noen uker siden fikk jeg mail fra tore Tvedt, lederen av Vigrid. Jeg skvatt da jeg så mailen i innboksen, Hvorfor skriver en slik person til meg? Er ikke min politiske holdning og mine uttalelser så langt fra det han står for son det går an å komme? Jeg ble litt beroliget da jeg så at det var en mail som var sendt til samtlige av kommunestyremedlemmene og varamedlemmene i kommunen (og sikkert til flere kommuner) Det var en mail med invitasjon om samarbeid og så en hel haug med konspirasjonsteorier og vrangforestillinger som ikke en gang min gode venn i Bergen kunne kjøpe (og han er ekstrem på konspirasjonsteorier..)Selvsagt ønsket jeg ikke samarbeid, og det ga jeg tydelig tilbakemelding om.

Denne uka var Hege Storhaug og talte på et åpent folkemøte arrangert av Frp her i kommunen. Jeg vurderte om jeg skulle ta meg en tur, bare for å høre hba dama sa, kanskje gå inn i en diskusjon med henne hvis mulig.  Men var redd for at det ikke var lagt opp til diskusjon, og at det at jeg møtte opp ville bli tatt til inntekt på at jeg støttet dama. Noe jeg selvsagt ikke gjør Jeg finner både henne, boka hennes og holdningene hennes skremmende.  Jeg ville gjerne hatt en debatt, men jeg ville ikke likt at lokalavisa tok et bilde av salen og at jeg dukket opp på et slikt bilde.
Vurderte å prøve å få med meg de andre i styret til SOL  på å ta en tur.  Stille oss opp å vise dama ryggen eller noe slikt, men vi er voksne folk, det er bare jeg som er ungdom (fyller 50 til høsten) Hadde kanskje sett litt teit ut med ett par tre slitne rygger vendt mot scenen…
Det ble med tanken.  Vet ikke om det var mange der. Har heldigvis ikke stått ett ord om arrangementet i lokalavisa.

Men det skremmer meg at en så profilert  islam fiendtlig talsperson kommer å snakker til oppegående mennesker i mitt nærområde. Det skremmer meg virkelig. 

Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

Ny PC

Endelig tilbake på en PC som virker!
Den gamle PC en har lenge vært kranglete.  Vi har lenge vært uenige om jeg trenger å installere Windows 10,  Fordi jeg har holdt hardt på mitt og ment at jeg som eier er sjefen, har den gamle PCen surnet mer og mer.  Det har dukket opp feil på feil.  Den har blitt så sein at bare å komme inn på nett i det hele tatt har vært bortimot en dags arbeid. Jeg er ikke noe spesielt tålmodig med elektronikk som ikke virker så det har vært mye ærgelse, sinne, frustrasjon og blodtrykkstiging.  Jeg har lurt litt på å spørre min gode venn PC guruen til råds, men har drøyet litt. PCn er gammel. Kanskje på tide å kjøpe ny?

Den endelige avgjørelsen ble tatt forrige helg. Da jeg kom hjem etter en alle tiders arbeidshelg på hytta og fant ut at PC n hadde benyttet tiden alene hjemme til å slette hele harddisken min, så var nok mer enn nok.  Når den da og var så treg at det å søke på Finn ble en umulighet så var PC ns dager talte. Og i dag fikk jeg rota meg innom en Expert butikk og kjøpt ny PC. (Expert har inngått tariffavtale nå, så det er greit å gå dit igjen)

Deilig å være tilbake på en PC som virker.

PS jeg vet at slike elektroniske dingser ikke har egen hjerne eller vilje, det bare virker sånn.