Så var det striskjørta og havrelefsa igjen…

Så var plutselig første arbeidsdag etter fire ukers høstferie der.  Heldigvis hadde jeg “Midtvakt” så jeg behøvde ikke å være på jobb før klokka 10.00.

Morgenen startet tidlig.  Gamle Gubben Grå skulle og på jobb. Han står opp05.30 (gjesp) og forlater heimen litt før 07.00 Noen trenger litt vel god tid på morgenen. Jeg kan stå opp når jeg hører han kjører, og vekker da guttene.  Som vanlig tok Eldste Sønn bussen mens Yngste Sønn ble kjørt etter.

Etter å ha levert Yngste Sønn på skolen 08.15 dro jeg og handlet dagens matvarer.  Hjemme igjen ca. 08.45 noe som ga meg tre kvarter til frokost med avisen  Langt fra god nok tid til en skikkelig avisfrokost. – og ukebladet jeg hadde kjapt meg fikk nok vente til i kveld….  Tiden ble kuttet betraktelig ned av at jeg fant  ut at jeg hadde kjøpt Aftenposten i stedet for lokalavisen. Litt dumt, i og med at jeg abonnerer på Aftenposten…
Tre kvarter går fort når man har det kos, og snart satt jeg i bilen igjen.  På vei til jobben kom jeg til å tenke på Kjøteren. Hadde noen vært ute med han i morges? Gamle Gubben Grå hadde ikke tatt inn avisen, i grunn et tegn på at han ikke hadde luftet Kjøteren heller.

På jobb var det nok å gjøre. Ikke overraskende.  Jeg unte meg 20 minutters matpause rundt klokka 14. Men ellers var det full fart hele vakta.  “Pasienten i fokus” heter det så flott, men jeg er ikke sikker på at vi alltid klarer det når arbeidsmengden er så stor som i dag. Ved 17 tiden var jeg så sliten at jeg hadde mest lyst til å sette meg i en krok å grine. Men det gikk jo ikke Jeg hadde fremdeles 4 pasienter igjen på lista.
Det var så mye kaos og ting som ikke gikk etter planen i dag.  Så mange pasienter som på grunn av  forsinkelser måtte vente lenge, at kvelden endte med at Verdens Beste Kollega gikk og kjøpte en blomsterbukett av sine egne penger for å blidgjøre en særs misfornøyd pasient.
Når min arbeidsdag var slutt klokka 18.00, var det bare å sette seg ned å gå gjennom 4 uker med ulest mail 238 stykker for å være nøyaktig.  Først litt over 20.00 satt jeg nesa
hjemover etter over 10 timer på jobb.

Jeg visste at det var jeg som skulle lage middag i dag. Egentlig skulle vi ha en rett med auberginer, yoghurt og hvitløk.  Men den trengte over 2 og en halv times forberedelse, og siden klokka ville være nærmere 21.00 før jeg kom hjem, bestemte jeg meg for å droppe det og slengte innom Kiwi og kjøpte et par ferdig pizza. Så ble det middag rundt 22.00 etter at jeg hadde fått satt på oppvaskmaskin og småryddet litt.

I morgen er det på han igjen. Da kommer Klinikkdirektøren på besøk, og vi skal til tross for alle budsjettkutt være positive og blide…

Du må ikke sove….

Var på loppemarked i dag, og fant blant annet denne lille boken .”Lov om Arbeidervern” . Det står at det er loven av 19.juni 1936 med endringer ved lov av |8.juni 1938. Selve boka er 10.opplag, og trykt i 1947..  Altså, arbeidsmiljøloven fra 1938. 

De som har lest litt historie vet at arbeidslivet i mellomkrigsårene var ganske tøft. Det har heldigvis skjedd store endringer siden den gang, og jeg tok med meg boka mest for å se hvor mye bedre vi har fått det i dag.   Men vet dere hva, hvis Erna og regjeringen får gjennomslag for mange av de enringene de ønsker i arbeidsmiljøloven er vi tilbake til et arbeidsmiljø som ligger lengre tilbake i tid enn 1938.

Tror du meg ikke; så les her:

|§17 Den alminnelige arbeidstid
1. En arbeiders alminnelige arbeidstid må ikke være over 8 timer daglig……Er den alminnelige arbeidstid på bestemte dager regelmessig kortere enn 8 timer, kan de øvrige dager i samme uke forlenges tilsvarende, men høyst med 1 time.

Altså en slags gjennomsnittsberegning av arbeidstid, men dog maks 9 timer pr. dag.  I regjeringens forslag åpnes det for gjennomsnittsberegning på årsbasis, og  med maks 12 timer pr. dag.

§15 Søn. og helgedager mb
2. Arbeider som har utført søn- eller helgedagsarbeid….    skal ha det følgende søn- eller helgedagsdøgn fri.

Her står det ingenting om gjennomsnittsberegning.  I regjeringens forslag kan vi arbeide opp til 26 søndager på rad (hvis vi da får fri de neste 26 søndagene)

Regjeringen snakker i store ord om et fleksibelt arbeidsliv.  Etter det inntrykket jeg har fått var ikke arbeidslivet i mellomkrigstiden og før det preget av fleksibilitet. (Antageligvis var ikke ordet oppfunnet en gang..)  De godene folk har kjempet frem de siste 100 årene er i fare.  Vi har stort sett et godt og tryggt arbeidsmiljø i dag. Kanskje for trygt og godt.  Det er fort gjort å ta det som en selvfølge  Men får regjeringen gjennomslag for sitt forslag til n arbeidsmiljølov vil vi få en markant endring som raskt vil kunne føre oss 100 år tilbake i tiden. Ønsker vi det?

(PS Jeg er klar over at verden har gått fremover. I boken er arbeidstiden 48 timer i uka, svangerskapspermisjon var på 6 uker og normalarbeidsdagen var til klokka 21.00…men forresten, det siste er vel og med i regjeringens forslag om “det åpnere samfunn” —-)

Siste feriedag

4 blanke uker lå foran meg. Jeg hadde ingen store planer, få  faste avtaler,  Jeg skulle bare få tapetsert det lille gjestetoalettet og fått gjort mye på hytta.  Nå er de fire ukene over. I morgen er det ubønnhørlig jobb igjen. Gjestetoalettet har fremdeles ikke tapet, og jeg har ikke satt mine ben på hytta.
Så hva har jeg brukt dagene til?
Jeg har gått mange og lange turer i vakkert høstvær.
Lekt husmor…
…og mamma.
Det er ikke alltid jeg har så mye tid til det i en travel hverdag.
Jeg har lekt politiker, og kost meg med det. Hatt oversikten og vært forberedt når møtene startet.
Jeg har kost meg og ladet batteriene.

Jeg har omtrent ikke tenkt på jobb.  MEN jeg har deltatt på ett kurs på jobben. Vært innom huset tre ganger (+kurset)  Deltatt på ett møte i Drammen. (mot min vilje)bLest noen mail. Svart på noen SMS Tatt en jobbtelefonsamtale og hatt en oppdateringslunch med kollega.  Pluss støtt på Verdens Beste Kollega  ett par ganger uten at vi har snakka jobb av den grunn.

Jeg vet at det har kommet nye og helt urealistiske sparekrav på neste års budsjett. Jeg vet at bemanningssituasjonen på jobb fort kan bli en utfordring.  Jeg vet at neste styremøte bare er en drøy uke frem i tid, og jeg gleder meg til å ta fatt. 

Håper det bare blir litt id igjen til å være MEG også de neste ukene…

Søker om Drosjelappen

 

I dag er det torsdag og bare Eldste Sønn som skal ut døra klokka 08.30.  Rolig morgen uten at jeg behøver å  få blodtrykksstigning og hjerteattakk i forsøk på å få Yngste Sønn opp og ut.
Eldste Sønn gikk ut døra til vanlig tid, og kom raskt tilbake. Bussen hadde kjørt rett før han kom frem til busstoppet. Ja, så var det bare for a Mor å finne bilnøklene og dra av sted for å kjøre han på jobb til klokka 08.00.

Vel hjemme igjen var det å starte jobben med å få liv i Yngste Sønn. Han skal på skolen til klokka 10.00. 
Rett før vi var på vei ut døra tikket det inn en SMS: Det var fra Datteren.  “Bare et spørsmål; Har du mulighet til å kjøre meg på jobb til klokka 12.00?” Og selvsagt sier ikke Mamma nei.

Så det var en tur klokka 08.00, en klokka 10.00 og en klokka 12.00. Selv skulle jeg på et politisk møte klokka 15.00

Alle mine tre barn fikk to spørsmål av meg i dag:
1) Hva gjør du til neste uke når mine fire uker med ferie er over ?
2)  Har du noen gang vurdert førerkort?

 

Gretten Gammel Kjerring

I går gikk jeg en lang tur med Kjøteren i det flotte høstværet.
En fin tur. Deilig å være ute,  MEN – den ble litt i lengste laget for benet.  Det verket, og jeg er ikke sikker på hvem som haltet mest da vi kom tilbake til bilen, den gamle Kjøteren eller meg. 
Da jeg kjørte hjemover møtte jeg Gamle Gubben Grå i bil. Flott da har jeg huset for meg selv når jeg kommer hjem, tenkte jeg. Da skal jeg slenge meg på sofaen og hvile beinet. Gamle Gubben Grå ligger litt for mye på sofaen etter min smak, så jeg foretrekker at han ikke ser meg de gangene jeg inntar horisontalen sånn midt på formiddagen.
Men hvor lenge var Eva i Paradis? Jeg hadde ikke før kommet meg inn døra og gitt Kjøteren mat og vann før ytterdøra gikk opp og inn ramla ikke bare Gamle Gubben Grå, men også Datteren.
Alltid kos med Datteren på besøk.  Men hun tar innimellom litt mye plass.  Det er så mye liv med henne. Hun flyr rundt og sloss med Kjøteren.  Skravler nesten mer enn meg, og spiller støyende musikk på telefonen.  Så i stedet for horisontalen ble det lange dype tanker over en tekopp etter at hun og Kjøteren hadde løptstøyende rundt i huset og sloss om en rev.

Da kvelden endelig kom var jeg stup trøtt og sliten, og benet verket som bare det. Jeg stupte til køys før 22.00 og fikk en deilig søvn frem til ca 02.00.  Da gikk Gamle Gubben Grå til sengs. Og selv om han sikkert var stille og hensynsfull våknet jeg, og fikk ikke sove igjen.  Det ble ikke bedre av at Kjøteren pep og sutret ute i gangen og Gubben snorket og hadde søvn apner til jeg ble sprø. 
Klokka 04.30 vandret jeg rundt på boligfeltet med en Kjøter som helt riktig MÅTTE ut, men som i tillegg var kjempeglad for å få en tur ut i mørket. Jeg delte ikke hans glede.
Inn igjen rundt 05.00.  Da var jeg lys våken. Satt litt på PCn før jeg ble stuptrøtt og stupte til sengs etter å ha smurt kneet inn med voltarol. Sovnet som en sten en halv time førklokka ringte.

Opp og mase opp guttene. En med buss og en måtte kjøres (høres det kjent ut?) Gamle Gubben Grå satt i flanelspysjen og glippet med øynene. Yngste Sønn hadde all verdens tid, og jeg hadde faretruende høyt blodtrykk og var eksplosjonen nær.
Da jeg fikk Sønn på skolen lovlig sent, og kunne puste normalt å kjenne pulsen roe seg noe var det bare en ting å gjøre; ringe ei venninne og kollega og høre om hun hadde fri. Det hadde hun, heldigvis.

S¨ble det laaang lunch på kafe, og masse herlig klaging på alt som er galt i livene våre, på jobben og i verden for øvrig.

Hverdagsfilosofen…

Vanligvis er morgenene her en kaotisk affære hvor jeg løper hysterisk rundt og skriker for å få opp Ymgste Tennåringssønn mens blodtrykket stiger.  De dagene jeg ikke selv må løpe ut døra seinest 07.30 ender det som regel med at han blir kjørt til skolen ca en halv time etter at Eldste Sønn har forsvunnet med bussen.

I dag ble jeg derfor gledelig overrasket da jeg fant Yngste Sønn nydusjet og våken på vei ut av badet da jeg sto opp klokka 07.00. 
Inne på kjøkkenet spurte han om jeg ville ha en kopp te i og med at han skulle koke en kopp til seg selv. Jeg takket takknemlig ja, og snart sto en deilig duftende tekopp forran meg på bordet. Snille, flinke gutten min. 

Litt senere, da Eldste Sønn satt bøyd og knyttet skolissene for å løpe av gårde til bussen, satt Yngste Sønn med bena oppunder seg i Tante-sofaen med en tekopp, en haug brødskiver og spurte: “Hvis du kunne velge; Hvordan ville du ønske å kdø?”  Før jeg besvarte spørsmålet lurte jeg på om ikke han også hadde tenkt å rekke skolebussen. Men det hadde han ikke. Da ville han hverken rekke å spise opp haugen med brødskiver eller drikke opp tekoppen.  “Jeg vil heller sitte på med deg, jeg Mamma” Sa han med englehåret og de blå øynene mens han smilte søtt til meg. Vell vitende om at jeg har ferie, og ikke har behov for å stresse ut døra før klokka 08.00 om morgnene..

Vel, selvsagt ble det en halvtime med te og filosofi over temaet dødsmåter.

Helgens loppefunn

Jeg har en stor lidenskap for loppemarked.  Og i helgen har jeg vært på en liten lopperaid. 
Først var jeg på loppemarked på Nakkerud i går.  Kjøpte et bilde til stua.  Gamle Gubben Grå og jeg har blitt enige om at vi trenger litt kunst på veggene for å få den stilen vi (jeg) ønsker.  Det holder ikke med noen billige IKEA bilder. Nei, ordentlig kunst. Helst malerier med fete rammer. Samtidig må både ramme og bilde passe inn fargemessig og temamessig med resten av interiøret. 
Høres jeg temmelig ufordragelig snobbete ut? 
Vel, interiør er viktig for meg.  Og siden jeg ikke er millionær, tror jeg lommeboka har best av at jeg leter etter kunsten min på loppemarked og ikke i kunstgallerier. (For kunstneren spiller overhode ingen rolle. Jeg har overhode ikke greie på kunst.)  Spisestuen min er holdt i svart og sølv, og der har jeg et stort maleri av en fransk maler fra sent 1800 tallet. Maleriet kjøpte jeg for 100 kroner på et loppemarked for et par år siden, og siden ramma var i gull, og hadde litt mange hakk, og jeg tilfeldig hadde sølv spraymaling etter et prosjekt med noen gardinstenger fra Europris som trengte litt forsølving, så, volae – en fantastisk sølvramme som virkelig kledde maleriet..
Vel, nok om det. Bildet jeg kjøpte i går var til stuen, og ikke spisestuen. Stuen er holdt i gull og hvitt. Det var et ganske lite bilde, trykk og ikke maleri, med en enkel ramme. (Muligens snakker vi om et Nille-bilde fra slutten av det forrige århundre) Men både motiv og ramme ville passe inn på gull-veggen ved siden av peisen. 20 kroner fattigere, og så får det henge der til jeg finner noe bedre.
Mitt andre funn var en suppetallerken i engelsk stil.  Jeg samler slike. Det er ikke så farlig om de har likt mønster eller lik farge, bare de er i samme stil. 

Fra Nakkerud dro jeg videre til Sandvika.  Loppemarked hos Bærumfolket kan jo være interessant. Ryddig og flott loppemarked.  Her kjøpte jeg et “Blåmerka -skilt” fra  Oslomarka. Det skal henge på veggen i det lille soverommet på hytta.  Her skal jeg ha interiør basert på ski og vinter. (Jada, jeg vet at blåmerka er stier og ikke skiløyper)  Googlet stedene det viser veien til da jeg kom hjem, og det er tre for meg ukjente steder i Lommedalen.  Kanskje jeg får ta meg en skogstur dit en dag, så jeg liksom kjenner til stedet.

I dag dro jeg på loppemarked i Askerhallen.  Der fant jeg to vinglass som vil passe bra når jeg dekker på med krystallglassene mine.  Det er litt få av dem for tiden..Men så lenge jeg kjøper krystallglassene mine på loppemarked til 20 kroner stk, og ikke på Hadeland til 250, kr stk. så er det ikke verdens undergang om de knuses i n og ne. 
I Askerhallen kjøpte jeg også to poser med gamle interiørblader. O lykke.  Nå har jeg kost meg i flere timer i kveld med å bla gjennom disse bladene, klippt ut gode ideer og satt det i permer. En perm for hytta og en perm for huset her hjemme.  Ingen ting er som å sitte og kose seg sånn og drømme og bli inspirert.

På alle disse loppeskattene har jeg svidd av den nette sum av 180 kroner. Billig moro, spør du meg..

Skravler på utpust og innpust…

God mat god vin og gode venner.
Har skravlet på innpust og utpust i hele kveld.
Politikk.
Gamle historier
Mimring

Trøtt nå.

Ikke lett å være positiv….

Jeg vil så gjerne være glad, le og tulle.  Være den morsomme gladjenta jeg ønsker å være.  Men det er ikke alltid like lett.
Jada jeg vet at som opposisjonspolitiker og tillitsvalgt skal jeg være kritisk, men nå har jeg ferie. Behøver ikke å være så sabla negativ da.

Hva som gjør meg så sur og gretten spør du? Jo, jeg kan ta et eksempel.  Nå er klokka over 22.00 en fredagskveld. Jeg har fyr på peisen og rødvin i glasset.. Alt ligger til rette for en hyggelig fredagskveld.  MEN Gamle Gubben Grå  står med hodet nedi avissøpla for å undersøke om jeg har kastet noen aviser, Clas Ohlsen reklame eller annet livsviktig han samler på.  Jeg har rydda litt til helga og det er farlig det….Gamle Gubben Grå og jeg flyttet sammen i 1990. Da  vi skulle flytte fra sykehusleilighet til rekkehus våren 93 fant jeg noen VG aviser fra 1987.  De ble selvsagt kastet.  Men da Gamle Gubben Grå fant ut det, ble det gråt og tenners gnissel. Han hadde nemlig ikke lest de ennå!!! Vel…6 år gamle nyheter::::
Aviser og uunnværlig reklame er en ting. 
I morgen kommer broren hans på besøk og blir i week-enden. Koselig det Svoger er en hyggelig fyr som ikke byr på mange problemer.  MEN i gangen vår står et skap en vask og masse oppussingssaker.  I stua står en oppslått gardintrapp, masse kurver med ting fra gjestetoalettet og på det antikke bordet i karnappvinduet ligger det en haug med lister og venter på et strøk til med maling. I går ble toalettet som har stått ute på trammen en måneds tid båret inn. Gamle gubben grå var redd for nattefrost og det ble forsøkt plassert i stuen.  Da jeg fikk anfall ble det satt inn på gjestedoen jeg håper jeg snart blir ferdig med å tapetsere. (Hvis jeg bare får litt hjelp…) Rommet er ca. 1,5 mæter 15 meter så om det er plass til både toalett og gardintrapp der inne under arbeidet er heller tvilsomt. 
Jeg ønsker ikke besøk før vi er ferdig med oppussingen. Jeg har ikke bedt gjester. Det har i grunn ikke Gamle Gubben grå heller. Men hva hjelper det når Svigermor nede i Spania har bestemt at Svoger skal besøke oss denne helgen? 

Jeg nipper til rødvinen. Forsøker å senke skuldrene. Det er helg. Jeg har fremdeles to ukers ferie igjen. Svoger er en hyggelig fyr som ikke tar skade av litt rot.  (Selv om jeg mistenker han for å sprekke under tredjegrads forhør fra Svigermor og innrømme at han både så rot, hybelkaniner og uvaskede gulv.
Men så kommer jeg på at jeg i grunn burde la rødvinsglasset stå i kveld. Eldste Sønn skal bort i morgen tidlig. Han trenger sjåfør, og du behøver ikke gjette tre ganger for å finne ut hvem det blir.  Nå er eldste sønn 19, og kunne fint hatt førerkort, men i likhet med Datteren på 23 ser han ikke behovet for det.  Kjekt med privatsjåfør….

Yngste Sønn sitter i TV stua og gjør ikke noe galt. Når sant skal sies; gjør han ingen ting viktig heller. Sitter der bare og spiller spill på PC en.  Ja han har tent opp i peisen der nede før jeg skulle se Nytt på nytt og Skavlan.  Han var og en tur her opp e, så på Eldste Sønn ta ut og inn av oppvaskmaskinen og kritiserte middagen. Men ellers har det vært liten aktivitet.

Selv Kjøteren er ikke på min side i dag.  Da jeg ønsket å ta med meg han på tur samtidig som jeg kjørte Eldste Sønn på jobb (han rakk ikke bussen i dag heller…) nektet han plent.  Han la seg innerst inne under skrivebordet i gangen og så dumt på meg.  Men da jeg hadde kjørt Eldste Sønn handlet til helga, pakket ut alle varene og endelig kunne sette meg ned med tekoppen, frokosten og avisene – Ja da måtte han ut….    Nå er han sliten etter en lang dag, og pistrer og maser.  Kjøteren er en gammel hund og går gjerne tidlig til sengs. Det er bare det at han mener at det bør alle vi andre også. Han vil ha ro når han skal sove… Jeg nekter å legge meg på befaling fra en kjøter!!!!

Hva jeg har gjort i dag?  Jo jeg har gjort en hel masse:
Irritert meg over at Gamle Gubben Grå skrudde på radioen da han sto opp 05.30.
Irritert meg iver at han vekte Eldste Sønn 06.30, og at de snakket sammen mens jeg “sov”.
Skrevet kommandolister for hele familien. (Lister over hva JEG mener de skal utføre av arbeid i løpet av dagen)
Kjørt Eldste Sønn.
Handlet til helga:
Luftet Kjøter
Litt (ytterst lite) husarbeid.
Sovet en time på sofaen.
Skravlet en halv time med Storesøster i telefonen
Shoppet:
Luftet Kjøteren og Gamle Gubben Grå.  (Min ide var en idyllisk tur i skumringen hvor vi gikk hånd i hånd og snakket dype samtaler om livet og kjærligheten.  I stedet løp jeg rundt og passet på Kjøteren mens Gubben vandret rundt i taushet og plukket blåbær..)
Laget middag (mens jeg skjellte ut alt og alle…)

….og glodd på TV og drukket rødvin.

 

For en fantastisk dag….

Kalenderen har kommet til den 2. oktober, men i dag viste verden seg fra sin bedre side.  Strålende sol fra blå himmel og en natur som lyser i mot deg av alle høstens vakre farger. Ja, det er så en stakkars opposisjonspolitiker og tillitsvalgt helt glemmer sin negative tankegang og blir både oppstemt og lyrisk.  (Jeg har muligens hatt litt for lang ferie…)

I går var jeg bare sur og grinete og brukte dagen til å skjelle ut alt og alle her hjemme. Lite konstruktiv bruk av tid, og det bidro ikke akkurat til noen munter stemning i heimen. Men i dag har jeg forsøkt å nesten bare være sol og glede. (Selv om det har holdt hardt..)

Har brukt mesteparten av dagen ute i skogen sammen med Kjøteren. Jeg fikk testet formen i noen skikkelige stigninger.  Blir fort andpusten i motbakker, men man har ikke vondt av å presse seg litt i blant.  Tenkte oss til åsens topp for kanskje å finne ut hvor vi var….

Det ble i det minste bestigning av et lite fjell…  Men snart slutta veien, og siden jeg ikke visste hvor jeg var, var det dumt å gå på måfå i terrenget, Så derfor snudde både jeg og Kjøteren.

Like før vi snudde så vi disse sporene i veien, og jeg følte det veldig trygt å snu.  Jeg er ikke redd elgen men jegerne derimot er jeg ikke helt trygg på… Har heller ikke lyst til å møte noen jakthund med los når jeg er på tur med Kjøteren. 

Kjøteren fikk også “los”.  I denne flotte bekken.  Her sto han og bjeffet som en gal til vannet midt i strømmen en 20 minutters tid.  Vet ikke helt hva det kommer av, men rennende vann gjør Kjøteren ellevill

Vel hjemme var Gamle Gubben Grå og Yngste Sønn godt i gang med å legge gulv på gjestetoalettet.  For en fantastisk dag!!!!