En avslappende dag

Det var grått og overskyet da jeg sto opp, og så fort dagslyset kom begynte det å snø.

Jeg tente opp i ovnen, kokte meg kaffe og fikk en trivelig morgenstund før de andre våknet. Hege Duckert sin bok Norsk Kvinnehistorie på 200 sider er virkelig å anbefale. Ikke minst på grunn av siste avsnittet i nest siste kapittel.

Tine Walbækken Bøhler,  det et Datteren. Tenk at hun allerede har skrevet seg inn i historiebøkene!

Skylda for at denne historien dukker opp mellom to permer har selvsagt denne kjerringa og denne bloggen.  Duckert hadde hørt en historie om et barn som var usikker på om en mann kunne være statsminister. Hun lurte på om det var en vandre historie eller om det faktisk hadde skjedd, så hun søkte litt på nett og kom over bloggen min. Der hadde jeg en gang beskrevet Datterens spørsmål, og Duckert tok kontakt og spurte om hun fikk lov til å bruke historien i boka si. Etter å ha spurt Datteren om lov, ga jeg tillatelse og da boka var klar til utgivelse dukket det opp et eksemplar i postkassen til Datteren. Gøy! Og ja, jeg har selvsagt kjøpt mitt eget eksemplar.

De andre våknet til liv etterhvert. Det ble frokost med egg og bacon før Datteren, Charlie Chihuahua og jeg gikk ut på tur. Det hadde gitt seg med å snø  og visst man er like optimistisk som meg kan man tro at det snart klarner opp.  Yr er like optimistisk som meg, uten at skyene ser ut til å la seg affisere av det.

Tilbake på hytta satte jeg meg i solveggen, selv om det ikke var sol og lot Charlie Chihuahua leke litt i snøen i håp om at han skulle bli litt renere etter tur på sølete veier.

Da jeg kom. Inn satt til min store overraskelse Datteren og håndsydde setetrekk til benken. Den jenta slutter aldri å imponere meg. Hun hadde funnet noe gammelt stoff i skapet på ett av soverommene, og var nå ivrig i gang med saks, nål og tråd.

Jeg hjalp Gamle Gubben Grå med oppvasken, og siden sola lot vente på seg ble det innekos med mere bok for meg.

Tidlig morgenstund…..

Klokka har så vidt passert 6. De andre på hytta sover. Jeg våknet, sikkert før 5, orket ikke se på klokka. Ble liggende å forsøke å undertrykke trangen til å tisse.  Å komme seg til utedoen langt ned i lia føltes som å begi seg ut på en ekspedisjon. To takras og en nedoverbakke som sikkert er speilblank etter nattefrosten må forseres. Man bør da være rustet med klær og utstyr som fjellet krever og ikke trippe av gårde i Evas drakt.

Vel tilbake i senga kommer Charlie Chihuahua med irriterte bjeff når jeg forsøker å strekke ut beina. Han breier seg i fotenden av senga og vil ikke forstyrres.

Fra overkøya høres høylytt snorking. Gamle Gubben Grå drar tømmerstokker som et dampdrevet sagbruk. Det er godt og varmt i senga. Kanskje litt for varmt. Vi investere I skikkelig varme dyner for noen år siden. Deilig. Men nå føles det litt klamt. Luftfuktigheten avtegner seg som dugg mot soveromsvinduet.

Jeg står opp. Deilig med en litt rolig morgenstund alene. Blar meg gjennom toppbloggerne. Lite nytt fra Ida Wulff. Spis og spar sin ukesmeny har jeg og bladd meg igjennom for flere dager siden.

Kokkejævel deler oppskrift på sushi. Det er liksom ikke min greie. Ikke vondt, men heller ikke noe jeg jeg har blitt hekta på. Blir nok ikke servert i mitt 60 års lag.

Vibbedille linker til oppskrift på donut-puter. De ser fine ut, men jeg vet ikke helt hvor jeg skulle ha de hen. Vibbedille snakker entusiastisk om å lage de i freshe farger til en day-bed på terrassen. Jeg tenker på pallesofaen hjemme på terrassen i Drømmehuset. En deilig day-bed jeg gjerne nyter en strekk i. Men jeg vet ikke om denne tykke kjerringa skal ligge avslappet på en haug donuts når naboene går forbi.  Kunne jo hende at noen lot seg friste over evne til å ta “århundres bilde.”

Mamma på hjul er klar for ferie. Et par, tre dager utenfor husets fire vegger. Det er ikke alltid så mye mer som skal til. Jeg kjenner hvor godt det var å komme opp hit. Det blir sikkert minst like godt for Mamna på hjul å komme seg litt bort.

Ikke stort å ta med seg fra toppbloggerne i dag.

 

Ingen ting er som hytte påske….

Her står jeg og der er hytta! Det er bare noen kubikk snø som skiller oss.

En meters bredde, en meters dybde og noen meters nedoverbakke, så rundt hyttehjørne, hele langsiden på hytta og så rundt hjørnet på andre siden av hytta og endelig er vi ved inngangen. Jobben tok en drøy time,  og da var det bare igjen å grave vei ned til do.

Datteren er liten og lett, og testet om hun kunne gå på skaren. Det kunne hun ikke. Snøen var så rotten at den ikke holdt CharlieChihuahua en gang.

Jeg forstår at for mange av dere er dette en del av selve hyttekosen. Jeg så de koste seg folka på terrassen på nabohytta der de satt og fulgte ivrig med på gravingen vår. Bilen deres sto trygt parkert ved hytteveggen. Veien var ferdig brøyta lenge før de ankom.

Etter å ha gravd ferdig veiene bestemte Gamle Gubben Grå å vente til i morgen med å måke taket. Det var nok lurt. For i løpet av kvelden har det gått tre takras, så da blir det lite måking i morgen. Ett av takrasene tok med seg vimpelen Gamle Gubben Grå så stolt hadde hengt opp på hytteveggen tre timer tidligere. Et problem mindre tenkte jeg mens jeg la ansiktet i sørgmodige folder.

Vi har hatt en hyggelig kveld. Spist godt, skravla og kost oss.

Hyttepåske…

Da er vi snart klar for avreise, håper jeg.
Jeg har pakket det jeg skal ha  med meg,
Gamle Gubben Grå stresser rundt med det han skal pakke. Han har alt vært en tur i byen etter noe han “bare måtte” ordne.  Jeg  har alt vært oppe under taket i raseri fordi han måtte til byen. Går det ikke an å bare pakke bilen og komme seg av gårde?

Jeg har sagt til Datteren at vi skal dra klokka 10 – 11. Hun svarte at da blir den vel 11 da kjenner jeg familien min rett. Nå er klokka 9.37.  Jeg frykter hun får rett.

Når vi har plukket opp Datteren skal vi handle mat slik vi ar lovet Datteren.  Det tar jo også sin tid.
Det er ti mils kjøring herfra til Bagn, og så en halvtimes kjøring videre oppover til hytta.  Jeg tipper klokka er godt over 13.30 før vi er oppe ved hytta.

Ingen av oss har vært på hytta siden snøen begynte å falle en gang i desember eller der-omkring. Her er det verken “Ring hytta varm” eller innkjørsel med varmekabler.  Det betyr at vi har en gravejobb å gjøre før vi kommer oss inn i hytta, får fyrt opp, pakket ut og kan nyte hyttelivet.  Ja, og gravd vei til utedoen langt nede i lia.
Jeg tipper at klokka kommer til å være nærmere 16 før vi kan tenne bålpanna, benke oss i solveggen og nyte påskefjellet.

Noen ganger finner jeg det litt merkelig at jeg som absolutt ikke er glad i vinteren drar til fjells på denne tid av året.
Hallo!!! Det er bart her i lavlandet. I går fant jeg frem småskoene – og vårjakka har jeg brukt et par uker allerede.
Hvorfor oppsøker jeg frivillig snø, is og kulde?

 

 

Hyttetur…

God morgen!  Håper den første dagen i “Den stille uken” var bra.
Det var litt stille fra meg, men ingen grunn til bekymring. Vi drar på hytta i dag, så jeg stressa med litt forskjellig her i Drømmehuset. – og så sovna jeg,. Krølla meg sammen under pelspleddet på sofaen sammen med Charlie Chihuahua og drømte meg gjennom kvelden.

Hytta ja.
Påsken 1990 tok jeg for første gangen med meg Gamle Gubben grå på vår hytte. En liten hytte på Damtjern uten strøm og vann og med utedo på baksiden av hytta,  Mitt paradis på jord!
Jeg tror ikke Gamle Gubben Grå fikk den samme paradisfølelsen, og hele påsken gnålte han om hvo fint det var på deres hytter.  Både den ved sjøen – men ikke minst hytten på fjellet.  Det var et paradis! (Som verken han eller noen andre i hans familie hadde oppsøkt ved påsketider på mange, mange år.)

Høsten 1991 skulle jeg få oppleve dette paradiset for første gang.  Jeg var nesten i den samme amme-bobla som Ida Wulff på andre plass på bloggtoppen er denne påsken. Datteren var 7 måneder.  Jeg hadde alt begynt å jobbe igjen, og neste helg skulle jeg begynne med vakter og turnusarbeid.

Og hytta var grei nok den. 52 kvm uten strøm og vann. Ikke veldig ulik hytta til min familie som Gamle Gubben Grå hadde funnet så primitiv. Jeg savnet utsikten over vannet som vi har. Hytta vår ligger rett ved et skogstjern. Og det var betydelig lengre vei til utedoen.  Til gjengjeld lå den i tregrensa i et vakkert fjellandskap.
Men jeg har alltid likt meg på hytta på fjellet, og er veldig glad for at vi fikk overta den for noen år siden.
Langsomt fornyer vi også denne hytta fra 1960 tallet.

I dag reiser vi oppover igjen vi tre Datteren, Gamle Gubben Grå og jeg slik som vi gjorde høsten 1991.  Den gangen var Sierraen nesten fylt til randen, og bilen blir sikkert ikke noe mindre full i dag Er litt spent på å se hvor mye Datteren mener hun trenger å ha med seg foret par netter på hytta.
Hun har sagt at vi må kjøpe mat eller at vi har hentet henne. Det kommer nok til å bli med litt annen mat enn om det bare var Gamle Gubben Grå og jeg som skulle oppover.  Hun er vel kanskje ikke helt på lavkarbo-kjøret slik som Spis og Spar på femte plass på bloggtoppen. Jeg tror ikke hun kommer til å insistere på verken grønnkålhips eller fløtegratinert persillerot, men det er ikke sikkert at lapskausbokser og pølse i lompe heller blir menyen. Her må det nok mer grønnsaker til.
Jeg har tenkt å imponere litt med hjemmelaget sjokolade med tørket frukt og kikerter. Jeg har overhode ingen planer om å lage karamellpudding med einerkvister i, slik som Kokkejævel på første plass på bloggtopplista  gjør. Hadde vel og bydd på noen utfordringer siden hytta kun er utstyrt med tre gassbluss og bålpanne.
Men karamellpuddingen pyntet med jordbær, kvikklunsj einer og krem er lekkert.  Det skal han ha, Kokkejævel.

Strikketøyet skal bli med. Og selv om jeg ikke er en like ivrig strikker som Vibbedille på fjerdeplass på bloggtopplista har også jeg noen strikkeprosjekter på gang.  Vibbedille svarer på spørsmål på innlegget sitt. Jeg får ikke så mange spørsmål i kommentarfeltet mitt, i det minste ikke om strikking.  Jeg strikker en hytte-genser, og vet du Vibbedille, det er helt egen design!
Har og noen tråder jeg skulle ha festet på et annet prosjekt, men de tror jeg at jeg lar bli igjen hjemme.

Mor, far og voksen datter skal på tur. Jeg gleder meg!  Datteren har ikke vært med på hytta på mange år. Har ikke sett mye av oppussinga vi har gjort.  Kanskje kommer guttene oppover når de er ferdige på jobb i morgen. Hele familien samlet på hytta sammen. Det tror jeg ikke ha r skjedd siden2005 eller der omkring.
Det er noen ungdomsår hvor det å bli stua sammen på ei knøttlita hytte med mor, far og småbrødre liksom ikke var lykken på jord.  Gamle Gubben Grå og jeg har og alltid arbeidet en del i påsken, og ikke alltid samtidig så det er liksom vert en del påsker hvor hytta har blitt lite brukt.

Jeg gleder meg til å dra av sted.  Pakker med mye godt, både lettøl og rødvin i sekken og håper vi får noen koselige dager.  Heldigvis har ingen av oss problemer med alkoholen slik som det har vært i familien til Monica Vederhus på tredjeplass på bloggtopplista.
Men alle familier har sine utfordringer, og det å stue foreldre og voksne barn tett sammen kan og være et minefelt. Jeg håper vi ungår de største diskusjonene.

Men nå kan jeg ikke sitte her å knotte lenger.  Jeg må pakke så vi kommer oss av gårde. Våret ser helt fantastisk ut!

 

 

 

 

 

 

La oss virkelig feire denne påsken…

Jeg er på 11. plass i dag, og er rimelig fornøyd med over 3.000 sidevisninger.  Er det sant som de verste kritikerne sier at jeg bare ligger såpass høyt oppe fordi Kokkejævel og xxxx har skjelt meg ut at jeg ligger såpass høyt på bloggtopplista?  Statistikken min over hvilke innlegg folk klikker seg inn på sier noe annet, men man kan jo aldri vite.
Jeg ar visst heller ikke noe med å kommentere hva andre bloggere skriver, det kalles mobbing. Men å gjentatte ganger kalle meg mobber og kommentere det jeg skriver det er helt innafor.

Men nå er det påske dere, og fordi det er litt kjipe tider for de fleste av oss bør vi prøve å gjøre denne påsken så fin vi bare kan.  Lete frem de gode opplevelsene.  Leve litt i vår egen boble, slik Ida Wulff på andreplass på bloggtopplista og andre ammende mødre gjør.

Kose oss med å lese talen Kokkejævel holdt til sin brud. Ja han er selvsagt på førsteplass. I en klasse for seg har han over 20 ganger så mange sidevisninger enn meg.

Eller hvis du ikke synes sånne bryllupstaler er så veldig inspirerende kanskje heller kose deg med en god bok.  Påskekrim er jo noe som hører påsken til.  Og finner du en solvegg kan boka godt nytes ute.  Kaffe i koppen hører med.

Jeg har som mål og minst bli ferdig med to av de bøkene jeg leser for tiden, og gjerne komme meg litt lenger ned i stabelen av uleste bøker på hjørnebordet i stua. Den teller for tiden 35 titler hvorav den berømte bokatil den før nevnte Kokkejævel ligger som bok nummer 14 fra toppen.

Husk at man trenger ikke dra til fjells for å finne en solvegg. Og skulle snøen eller regnet bøtte ned der du er, fortvil ikke. Enda større grunn til å bure seg inne med en god bok. Ammende kvinner som Ida Wulff kan muligens ha en god lydbok på i bakgrunnen.

Mat hører til når man skal kose seg å feire påske.  Og mat må man ha enten man er på hytta eller hjemme.  Mat fra bunnen av på fjerde plass har laget meny for hele uka.  Helstekt lammelår på påskeaften som seg hør og bør, og hva sier du til lårsteik av Villsvin på langfredag eller helstekt and på Skjærtorsdag?  Det er lov å kose seg. Det er påske.

Fra min barndom husker jeg at vi gjerne hadde ribbe, altså svineribbe som i jula, i påsken gjerne påskeaften hvis vi ikke var på hytta.  Svineribbe er vanskelig å lage på ei hytte med kun to gassbluss til matlaging.
På hytta var det gjerne god gammeldags ertesuppe. Kokt på knoke gjerne fra ei gammel spekeskinke.
Hytta til foreldrene mine ligger slik til at “halve bygda” gikk forbi når de var ute på skitur – og mange stakk  bortom for en kaffekopp og litt ertesuppe i solveggen på hytta vår.  Det var alltid fullt av folk i hytteveggen vår hele påsken.
Koselige minner!

Finn frem det du har av påskepynt, det er ikke så mye som skal til for å skape påskestemning.  Noen gule blomster, gule duker, servietter eller lys.  Ta inn noen kvister fra hagen, eller fra et bjørketre du går forbi når du er ute på tur.

Mette Ask på femteplass har dekket et  påskebord som innbyr til et hyggelig måltid.  Enkelt og stilfullt med god påskestemning. Sjekk også ut påskebalkongen til Sigurd Storm

Påskeferie er så mye mer enn hytte, snø og ski.  Man kan ha filmkvelder og spill-kvelder hjemme slik Mette Ask forteller at de skal ha, og skape gode opplevelser på små utflukter i nærområdet.

Det der med utflukter i nærområdet er Gamle Gubben Grå og jeg ganske så flinke på. Det blir nok noen slike i påsken selv om vi er så heldige at vi skal a noen dager på hytta vår.  Vi skal og forsøke å få til en digital påskefeiring med slekta.   Må være litt kreativ der for å finne på noe gøy. Kanskje “Tante Brits påskelabyrint.”?

Jeg forstår at høytiden kan være sår for Monica Vederhus på tredjeplass og andre som savner mennesker de skulle ønske de kunne være sammen med i påsken.  Ekstra sårt for de som i likhet med Monica ikke kan feire påsken sammen med barna sine.

Kjenner vi noen som sliter med ensomhet og savn nå i disse stille dagene, så slå på tråden, send en melding og vis at du tenker på dem selv om vi ikke skal møte så mange fysisk er det lov å leke påskehare og få lagt fra seg  påskeegg på steder duvet de vil bli funnet. Min erfaring er at man aldri blir for gammel til å få påske-egg.

Hva tar jeg med meg fra toppbloggerne i dag?
Jeg skal kose meg og lese, om ikke gamle bryllupstaler så noen gode bøker.
Jeg skal lage mat, og forsøke å huske og ta bilde av den før jeg spiser den. (Har noen dårlige erfaringer der).
Jeg skal lage meg noen gode opplevelser, selv om regnet siler ned utenfor vinduet
Jeg skal vise dere påskepynten i Drømmehuset – og forhåpentligvis glede noen med litt påskekos.

Hva har jeg gjort dette koronaåret?

Jeg satt der med tekoppen og kjente søvnen komme sigende. Skulle bare bla gjennom noen blogger så venter senga. Men så var Vibbedille der med en kavalkade over hva hun hadde brukt dette annerledes året på, og en oppfordring til leserne sine om å lage en slik kavalkade. Så der røyk ideen om å ta kvelden.

12. mars i fjor da landet stengte ned dro Gamle Gubben Grå, Svoger og jeg på restaurant.  Det var planlagt lenge, en del av julegaven vår til Svoger.

Jeg er glad vi fikk den kvelden. Svoger hadde nettopp mått avlyse ferien til “Syden”, under middagen spurte han med engstelse om vi trodde han og måtte avlyse påskeferiens planlagte tur. Han skulle gå fra hytte til hytte på Hardangervidda. Vi sa det sikkert gikk greit, for så få minutter senere motta SMS fra Sør-Aurdal kommune om at vi var uønsket på hytta vår. Der og da falt håpet om påskeferien i grus for Svoger.

Vi brukte mye tid på å planlegge reunion for oss som gikk sammen på Radiografhøgskolen. Den ble utsatt på ubestemt tid.

Jeg var så heldig å vinne påskepynt fra Vibbedille Ja. De er hengt opp i kjøkkenvinduet i år og.

Familiens påskeskirenn ble avlyst. Eller vi måtte tenke alternativt å finne aktiviteter vi kunne dele digitalt. Her er mitt forslag i den kreative konkurransen. Påskeøya som skulle fly til Bloksberg. Jeg vant ikke. Ble slått av en påskehare-familie.

Vi har gått tur rundt Sognsvann og på mer hjemlige trakter.

Jeg kjøpte meg gule Pytt-pytt støvler!

Vi koste oss på terrassen.

Hadde en dagstur til Numedal.

Fant igjen bakergleden

Spiste blåskjell i Åsgårdstrand og svømte i havet.

Besøkte Vøringsfossen på vår vei til Voss hvor Gamle Gubben Grå overnattet på hotell Fleischer.

Vi var innom et sted og spiste geite-pizza i enden av en vei.

Vi kjørte over snødekte fjellsider mens snøen lavet ned. Det var i midten av juli!

Og besøkte bamsen i hiet sitt.

Spiste iskrem i Lærdal og besøkte Borgund stavkirke

Vi gikk deler av den gamle Kongeveien.

Vi hadde et uforglemmelig døgn på Kongsvinger festning.

Hadde fine dager på hytta.

Jeg fikk verdens søteste håndkle til den rosa gjestedoen av Solliv .

Kjøpte meg rød kopp på Fretex

Gikk flere fine høstturer.

Og tilbrakte noen høsthelger på hytta.

Jeg fikk sydd nye kjøkkengardiner til hytta. Husker ikke hvor lenge det stoffet har ventet på akkurat det.

Ble litt bitt av perle-bassillen.

Ble plutselig veldig opptatt av hengebroer.

Har blitt noen kaffe-latte.

Var i Oslo for å drive konfliktløsing i en folketomme by.

Det ble viktig med lys i mørketid.

Gamle gubber lagde pepperkakehus.

Det ble jul i år og.

Hele familien samlet i TV stua for å se Fjolls til fjells.

Et nytt år ble tatt hjertelig i mot.

Mange flotte turer også i vinter.

Langsomt har det gått mot vår.

Vi har handlet eksotisk

Og strikket på stranda. Det var og Vibbedille sin skyld..

Jeg fikk sitteunderlag av snille Margrethe

Har lest noen bøker.

Kost meg på stranda selv om det er vinter.

Jo, det har vært mye bra også dette året.

 

 

Frokosten min

Jeg hadde planer om å gjøre som de ordentlige toppbloggerne og ta bilde av frokosten min, gjerne fra flere vinkler.  Som Julia Nyland ville jeg vie et helt blogginnlegg til bilder av frokosten min, og søndag er en fin dag for frokost-fotografering her i Drømmehuset.  På søndager varmer nemlig Gamle Gubben Grå rundstykker eller store briks til oss.

Jeg fant frem kruset som forteller at jeg er “super mom”og en litt slitt asjett fra Fretex som har masse sjarm. Danderte briks med salami og majones (det er jo søndag) på asjetten og fyllte rykende varm te i kruset. Ryddrt vekk aviser på spisebordet – og glemte hele fotograferinga helt til jeg satt å tyggde på den siste biten av brødmaten…..

Det er noe med hjernen min som gjør at den slutter å tenke som en blogger straks den får øye på noe spiselig.

Kult du er tilbake…

 

I et radioprogram i går spurte de folk på gata hva de hadde sagt hvis de plutselig hadde møtt Jesus på gata. Altså at han var kommet tilbake og hadde vandret rundt i gatene her.

En av de som ble spurt svarte at da ville han si noe sånn som “Hei Jesus, kult du er tilbake!”  Jeg synes det var et godt svar, men ble sittende å fundere litt over hva jeg ville ha sagt i en slik situasjon. Altså at det var jeg som vandret nedover gata og plutselig møtte Jesus.  Jeg tror også jeg ville ha uttrykt glede over å se han. Jeg vet at jeg ville føle en slags form for lettelse.  “Godt å se at du er tilbake” og så ville jeg følt noe av den tryggheten jeg følte da jeg var barn.  9 år på søndagsskole gjør at jeg har barnetroen som en trygghetsfølelse, også nå i voksen alder.  Det ville gjøre meg godt å finne ut at Jesus var tilbake.

Min neste tanke var hvordan sulle jeg kjenne han igjen hvis han kom i mot meg på gata?
Jeg tror neppe han ville komme i sandaler og lang, vid kjortel slik som på bildene jeg ser for meg.
Så hvis jeg møtte en høyreist, slank mann med arabisk utseende på gata, hvordan ville jeg vite at det var Jesus?
Det kan jo hende at han har klippet både hår og tatt skjegget på de snart 2.000 årene som har gått siden han var her.  sist.

Åge Aleksandersen, min store musikalske helt, har en sang om det.  Va det du Jesus? Der henviser Åge til forskjellige historiske hendelser fra vår tid. Som fengslingen av menneskerettsforkjemperen  Nelson Mandela, Jan Palach som satte fyr på seg selv i Praha og massakrene i Sabra og Shatila. Og så spør Åge om det kanskje var Jesus vi bura inne da vi bura inne Mandela, at Palach som tente på seg selv i protest  egentlig var Jesus, eller at Jesus var en av de mange hundre barna som ble massakrert i Sabra og Shatila.  At Jesus kom tilbake, og vi liksom gikk glipp av det. Ikke bare glipp av det, men at han nok en gang ble plaget, henrettet og døde nok en gang.

Vi vet jo ikke om Jesus når han kommer tilbake vil komme tilbake som en mann fra Midtøsten.
Han kan jo like godt komme tilbake som en farget mann, en med nordisk utseende, en asiat eller kanskje en kvinne.

Jeg tror som Åge at vi fort kunne gå glipp av at han var kommet tilbake
For hva skulle han gjøre for å overbevise oss?  Vandre rundt å si han er Guds sønn, tror jeg ikke er en god ide. Vi ville gitt han piller for det, og hvis ikke det hadde roet han, hadde han fort blitt tvangsinnlagt på en psykiatrisk klinikk.

Jeg kommer på en historie fra tiden på søndagsskolen og i speideren. En historie om en skomaker.  Jeg googler litt for å finne den. Det viser seg å være en novelle av Leo Tolstoi  Den handler om en fattig, gammel skomaker som har et brennende ønske om å møte Jesus. En natt etter at han har lagt seg hører han en stemme, Herrens stemme, som sier at han skal komme til skomakeren dagen etter.
Skomakeren arbeider flittig dagen etter .men lar seg forstyrre av mennesker på gaten som trenger mat, varme eller på annen måte hjelp, og han hjelper de alle.
Når kvelden kommer hører han stemmen igjen. Den sier “Jeg var hos deg i dag”  Skomakeren blir forferdet Hadde Herren vært hos han og så hadde han ikke sett Ham?
Herren forklarer at han var der som alle de menneskene skomakeren hadde hjulpet, gitt varme klær, sko, mat og varme i løpet av dagen.

Jeg var sulten, og du delte det lille du hadde med meg.
Jeg frøs, og du lunet meg med klær, varmet av din kjærlighet.
Det du gjorde
for disse, Adjevitj, det gjorde du også for meg.

Jeg har alltid likt den fortellingen.  Jeg synes den har et viktig budskap.  Det Gud vil at vi skal gjøre er å ha omsorg og forståelse for hverandre.

Det må være lov med litt religiøst budskap på en Palmesøndag…….

Det gjelder å smi mens jernet er varmt – sa brura, eller brudgommen da

Jeg er tilbake på min vante 13. plass.  Det er en forbannelse med den plassen. Det er jeg sikker på   Men hvordan står det til hos toppbloggerne denne Palmesøndag morgen?

Ida Wulff på andreplass er av forståelige grunner fremdeles i ammetåka. Når man knapt har tid til dusjing og til å spise varmmiddag, er det ikke så rart om bloggen blir nedprioritert.

Julianyland på 5. plass har klart å lage frokost. Lompe med pesto og kalkunpålegg. Hele 4 bilder måtte til av den lompa.

Cathrine Ruth på tredjeplass har bakt en mislykka sjokoladekake. hun nøyer seg med ett bildebevis. Samtidig har hun gjort det hun kan for å få den mislykka kaka til å se fancy ut.  Hun lyktes bra med det.
Hva hun hadde å feire? At facebook siden til bloggen har 500 følgere.

Jeg går inn og sjekker hvor mange følgere Fb siden til bloggen min har. Det er bare 237. Jeg er ikke så veldig flink til å pleie den siden…. Skal skjerpe meg.
Jeg bakte kanelboller i går.  De ble ikke mislykka.

Hos Mammapåhjul på fjerdeplass var det det  vi i min familie ville kalle “Full fart og stormende jubel”  Det er sjelden en rolig dag i det huset har jeg inntrykk av.  I går var det oppussing, søppelkjøring og dandering av uteplass som sto på programmet. Skikkelig arbeidslørdag, men resultatet ble bra.

Er egentlig godt fornøyd med egen innsats i går og.
Jeg fikk  gått meg en tur med hunden, vasket noen gulv og fått Drømmehuset i helgemodus, fått plantet om en del av tomatplantene Tror dere det holder med 48 tomatplanter i sommer?  Og jeg fikk bakt en stor haug  med kanelboller. Noen av de skal være med på hytta når vi drar oppover på tirsdag.

Da er det bare Kokkejævel igjen.  Han er tilbake på gamle høyder med over 40.000 sidevisninger.
Det utnytter kremmeren Kokkejævel til fingerspissen. Bryllupsnatta avsluttes ved åttetiden om morgenen så han kan snike seg opp og blogge et reklameinnlegg for nettbutikken overstrødd av bryllupsbilder han har “stjålet” fra fotografens fb-side.  En stakkars fotograf som i følge Kokkejævel selv fortvilet slet med å få Asbjørn til ikke å se helt gal ut. Slik det ser ut av bildene  har han ikke hatt en lett jobb.

Til de av blodfansen som har sittet i ukesvis og brodert duker, strikket grytekluter eller heklet sengetepper og ønsker å gi brudeparet en bryllupsgave har Kokkejævel en beskjed. Hyggelig, hyggelig. Men det eneste jeg ønsker meg er pengene deres, så gå heller inn og handle på nettbutikken min eller bare vipps meg pengene  dine.  

Beklager Kokkejævel, men dette innlegget fant jeg provoserende.
Bildene fra bryllupet var nydelige, og du har fått deg en nydelig brud.  Jeg er glad for at dagen ble magisk.  Bildet av dere to i strandsonen og med snødekte fjell bak var skikkelig flott.
Men måtte du bruke ditt eget bryllup som reklamekampanje for bedriften din så fort du sto opp etter bryllupsnatta?

Hva jeg tar med meg fra toppbloggerne i dag.?
Jeg må ta bilder av frokosten min og lage et innlegg om den!
Kanskje må jeg gjøre noe for å promotere fb siden til bloggen bedre.
Litt hverdagsskildringer fra Drømmehuset gjør seg på blogg.
Ha en fin dag!