Livsstilsendringer….

Cola og bacon-pølse kjøpt på bensinstasjon og fortært i bilen mellom møter. En travel hverdag hvor det å tenke på egen helse var noen jeg nedprioriterte. Noe jeg skulle ta meg av når livet ble roligere en gang der fremme.  Trening er et fremmedord. Trente ikke mellom gymtimene på videregående og treningsleiren 35 år senere. Colaflaska alltid innen en armlengdes avstand. Rødvin og ostepop så fort det kunne kalles helg. Kaffe-latte og finebakervarer fortært ute på kafe’ på lørdager. Imaget mitt har alltid vært å være alt annet enn en helse-freak. Jeg tror ikke på vitaminer er vel en av mine mer kjente uttalelser.

Jeg hater å drepe en myte, men livet mitt har aldri vært så usunt som jeg har ønsket å gi uttrykk for.
Joda, det har vært alt for mye Coca-Cola, og kanskje langt flere bacon-pølser enn det som godt er, men ellers er nok ikke kostholdet mitt så usunt.
Jeg fungerer for eksempel ikke uten frokost. Så i 99% av dagene har jeg hatt to brødskiver innabords når jeg forlater Drømmehuset. Gjerne med kjedelig hverdags-pålegg som kaviar eller gulost.

Middagen her i Drømmehuset blir som regel laget fra bunnen av. Det hender selvsagt at vi slenger en Grandis i steikeovnen eller henter oss burgere nede på burgersjappa, men det er ikke det ungene sitter igjen med følelsen av at var middagene gjennom oppveksten. I går hadde vi brokkoli-suppe. Laget fra bunnen av selvsagt. Det er en langt mer vanlig middag i Drømmehuset enn ferdig-pizza og burgere.  Fordi vi ofte har brukt tid på matlagingen har vi ofte hatt sene middager. Vi stresset ikke med å få middagen ferdig mellom jobb og før ungene skulle på aktiviteter. Tok heller en kjapp brødskive eller noe slikt da, og samlet oss heller rundt middagsbordet når alle var kommet hjem for kvelden og hadde tid til å sette seg ned rundt matbordet og nyte måltidet.

Så til uttalelsen om at jeg ikke tror på vitaminer – eller på karbohydrater, mineraler eller proteiner for den saks skyld. Uttalelsen kom under en kostholdsdebatt på vaktrommet på jobben. Tipper det kan ha vært under en av de periodene mange var frelste lav-karbo-fantaster. eller mulig det var på den tiden alle drakk korall-vann, eller da de levde på pulver de rørte ut til en uappetittlig velling…
Det har vært så mange rare trender, og jeg har aldri kastet meg på noen av de. Jeg har bare labba ned i kantina, kjøpt meg en salat eller en bauget og min daglige cola og kost meg med den.
Noen ganger har det selvsagt provosert noen av de helfrelste, enten de for øyeblikket har vært frelst på lavkarbo eller pulver, og så har de begynt moraliseringen sin da over hva jeg burde eller ikke burde (helst det siste) spise og drikke.
Det var under en slik seanse at jeg hevdet at jeg ikke trodde på vitaminer.

Jeg sa mye mer under den lunsjen.
Jeg sa at jeg ikke trodde det var sunt å leve på pulver og vann. Jeg sa at jeg ikke trodde det var sunt å ha et så opphengt forhold til mat at man ikke kunne putte den minste ting i kjeften uten å ha rådført med hukommelsen eller internett om det var innafor. Jeg sa at mat skal nytes, ikke regnes på.  Jeg sa at man ikke kom til å dø om man spiste sukker, salt, hvetemel, eller hva de nå for øyeblikket definerte som fy-fy.
Jeg har alltid trodd på at hvis man har et balansert og variert kosthold vil man automatisk få i seg mesteparten av de næringsstoffene man trenger.
Den påstanden står jeg fremdeles ved.

Jeg sier ikke at jeg lever et kjempe-sunt liv. Jeg kan sikkert spise sunnere og helt klart bevege meg mer. Det jeg sier er at kanskje er ikke målet mitt å leve kjempe-sunt, men å leve. Å få mest mulig gode opplevelser ut av livet. Og ja, jeg har fremdeles som mål å bli 100. Men da har jeg tenkt at de resterende 43 årene også skal fylles av gode stunder og ikke være 43 år med forsakelse og savn.

Kaffe-latte på kaffe på lørdagene har noen ganger vært byttet ut med svart kaffe på termos ute i naturen. En livsstilsendring kan være å gjøre det oftere. Kanskje ikke på de sureste novemberlørdagene når regnet flommer ned, men en klar oktoberlørdag med sol fra klar høsthimmel.

Om du er som meg og ikke har behov for å telle kalorier, karbohydrater eller antall kilometer kan det være andre ting som lokker deg ut i skogen. Matauk, for eksempel. Finne sopp, eller bær. Det gjør turen litt mer spennende enn bare det å bevege seg fra punkt A til punkt B.   Vær mer opptatt av at du oppholder deg ute enn hvor langt eller raskt du beveger deg.

Lek deg med mobilen og gå på fotojakt. Du behøver ikke gå så langt før du finner fine motiv. Enten det er landskapsmotiv eller bare små detaljer.  Nå kommer høsten med all sin fargeprakt. Den er som skapt for de flotte bildene.  Man behøver ikke til fjellheimen eller de store ekspedisjoner for å skape høststemning på insta og snap.

Livsstilsendring betyr for meg å leve litt mer her og nå. Ikke utsette alt til en gang jeg har god tid. Ta inn over meg høstens fargespill, høstens lukter og lyder. Og smaker! Lammekjøtt, vilt, sopp – rødvin.
Livsstilsendring er for meg å krølle meg sammen i den store stolen foran peisen med en god bok, føle at det er lov selv om det er sakspapirer som burde leses, gulv som burde vært vasket eller andre ting jeg føler at jeg burde ha gjort.

Men nå må jeg gjøre de siste forberedelsene til denne periodens siste kommunestyremøte. Ingen vet om det blir mitt siste. Kanskje kommer jeg ikke inn i kommunestyret etter valget. Jeg håper og tror jo at jeg får velgernes tillit for fire nye år, men sikker kan man aldri være. Så nå skal jeg gjøre meg klar for siste kveld med gjengen. For meg er det og en del av det gode liv.

 

 

 

 

Føles bra.

I morges ble det ikke tekopp og tastatur. Datteren er hjemme, så da ble det hyggelig samtale og frokost fri for skjerm.   Nyter å ha Datteren hjemme. I går fikk vi litt mor-datter-tid før Gamle Gubben Grå og Yngste Sønn kom hjem fra jobb. Kos.  Hadde en virkelig avslappende dag og fikk lada batteriene skikkelig i går. At jeg besto med glans! bidro sikkert og til at jeg slappet godt av og fikk senket skuldrene.

Dagen i går gjorde godt. I dag er energien bra. Skal nok komme meg gjennom både arbeidsdagen, litt husarbeid og forberedelser til morgendagens kommunestyremøte uten å bli helt utslitt.

Har snakket med NAV i dag.  De mener nå at det skal søkes om delvis AAP..  Litt overrasket over at det ikke føles som et nederlag, men at jeg tvert I mot føler på lettelse.

Det er snart to år siden jeg søkte og fikk avslag på delvis AAP.  En stønad lege, tidligere arbeidsgiver samt folka på treningsleiren (yrkesretta rehabilitering) mente var det rette tiltaket for meg.  NAV derimot, sa Nei! Jeg hadde så mange ressurser.

Jeg er ikke uenig i det. Det er heldigvis ikke topplokket det er noe galt med. Men det  hjelper ikke hvor mange ressurser du har,, hvor hardt du ønsker det, hvor gjerne du vil når kroppen sier stopp.

Innvilget AAP ville gjøre at jeg følte meg trodd. At arbeidsevnen min er redusert “på ordentlig”. At jeg ikke  er lat. Jeg ville liksom få et bevis på at jeg har “lov” til å være syk.  At det er greit at jeg ikke biter tenna sammen og går på. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har følt at siden NAV mener je ikke kvalifiserer til AAP, altså atbeidsavklaringspenger, ja da burde jeg ha klart å stå i jobben min.

Men nå, nå starter NAV prosessen for at jeg skal få AAP sammen med meg. Jeg håper det bedrer mulighetene mine.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Jeg besto med glans!

Jeg var litt engstelig før jeg dro til legen i dag. Var redd jeg skulle stryke på blodprøve så vel som blodtrykk. Jeg har vært flinkere til å leve sunnere enn tidligere år, men jeg har helt klart forbedringspotensialer – og jeg har skeiet litt ut de siste ukene. Litt stress er det og nå i innspurten av valgkampen. Og ja, jeg har følt meg sliten en stund. Har redusert jobb fra 60% til 40% av den grunn, uten at jeg har sett virkningen av det ennå. Mulig det er fordi jeg liksom har fylt opp de 20% med annen aktivitet.

Blodsukkeret er fremdeles høyere enn der han vil ha meg, men lavere enn da jeg var der i juni. Han hadde stor tro på at jeg med livsstilsendringene jeg er i gang med kunne få det ytterligere ned.  Han økte ikke medisineringen ytterligere, Det ga motivasjon til å fortsette, og jeg krysset i mitt stille sinn av for bestått på blodprøva.

Så var det blodtrykket da.  Jeg prøvde å være rolig, puste md magen og ikke la meg stresse. Jeg vet ikke, men jeg er mer engstelig for et stigende blodtrykk enn høyt blodsukker.
Men blodtrykket var helt normalt.  Like fint som jeg alltid har hatt det. Skuldrene senket seg. Fastlegen presiserte til og med at han var svært fornøyd med blodtrykket. Du kan tro skuldrene senket seg!

Jeg fikk og beroligende svar på legg-krampene jeg innimellom har om nettene. Ikke noe jeg hadde behov for å uroe meg for. Ikke noe han så i sammenheng med alle de andre begredelige tingene med denne kjerringkroppen. Jeg kunne begynne med magnesium hvis jeg var svært plaget, men han kunne ikke forklare hvorfor noen mener man har nytte av det. He-he. Jeg kommer selvsagt ikke til å bruke penger på noe legen ikke vet om vil virke. Da lever jeg godt med de legg-krampene.
At stortåa noen ganger står rett opp når jeg våkner med disse legg-krampene hadde han og en delvis forklaring på. Han trodde det kunne ha sammenheng med ryggen. Vel, den ryggen har jeg levd med lenge. Den har jeg både undersøkt med røntgen og MR. Trenger ikke noen ny utredning av den, hvis han ikke tror det har tilkommet noe nytt og interessant. Det virket det ikke som han trodde.

Jeg dro fornøyd fra legen, svingte innom Coop på veien og dro hjem.
Her gjorde jeg litt lettere husarbeid, drev på litt ute i hagen og krøllet meg så sammen på sofaen i stua og sov en drøy time. Restitusjon må til.
Nå har jeg kvikna til live. Skal snart begynne med litt middagslaging. Vi skal ha Coq au Riesling, eller kylling i hvitvin da. Jeg fant ingen hane.

 

Litt gretten i dag

I dag er jeg litt gretten. Har allerede glefset mot både Gamle Gubben Grå og hundene.
Gamle Gubben Grå sto ved skjære-fjøla og smurte seg frokost da jeg hadde tenkt å lage min frokost på samme sted. I tillegg har han vært så tankeløs at han har kastet den bakte søtpoteten Yngste Sønn ikke spiste til middag i går i komposten. Jeg hadde tenkt å gi den til hundene.
Hundene flyr i bena mine når jeg vandrer rundt og lager mat, trakter te og lader telefon.  Ja, de har fått mat.
Jeg vet og utrolig godt hvorfor jeg er gretten. Jeg er sliten.
Hvilken innflytelse det har på så vel blodtrykk som blodsukker er jeg usikker på. Det får jeg nok snart greie på. Skal ned til fastlegen straks. Er redd for å stryke både i blodprøve og blodtrykk.  Denne legetimen kommer ikke på det mest gunstige tidspunktet akkurat. Burde kommet på en dag jeg var helt avslappet samt uthvilt. (I mitt stille sinn lurer jeg på når jeg egentlig er det. Uthvilt og avslappet mener jeg.)

Jeg skulle jo hvile på søndag, og jeg gjorde det. Men så så jeg på lokalavisa at regnet tok veien i min Barndoms Dal, og selv om jeg ikke tok turen, bare organiserte at den ble tatt, berører det sinnsroen min. Jeg hvilte, men slappet liksom ikke av. Det er noe med når eiendommer du liksom føler eierskap til blir berørt.

I går var jeg på jobb, og på møte i Rødt. Det blir nødvendigvis litt mye politikk nå. Det er under to uker til valget. Mange av de som ikke har stemt ennå er de som ikke har bestemt seg. Valgkamp er om mulig ennå viktigere i sluttspurten.
I tillegg er det kommunestyremøte på torsdag. Det må jo og forberedes.

Jeg kjente at jeg var litt irritert på møte i Rødt i går og. Det var ei som for minst tiende gang hevdet at hun var sikker på at vi fikk inn fire stykker i kommunestyret enda all statistikk tilsier at vi står og vipper mellom to og tre, og er heldige hvis vi får inn tre. Til slutt ba jeg henne begrunne hvorfor hun var så sikker på at vi fikk inn fire. Jeg liker at folk har en gjennomtenkt tanke bak det de hevder hardnakket. Men hun hadde det bare på følelsen.  Jeg hadde problemer med å ikke gi uttrykk for hva jeg mente om slik begrunnelse.
Vel, om to uker har vi svaret.

Nå må jeg straks stikke. Legen venter.
Etter det har jeg ikke noe på programmet i dag. Uten om at Datteren kommer en tur hjem antakeligvis. Det blir kos. Det stresser meg ikke. Kanskje jeg får ladet batteriene litt i dag. Det trengs.

Den grønne kjolen

I vinter var jeg en tur i Drammen.  Var hos optiker på sykehuset der. På vei hjem var jeg selvfølgelig innom min yndlingsbutikk Fretex på Åssiden. Der fant jeg blant annet en grønn kjole med store, svarte prikker som ble med hjem.

Jeg har brukt den en god del i sommer. Den er en sånn kjole som er herlig å slenge på seg, behagelig å gå med og som passer like godt om du bare skal en kjapp tur til byen eller om du skal i bursdag eller ut å spise. Eller når man, som jeg, sitter i skranken på omsorgssenteret.

Og du hvor mange kompliment jeg har fått for den kjolen! Jeg fikk to helt uavhengig av hverandre før klokka var 10 i dag.  Men de er ikke de eneste. Jeg, kjerring 57 år og stor som ei låvedør får nesten alltid komplement når jeg vandrer rundt med denne kjolen.

Er det rart at denne Fretek-kjolen kjøpt for 70,- kroner er blitt sommerens favoritt?

Hva er lov, og hvem bestemmer?

I går hadde vi koteletter til middag. Nei, jeg tok ikke bilder. Hva vi spiste til middag i Drømmehuset er liksom ikke det viktige i dette innlegget, eller kanskje er det nettopp det det er.

For jeg sitter her tidlig en mandag morgen med tekopp, tastatur og kaviarbrødskiva og lurer på om jeg kan skrive i et blogginnlegg at jeg hadde koteletter til middag i går.
Har jeg lov til det?

Toppbloggeren Toms matprat sitt siste innlegg handler nemlig om svinekoteletter, ikke så veldig ulike de svinekotelettene jeg stekte og familien min spiste i går. Kotelettene i Drømmehuset ble tatt opp av fryseren sent på lørdag, lenge før Tom publiserte sitt kotelettinnlegg. Våre koteletter (bortsett fra den ene som ligger på en asjett i kjøleskapet) var og fortært lenge før jeg ble oppmerksom på Tom sitt innlegg. Jeg er, som de fleste vet, ikke så opptatt av blogginnlegg om mat og matoppskrifter.

Så mitt spørsmål er om jeg kan skrive om kotelettene, eller om det da ses på som om jeg skriver om Tom sitt innlegg.  Om Tom har lov til å nekte meg å skrive om koteletter fordi han har hatt det som tema på sin blogg i går. Han liker jo ikke at jeg skriver om hva toppbloggerne skriver.

Nei, dette er ikke et forsøk på å starte en ny bloggkrig. Les hele innlegget før du kaster deg over tastaturet. Dette innlegget handler, som overskriften sier; Hva er det lov å skrive om på blogg, og hvem bestemmer de lovene?
Jeg bryr meg da ikke om hva Tom måtte mene om kotelettene mine.

Hva om jeg skrev at jeg plukket med meg tomflasker jeg fant på en tur i parken? Kunne jeg ha skrevet om det? Eller at jeg etter å ha spist kotelettene i går satte meg ned og skrev handleliste. Er det innafor å skrive om?

Over 50% av husstandene i Norge har i dag bekymring for økonomien sin. Bekymring for om de klarer de løpende utgiftene. Hvis jeg er i den halvparten som kjenner på uro for egen økonomi kan jeg da skrive om det? Ingen av dere vet om matbudsjettet vårt for denne uka er på 320,- eller 3.200,- kroner.

Å skrive om psykisk helse pleier å være innafor på blogg. Det er nesten like mange innlegg om psykisk helse som det er om koteletter og mat.  Mange blir rost for sin åpenhet.

Aud Marit føler at hun ikke kan skrive at hun går til psykolog fordi hun har vært åpen om hvor dårlig råd hun har. Psykologhjelp er forbeholdt de med god råd. Er det noen som i fullt alvor tror at psykiske utfordringer stiger i takt med kroner på konto? At jo fattigere man er desto lykkeligere er man og dermed fri for tunge tanker som kverner?  Jeg tror ikke man nødvendigvis blir lykkelig og er fri for psykiske utfordringer fordi om man har god råd, men en rekke undersøkelser viset at lav sosioøkonomisk status, målt som kort utdanning eller lav inntekt, har sammenheng med risiko for psykiske plager. Resultatet fra en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser at angstlidelser er 6 ganger vanligere blant folk med grunnskole enn blant de med høyere utdanning.

Slik kunne jeg fortsatt. Men like lite som dette innlegget skulle handle om koteletter like lite skal det handle om levestandard og psykisk helse. Det skal, som det står i overskriften, handle om hva det er lov å skrive om på blogg, og hvem som bestemmer.

Jeg mener, og dette er min mening og ikke ment som et fasitsvar, at vi alle må få lov til å skrive om hva vi vil. Enten vi finner ideen til innlegget ved å lese andre blogger, deler bilder av regndråper, skriver om hverdagen vår eller deler matoppskrifter.

Så er det jo opp til leserne hva de ønsker å lese. Jeg personlig synes verken innlegg om koteletter eller handlelister er så spennende, men da kan jeg jo bare hoppe over de.

Jeg mener selvsagt ikke at man ikke skal kunne kommentere det man leser, også når man er uenig. Jeg ønsker ofte at mine innlegg skal innby til debatt.

Men i en hver debatt er det som i en fotballkamp. Det gjelder å ta ballen og ikke mannen. Eller kvinnen da, viktig å presisere så jeg ikke krenker noen ved kun å nevne det ene kjønnet. Og ja, jeg vet at det nå finnes langt mer enn to kjønn men det var ikke det dette innlegget skulle handle om Det skulke handle om Hva man kan skrive om på blogg og hvem som bestemmer de rammene.

Jeg mener altså at det er bloggeren som bestemmer hva vedkommende skriver og publiserer på blogg, og leserne som bestemmer hva de vil lese om. I går var det langt flere som ville lese om koteletter enn om veien som forsvant.Det er greit.

 

 

 

 

 

 

 

Å verre skulle det bli…..

Vi bor høyt og relativt flatt. Langt fra flomstore elver og skråninger som kan rase ut.  Nå er himmelen blitt blå og sola skinner.  Så til alle, det er ingen fare med verken meg eller Gamle Gubben Grå. Bildet over er tatt av en oversvømmet gangsti nede i byen. Så for oss var det bare nok en regnfull søndag, selv om vi kunne lese på lokalavisas hjemmeside at det var større utfordringer andre steder i kommunen og nabokommunen.

Sjekka avisens hjemmeside på nytt da jeg kom hjem fra tur. Det var da jeg nesten måtte klype meg i armen for å forstå at jeg ikke drømte, men faktisk var våken.

https://www.ringblad.no/her-er-magnus-innesperret-sklidd-ut-store-masser/s/5-45-1715239

Stubdalsveien, veien opp til Damtjern og Løvlia, kjente turmål for mange er borte. Rassert av vannmasser som har funnet et nytt løp.
Dette er veien forbi gården der jeg bodde fra jeg var 13 til jeg flyttet hjemmefra.  Dette er Min Barndoms dal.

Veien er borte!
Senere på dagen meldes det at det er satt opp kolonnekjøring!!??! for å få folk hjem fra hyttene i området.
De som befinner seg i hytter innover mot Løvlia og rundt Damtjern der vi har hytta hvor vi pleier å ha storfamiliens påskeskirenn må geleides i kolonne via diverse skogsbilveier til de kommer ned Ringkollbakkene.

De som befinner seg i hytter i området rundt der Høvdingen har setervollen sin må kjøre via Lommedalen og Bærum. Relativt lang omvei hvis man bor på Hønefoss.

Det føles helt uvirkelig.
Har snakket med Høvdingen. Han bor på en topp, et stykke fra denne veien. Men han har eiendommer og steder som betyr mye for han i dette området. Det er vanskelig å være 92 år og holde seg i ro når slikt skjer.

Så Yngste Sønn er sendt ut på oppdrag. Skal ta beina fatt å få sjekka hvordan det står til på utvalgte steder og ta litt bilder så Høvdingen kan se med egne øyne. Jeg må innrømme at jeg og er litt spent på de bildene jeg og. Det er jo ikke bare Høvdingen som bryr seg om disse områdene.

 

Det er nok nå…

Tåka ligger over tretoppene og det har regnet godt siden i går ettermiddag en gang. Jeg sitter her med tekopp og tastatur. Har lagt et pledd over skuldrene, det er helt klart høst.

Regn var vel i grunn det siste vi trengte mer av her i distriktet.  Elver og bekker er alt fulle og jorda mettet.
Lokalavisa melder at på Steinsletta, på hovedveien inn til Oslo for alle både fra Hallingdal og Valdres er en veibane full av vann. Selteveien, en av sideveiene til Steinsletta har en halvmeter vannstand. Bukken med skilt om at veien er stengt stikker bare så vidt opp av vann-massene.  Dette er langt fra elver og fjord, men det er vel et par, tre bekker i området. Sundvollen hotell har fått vann inn i kjelleren og det har gått et lite jordras i nabokommunen Krødsherad som dekker halve veibanen på en fylkesvei.
Det begynner å bli nok vann nå.

Jeg hadde en koselig kveld i går. Eldste sønn kom på besøk, Gamle Gubben Grå disket opp med pepperbiff med masse sopp. Det ble rødvin i glasset. Telefoner fra søstrene, Svigermor og Svoger. Jeg skravlet på utpust og innpust om alt fra politikk til gamle ungdomsminner, og guttene var snille og lot meg fortelle de historiene jeg har fortalt minst 1000 ganger før uten å være for oppgitte når de påpekte det.

Onsdag var jeg på jobb, torsdag var det valgkampdebatt, fredag var vi i Oslo og i går var det valgkampstand og bursdagsfeiring.  I dag må jeg ha en rolig dag. Lade batteriene og hvile litt kjenner jeg. Det er i det minste perfekt vær for det.

 

 

Livet dere….

I dag fikk jeg vite at en fjern bekjent var gått bort denne uken. Brått og uventet revet bort i midten av 60-års alderen. Jeg vekslet et par ord med henne på valgkampstand forrige lørdag. Nå er hun død.  Ingen ulykke, ingen sykehistorie, bare rett og slett revet vekk slik livet kan være nådeløst og urettferdig.

Det får meg til å tenke på hvor skjørt livet er, hvor lite vi vet om hva morgendagen vil bringe. Her i dag, borte i morgen.

Det får meg og til å tenke på hvor viktig det er å sette pris på det livet vi har. For selv om det livet  kanskje ikke er perfekt, så er det det livet vi har fått. Så la oss gjøre det beste ut av det.

 

 

 

Har kost meg på torget.

Ser du denne fine gjengen? Den har jeg kost meg på torget sammen med i dag. Snakket politikk med de som ville diskutere det, og delt ut kulepenner og tannbørster til de som ønsket det.

Mange på torget i Hønefoss i dag som var lei AP-Høyre styret og ønsket en reell forandring.  Da er en stemme til Rødt en god plan. Vi er det partiet som mener det samme før og etter et valg som jeg så eplekjekt sa til lokalavisa her om dagen.

Den uttalelsen falt nok lederen av det lokale INP (Industri og næringspartiet) tungt for brystet. Jeg møtte han på Mix da jeg skulle kjøpe meg bacon-pølse og Cola. (Slik dag i dag.) Jeg kunne ikke hevde slikt. Vel. Han har til og med skiftet parti i løpet av de fire årene han har sittet i kommunestyre. Han ble valgt inn på lista og programmet til Frp. Nå representerer han et annet parti, og påberoper seg å representere det i kommunestyre også. Selv om de ikke en gang stillte liste ved forrige valg.

Litt vennskapelig debatt må det være rom. En periode var det vel flere politikere enn andre mennesker på torget., og selv om vi er uenige om saker er det god tone mellom de fleste av oss.

Jeg fikk både dropseske og ballong i bursdagsgave fra “min gode venn Runar” (Høyres ordførerkandidat). Solbriller med Høyrelogo som jeg vet de også har, har jeg derimot ikke fått tilbud om. Antakelig må jeg knabbe et par….

Steinar (80 år) og relativt nytt medlem i Rødt etter et langt liv i Arbeiderpartiet ble så glad for å se meg at jeg fikk en stor bjørneklem og et klissvåt kyss på kinnet. Han ville ikke delta på standen vår, men tok med seg noen brosjyrer for å dra opp på senteret å erte gamle partikammerater i Arbeiderpartiet. Det er mange måter å drive valgkamp på (Og jeg tror jeg skal ha rn grundig ansiktsvask før jeg flater ut på sofaen…)