Hvor er det blitt av kjerringa som fikser alt?


Problemene hoper seg opp. Jeg ligger våken og stirrer inn i mørket. Søvnen har forlatt meg for denne gang.  Dette er problemer som ikke lar seg løse uten å bruke energi. Masse energi. Men jeg har ikke energi. Hvorfor må det alltid være jeg som fikser alt? Hvorfor kan ikke jeg for en gang skyld være den som får støtte, hjelp og noen som kommer og ordner opp for meg?

Jeg er klippen, klagemuren, vennen, tillitsvalgt som alltid har vært der for så mange. Strekt meg langt, brukt tid, krefter og energi på andres problemer til det ikke var mer energi igjen. Hvem er der for meg?

Jeg er så sliten. Jeg vil bare sove. Trekke pelspleddet over hodet, lukke øynene, stenge verden ute å bli der under pelspleddet til alle problemene er løst.

Men det hjalp ikke. For ingen løste problemene mens jeg lå under pleddet. Og livet under pleddet var ikke noe liv. Så jeg reiste meg opp. Begynte så smått på veien tilbake til å bli meg.

Det går med museskritt. Hverdagen er en utfordring. Alt annet enn hverdag er uoverkommelig. Problemer, utfordringer får andre ta seg av. Jeg har ikke energi. Jeg har nok med å være meg.

En dag smiler jeg igjen. Det er et skritt. Et skritt tilbake mot den jeg ønsker å være. Så jeg griper halmstrået. Smiler. Er meg. Utenpå. I korte perioder. Og så er energien brukt opp. Jeg må lades på ny.

Jeg trodde jeg var på vei tilbake. Jeg trodde at jeg snart var helt og fullt meg.  Og kanskje, kanskje hadde det vært en mulighet. Hvis noen bare ryddet problemer av veien ved å løse de, ikke ved å gjemme de i en skuff.

Problemer som ikke løses har det med å vokse. Og en dag hoppet problemene ut fra gjemmestedet, spente ben på meg og PANG der mistet jeg fotfestet, gleden, det lille overskuddet og …meg.

Så gjorde jeg noe som ikke er meg. Jeg rømte. Løp på dør. Tok bilen. Jeg ville bare forsvinne  Forsvinne fra alle problemer, alle utfordringer. Rømme fra alt jeg ikke har overskudd til å takle. Rømme. La noen andre ordne opp. Jeg følte at nå, NÅ var jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke fikser det mer. Jeg ville bare vekk, vekk fra alt.

Jeg er her ennå.

Prøver å fungere.  Prøver å være meg – utenpå. Smiler utenpå. Kaos på innsiden.
I mørket om natten kommer håpløsheten. Tankene kverner og jager søvnen på dør.

 

 

 

 

Countdown; valgkampstand

Det hjalp ikke med såpekoking.  Jeg dukka ikke opp igjen på bloggtopplista av den grunn.  Liten trøst at Sophie Elise og hennes såpekoking heller ikke førte helt til topps.  For hva kan sladdede bilder av “hemmelige” skjønnhetsprodukter stille opp med når Isabell Raad skal danse i et antrekk som ikke overlater mye til fantasien? For når Isabell fikser bikinilinja, tar på seg ei Sloggi-truse Basic Maxi, en stroppeløs BH og en kjole laget i myggnetting påmontert paljetter ja da går hun selvsagt rett til topps.

Jeg skal ikke danse.
Jeg skal handle for Høvdingen og stå på valgkampstand for Rødt. Ikke like glamorøst.  Trur jeg dropper myggnetting og paljetter. Det samme med stroppeløs BH og trusa er ikke av merke Sloggi. Det er kjerringtruse og ikke noe for denne kjerringa her.  Det blir nok langbukse, genser og muligens regn-poncho lekkert dandert under en rød vest med Rødt sitt logo.

En drøy uke igjen nå, så er det valg og vi skal se resultatet av hardt arbeid det sistehalve året på å få frem vår politikk. Jeg er fryktelig spent, og litt gira foran valgkampstanden i dag.  Spenningen ligger jo ikke bare i hvor godt valg vi gjør, om jeg kommer inn i kommunestyret og blir vara til Fylkestinget.  Det er jo spennende hvordan det går med de andre partiene og. Hvordan sammensettingen blir, og ikke minst her i kommunen Hvem som kommer inn.  I lokalvalg er det jo mye personavhengig på tvers av partiene hvordan samarbeidet blir,

Isabell Raad ber leserne sine stemme på henne under dagens sending.  Så da ber jeg leserne mine i Ringerike stemme på meg.  Det gjør du enklest ved å putte Rødt sin stemmeseddel i stemmeurna.  Sett gjerne et kryss ved navnet mitt. Hvis du heller vil stemme på Frp eller et av de andre partiene kan du likevel stemme på meg ved å føre opp navnet mitt på deres liste. Det står på stemmeseddelen hvor.

Det samme gjelder for alle leserne mine i nye Viken. Altså i Buskerud, Akershus og Østfold. Putt Rødt sin liste i stemmeurna, gjerne med et kryss foran navnet mitt (jeg står som nummer 8).

 

Starte eget skjønnhetsmerke…..

Reklame. En klikkbar reklamelinke råsåpe fra Adlibris

Jeg har ramla helt utav bloggtopplista, så nå må jeg jo finne på noe.
Så da tenkte jeg at når Sophie Elise som har trona på toppen hele uka kan starte sitt eget skjønnhertsmerke, så kan vel denne kjerringa gjøre det samme.

Jeg vet ikke helt hvordan man går frem for å få sitt eget “brand”. Kommer sikkert av at jeg ikke vet hva et slikt brand er, men tipper det er noe slikt som merke. En serie produkter med mitt navn.  Siden Burberry allerede har en parfymeserie som heter Brit, så kan jeg ikke bruke det navnet….Jeg tenker serien min skal hete KJERRING.

Kjerring – hudpleieprodukter.  Det burde selgebra. Det er et stort marked, for det er en hel haug kjerringer der ute. Siden jeg jo ikke bruker stort av hudpleieprodukter selv, har jeg ikke noen merker jeg bare kan sette navnet mitt på og vips så har jeg et produkt.  Nei, jeg må nok lage de helt fra bunnen av.

Sophie Elise går for det veganske.  Jeg er jo ikke så gira på denne veganske trenden, og har ikke noe i mot dyr, heller ikke i maten.  Men når det kommer til noe jeg skal kline i tryne, trur jeg jeg holder slakteavfall utenfor kjelene når jeg skal trylle frem et skjønnhetsprodukt.
Sophie Elise liker raske resultater og glam.  Jeg liker og raske resultater. Og resultatet jeg tenker på da bør vise seg på bankkontoen min kanskje enda raskere enn i trynet. Hun skriver at det har vært en lang vei å finne de riktige partnerne, fabrikker, lukt, design. Så for å få raske resultater, sløyfer jeg partnere.  Desto større fortjeneste på meg.  Jeg dropper egen fabrikk sånn i startfasen.  Må da kunne komme godt i gang på kjøkkenet her hjemme. Lukt… ja den må jeg jo lukte meg frem til, litt av dette og litt av dette til det kommer – forhåpentligvis – ei lukt jeg liker.  Har både roseblader og masse urter ute i hagen, og siden jeg har bestemt meg for å holde slakteavfall utenfor tror jeg det med lukt skal gå greit.  Design.. Muligens jeg spør Datteren om et par tips. Hun er rå på design. Men forpakningene bør jo helt klart være resirkulærbare.  Jeg tenker jo på miljø, det er jo så trendy. Og siden jeg skal lage det på mitt eget kjøkken, så blir det enda mer kortreist og miljøvennlig enn Sophie Elise som produserer det i United Kingdom.

Dette tror jeg blir bra.  Både for meg, kjerringhuden og ikke minst bankkontoen.Hva jeg har tenkt å ha i gryta spør du? Vel jeg må vel bare prøve meg frem. Tenkte å begynne med denne, putte oppe i litt urter og forskjellig og ta det derfra.

Smelt-og-hell-opp såpe, 1kg

 

På topp denne uka…

Jeg ble inspirert av Sophie Elise til å lage en liste over mine favoritter den siste tiden. Sophie Elise er på toppen av bloggtoppen. Slikt er inspirerende for meg. Jeg? Jeg har ramla ut igjen

Trening.
Jeg har virkelig vært elendig på trening de siste 32 åra. Har ikke trent jevnlig siden jeg var nødt til å ha gym på skolen. Jeg kan selvsagt skylde på at jeg har møtt veggen. Men siden det skjedde 30 år etter siste gymtime er vel det en dårlig unnskyldning.
Det blir umulig for meg å si hvilket treningsstudio som er topp, da jeg aldri har vært innenfor døra på et slikt sted. Men Morten Enebarn var en gang en ganske kjekk gymlærer.

I klesskapet.
Jeg er svak for kjoler. Det er sommer fremdeles ikke sant? Yndlingskjolen er en blå og hvit kjole. Den er i et behagelig stoff som ikke krøller. Er ankelsid og kan like greit brukes på shopping som på fest.

På badet.
Jeg er så kjedelig på den fronten. Jeg bruker det jeg har i skapet. På bildet ser du en ansiktsmaske jeg har fått av Datteren, en body-lotion jeg har fått av ei venninne i julegave og en krem jeg har fått av Svigermor. Ikke noen bevisst plan med andre ord.

I høyttaleren 
Det nærmer seg valg, så da må man jo ha litt politisk musikk. Hvis du da tenker at jeg spiller Internasjonalen og Revolusjonens Røst, så har du helt rett i det. Men fyller på med Hvite menn som fyller 50, med Karpe Working 9-to 5, med Dolly Parton, Do you hear the people sing, On top of the world, Get up, stand up med The Wailers, Selvsagt Karpe sin Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten din,  Born to run med Bruce Springsteen og Ola Tveiten med Lillebjørn Nilsen,Bella Ciao, Imagine med John Lennon, Virvelstevet, Eye of the Tiger fra rockyfilmen Kyss meg i Fremskrittet med Gatas Parlament The time they are changing medBob Dylan Weare not gonna take it med Twisted Sister og This Land is Your land..
Ei fin spilleliste, synes du ikke?

På kjøkkenet..
Mandag hadde vi grillpølser med brød., Ikke den mest spennende middagen. Tirsdag var det litt bedre.  Da hadde vi karbonader med løksaus, kokte grønnsaker og potetstappe, i går hadde vi hjemmelagede lakseburgere med burgerbrød og stekte potetbåter. (Ja, det var Gamle Gubben Grå som sto for middagen i går) I dag skal viha kylling med appelsinsaus og appelsinsalat og det er det jeg som skal lage. Kan lage mat når jeg vil.
I dag blir det og varm lunsj.  Vi har igjen noen lakseburgere og noen stekte potetbåter.  Plukket og noen få rimsopp da jeg var ute med hundene i går kveld,såda steker vi de sammen med potetbåtene. Ligger litt tomat og agurk inne i kjøleskapet, så da blir det med som et grønt alibi.
Er ganske flinke til å spise sunt og mat som er laget fra bunnen her i huset.

cof

Person 
Jeg tror jeg må si Einar. En av mine virkelig store politiske forbilder. Mangeårig leder av Rød her på Ringerike. Han gir meg utfordringer, viser meg at disse radissene ikke er så farlige. Han er klok og han er et medmenneske.

På telefon
Sjekker jo fb, snap og insta som alle andre. Følger med ileserinnleggene og nyhetene på lokalavisas side Men jeg må nok si at Fb og de politiske diskusjonene der er nok det jeg bruker mest tid på på telefon i disse valgkamptider.

På TVn
Jeg ser ikke på TV.

 

 

Lite med feiring, men respekt for ulikheter.

Gamle Gubben Grå er hjemme.  Sola står snart opp over øståsen.  Det siste stykket av kakerestene fra Rødt er spist. Jeg har fått et vepsestikk og et annet stikk jeg er usikker på hva er.

I går behandlet formannskapet Byplan. Samarbeidskammeratene kuttet høyden på bygningene på Tippen fra 12 til 8 etasjer.  Men fremdeles alt for høyt. Vi snakker om den fineste tomta ved elva midt i sentrum. Vi ønsker noe litt mer spenstig enn at Fossen og elva stenges inne av høyhus.  Vi vil ha den plassen til fellesskapet, ikke til utsiktspunkt for de få.
De sa noe om at de helst ville ha gang- og sykkelbru over Petersøya.  De sa ikke noe om at de ikke ville ha en diger kollektivbru dundrende over byens grønne lunge.  Ødelegge en perle for at kjøretiden for busser fra Haug skal kunne kuttes med tre minutter.  Jeg har til nå ikke hørt eneneste stemme som ønsker seg den brua eller ser behovet for det.  Byplansjefen, eiendomsinvestorene og Bane Nor har fått det som de vil.  Hvorfor kan vi ikke få en byplan som tar mer hensyn til innbyggerne enn til utbyggerne?
Det endelige slaget står i kommunestyret neste torsdag 4 dager før valget.. Men det er lite grunn til å tro at resultatet endres mye fra Formannskapet. Men man skal aldri si aldri, det er jo valgår. Og Samarbeidskammeratene begynner kanskje snart å innse at det ikke er så smart å mene noe helt annet enn flertallet av befolkningen i  den ene engasjerende saken etter den andre,

Jeg har ennå ikke vært inne og sett på Sophie Elise sin serie om politikk. Men jeg skal.  Det interesserer meg og se hvordan den er. Skal ikke love at jeg kommer til å se alle episodene, men vi får se.

Jeg babler mye om politikk, så klart, og det har jeg tenkt å fortsette med. Mulig det blir ei lita pause rett etter valget.  Men hvis dere leser innlegget jeg postet  sent i går så ser dere at jeg og er opptatt av sopp og hagearbeid….
I dag har jeg kontordag, så da kommer jeg til å være litt opptatt av tillitsvalgtsarbeid også.  Jeg er lett å engasjere.

Fornøyd med dagens innsats…

I kveld er jeg sliten, sånn god-sliten etter å ha hatt høy aktivitet hele dagen.  Det er godt, og lenge siden sist!   Kanskje jeg er på vei tilbake til mitt gamle jeg?
Jeg våknet litt før klokka 5, og kjente at søvnen ikke ville komme på en stund så det var like greit å stå opp.  Skulle jo opp om en halv time samme hva.
Kjørte Yngste Sønn på jobb til klokka 6.15.  Hjem. spiste frokost, blogget og skrev et leserinnlegg Byplan denne gang. regner ikke med å erte på meg så mange denne gangen.  Kanskje Byplansjefen, og venninna hennes + en og annen eiendomsinvestor. Blir nok ikke storm rundt dette innlegget.

Vi har noen klatreroser utenfor huset som fort tar litt overhånd.  Drømmehuset ligner plutselig på Torneroses slott.  Eller plutselig og plutselig. .. Det har ikke vokst i 100 år, men  jeg tror ikke de ble klippet i fjor….ikke nok.
Vel, jeg har utsatt det lenge og håpet at Drømmeprinsen det vil si Gamle Gubben Grå skal ordne det.  Men da måtte jeg nok som Tornerose ventet i 100 år.. Når jeg først satte i gang, var det gjort på en drøy halv time.

Så la jeg merke til at en av tomatplantene nærmest hadde kollapset  av vekten av tomater.  Jeg plukket inn tomatene og la de til modning i sør-vinduet i stua. Vi sådde tomatfrøene litt sent i år, men plantene har blitt store og avlingen er bra.  Vi håper på en varm høst – og i dag er det jo mange og tjue grader. Det lover bra.

Så ville jeg på sopptur.
Jeg tok en snartur i en skogkrull da jeg skulle på Kiwi. Kom tilbake med en drøy liter brunskrubb. Jeg lover dere. For tiden er jeg helt hekta på sopp.  Har ikke plukket på en del år.  Har ikke hatt overskudd til det. Men da jeg var ute på søndag fant jeg brunskrubb.  og det og alle soppbildene på sosiale medier gjør jo at jeg bare må på sopptur. Så da jeg hadde laget og spist middag tok jeg med meg hundene og Gamle Gubben Grå og dro på en ny sopptur.

Resultatet ble litt mer brunskrubb, og rundt tre liter rimsopp.
Jeg har nå renset og varmebehandlet soppen så den er klar til å puttes i poser og legges i fryseren  Den må bare bli litt mindre varme først.   Klokka nærmer seg midnatt, og jeg kjenner at i natt kommer jeg til å sove godt.  Gamle Gubben Grå er advart om at det garantert kommer til å være heftig snorking.

 

 

Jeg er IKKE mest sett på TV 2 sumo

Det er det Sophie Elise som er. Ja, for nå har Sophie Elise beveget seg over på mitt felt, politikken, og selvsagt går hun rett til topps der og.. Hadde det vært rettferdighet med i bildet burde jeg fått bloggtoppen – ikke sant?

Sophie Elise har vært nervøs i hele går, Jeg er og smånervøs for tiden.  Sophie Elise er opptatt av å levere gode seertall.  Jeg er mer opptatt av at Rødt gjør et godt valg om to uker.  Og her på Ringerike er det et spennende valg i år. Jeg håper vi får inn to representanter, meg og Nanna.  Hadde Thomas kommet inn i kommunestyret også hadde jeg blitt kjempeglad! På fylket, Viken, håper jeg vi får inn tre.  Da får jeg en varaplass.   Det kribler i magen når jeg tenker på valgnatta og resultatene, men det gjør meg ikke direkte nervøs.
For i likhet med Sophie Elise er det tilbakemeldingene som gjør meg nervøs i disse dager.  Ikke fordi jeg som politiker er ekte og ærlig.  At folk er uenig med meg er helt greit.
Sophie Elise har utelukkende fått positive tilbakemeldinger.  Jeg får også flest positive tilbakemeldinger men i de siste dagene har jeg fått flere tilbakemeldinger fra Sian sine tilhengere og medlemmer i form av leserinnlegg, meldinger på Messanger, kommentarer her på bloggen og at jeg blir omtalt ganske så negativt i deres fora.
Det er ikke hyggelige tilbakemeldinger,  og det gjør meg selvsagt en smule nervøs.  Hat, forakt og å bli idiotforklart i sterke ordelag gjør selvsagt noe med meg.

Jeg som er politisk nerd synes ikke det er rart at en serie som handler om politikk ligger øverst på lista. Og jeg tror nok at jeg snart må inn og titte litt på den jeg og. Og Sophie Elise, Jeg skulle også gjerne ha diskutert eldreomsorg med Sylvi Listhaug.

 

Jeg har bursdag i dag

Hurra for meg som fyller mitt år… eller. Det var litt mer stas, litt mer kribling i magen når bursdagen endelig var der når jeg fyllte 3 eĺler 13 enn når jeg i dag ble 53.

Gamle Gubben Grå klappet meg lett på skulderen og sa Gratulerer med dagen før han for ut døra i dag morges. Datteren, Storesøster  og Svigermor har ringt. Yngste Sønn gratulerte meg da han så meg etter jobb. Jeg har fått hilsner på Snapchat, sms og over 100 gratulasjonshilsner på fb. Ja til og med her på bloggen har jeg fått hilsen fra snille Hanne Beate. Jeg har helt klart blitt husket på.  Og hver eneste hilsen varmer. Hver eneste hilsen er lest, og jeg håper jeg har takket de fleste. Vet jeg har noen igjen på fb.

Jeg er ikke så glad i å markere dagen.  Ønsker ikke å be til fest, stresse med kakebaking, støvtørking og gulvvask for å feire meg selv. Ønsker å feire dagen med å bare gjøre hva jeg vil. Tenke på meg selv. Slik har jeg feiret dagen i mange år, og de nærmeste vet at det er slik jeg ønsker å feire dagen. 53 det er jo ikke noe jubileum. Får slå på stortromma når jeg fyller 60.

Så i kveld hengte jeg veska over skuldra, vinket farvel til Gubben og dro på møte i Rødt. Da jeg kom opp trappa og inn i møterommet spratt de andre opp fra stolene sine og sang bursdagssangen, det var klemmer og gratulasjoner og de hadde til og med marsipankake med lys. Når blåste jeg ut lys på ei bløtkake sist? Muligens da jeg fylte 10…  Det var totalt uventa og jeg satte utrolig pris på det. Kjente at jeg ble en smule rørt. Tårene kom nesten snikende…

Nå går kvelden snart over i natt. Gamle Gubben Grå og jeg har tent stearinlys og sittet ute i kurvstolene på trammen. Vi koser oss med en kaffekopp og kake.  Bursdag er litt gromt, selv om en feirer 53.

 

 

Jeg har laget en TVserie om politikk…

Jeg har laget en TV serie om politikk. Den skal hete “Rødt på Vippen”…..
Nei, det har jeg ikke.  Det er Sophie Elise som har det. Og de første episodene blir lagt ut på TV2 allerede i dag.  Hun skal og være med i TV2 sitt valgstudio i kveld.  Politisk kommentator med massiv tyngde skjønner jeg. …

Sophie Elise synes det er helt selvfølgelig at hun skal lage en TV serie om politikk.  Hun er både engasjert, provosert og smart.  Skal ikke betvile noen av de egenskapene, og hvis denne serien får opp valgdeltakelsen blant de unge er det utelukkende positivt.

Motivasjonen til Sophie Elise ligger i at hun har mange sterke meninger om mye.  Ja, det er vel derfor de fleste av oss som driver med politikk har engasjert oss. At vi har sterke meninger og er lette å engasjere. Hun stiller også spørsmålet om det er lettere å mene noe bak en dataskjerm, og noe helt annet og leve som man prediker.
Og hvordan er det å stå for sine meninger og holdninger når du møter noen som er fundamentalt uenig, og du virkelig må forsvare ditt standpunkt? Nei, det er ikke like lett. Og det kan være frustrerende når du mener du har rett, og er kjempe engasjert, sloss for den saken du tror på – og taper. Flertallet deler ikke ditt syn.
Da det endelige vedtaket om nedleggelse av barneskolen i min barndomsdal var tatt var jeg så frustrert at jeg satt ti minutter i bilen og lot tårene renne fritt før jeg klarte å kjøre hjem fra Rådhuset.

Sophie Elise, som er for fri abort. Ha fått møte Ludvik Nessa, blitt kalt barnemorder og vært med på en minnestund for et abortert foster. Hun som er veganer og elsker alle dyr har møtt en ulvemotstander og vært med på jakt. Hun har sett, hørt og ikke minst møtt seg selv i døra.

Og akkurat det siste føler jeg at jeg og har gjort.  Møtt meg selv i døra, altså.
For når jeg leste Sophie Elises overskrift i dag himla jeg med øynene. Hva vet vel denne unge blondina av en influenser om politikk, liksom.  Etter å ha lest innlegget hennes, og reflektert litt har jeg virkelig lyst til å se serien, og kommer nok til å klikke meg inn på TV2.  Vi har alle godt av å møte fordommene våre innimellom og ta de opp til vurdering.

Blogganbefalinger

Det er fire blogger jeg vil dra frem denne uka og. Tre blogger jeg har kost meg med å lese.  Den første er Monairens En sånn herlig hverdsgsblogg om alt fra brødbaking til sopplukking. Og det er vel det der med sopplukkinga som fascinerer meg. Jeg vil og… Det at hun er nybegunner gir meg håp. Kanskje er det ikke utenkelig st også jeg en dag snubler over skogens gull. Jeg var på en liten sopptur på fredag, fant noen risker og noen andre spiselige sopper jeg ikke husker hva heter akkurat nå. Fikk blod på tann og blir rnda mer gira hver gsng jeg er inne pp Mona Irens blogg. (Ikke i dag foresten. I dsg vasker hun gardiner og pusser vinduer. Det er sjrlden jeg føler meg inspirert på drn fronten, men jeg vet det kunne trengd.)

Pensjonistgunnaer en blogg i samme kategori. Kanskje en tanke mer samfunnskritisk. Men en blogg med mye positivitet og små betraktninger. Mye fine bilder er det og fra turer hun og puddelen Barney tar i nærområdet. Man blir glad av å lese denne bloggen.

Så har vi MidtlivskriseDet er vel den bloggen jeg har fulgt lengst. Ei som så gjerne ville vært med på karusellen, arbeidet hardt og mye som hun har gjort i alle år, men som på grunn av helseutfordringer ikke makter det lenger. Hun er en fantastisk fotograf og deler bilder fra sine turer med hunden Jonas. Hun har selvironi og er utrolig flink til å skrive. Besøk bloggen om du ikke er fast leser!

Den siste bloggen jeg vil anbefale i dag er Mrsjensenhun er nok langt yngre enn de andre bloggerne jeg anbefaler. Men hun er verdt et besøk. Jeg fulgte henne i den gamle bloggblokka. Nå har hun ikke blogget på en stund, men i går dukket hun opp på forsiden og jeg måtte jo klikke meg inn å lese. Hun skriver bra. Ser kanskje ting fra en annen vinkel en meg, da hun er langt yngre enn meg. Men ei reflektert dame det er verdt å følge.

Kos dere med gode blogger.