Hjemmelaget Gnocchi

Reklame Klikkbar bilde og linke for potetpresse med varemerke Eppicotispai fra Adlibris

I går laget jeg hjemmelaget Gnocchi til middag.  Det var utrolig godt. En billig middag – om enn litt tidkrevende.  Så har du lyst til å imponere litt en dag lommeboka er litt slunken er dette et godt tips.
Gamle Gubben Grå er kokk, og ikke like lett å imponere.. Jeg så at han ble gledelig overrasket da han satte tennene i den første Gnocchien.

Gnocchi er en potetpasta opprinnelig fra Italia.
Første gangen vi spiste Gnocchi var i Pitigilano i Toscana. Yngste Sønn, som i grunn alltid har vært kresen i matveien da han var yngre, spurte da om han kunne få droppe desserten og i stedet få to porsjoner middag på restauranten.  Selvfølgelig fikk han det.
I Toscana kalles forresten Gnocchi for strozzapreti, “prestekveler”, fordi en prest en gang skal ha bli kvelt og dødd etter å ha spist Gnocchi for fort. Så kanskje lurt å vise litt aktsomhet hvis du ha en prest rundt spisebordet.
I Uruguay, Brasil og Argentina spiser man tradisjonelt Gnocchi (noquis som det kalles der) den 29. i måneden. Dagen før lønning, når økonomien kanskje er på det strammeste.

Nok historie. Her kommer oppskriften.
Jeg tok de potetene vi hadde i kjøleskapet og prikket de med en gaffel. Det var vel en drøy kilo sommerpoteter fra Kiwi.
Så bakte jeg dem 1,5 time i steikeovnen på 200 grader.

Når potetene var avkjølt et par, tre timer mens vi gikk tur med hundene tok jeg å klemte ut potetmassen. Jeg delte de bakte potetene i 2, og skrapte ut potetmassen. Det gikk utrolig greit, det var nesten bare å klemme potetmassen ut.

Neste punkt i oppskriften var å presse potetmassen gjennom en potetpresse.
Hva en potetpresse er var jeg ikke sikker på, så jeg spurte Gamle gubben Grå om vi hadde en potetpresse. Det er han som liksom holder orden på kjøkkenutstyr her i huset.  Det hadde vi ikke. Han sa jeg kunne presse potetmassen til fin-most masse med ei sleiv.  Det gikk helt greit, men du verden hvor mye enklere og morsommere det hadde vært om jeg hadde hatt en slik potetpresse som for eksempel denne fra Adlibris og Eppicotispai

Potetpresse, Rustfritt stål, Eppicotispai

Klikk på bildet eller på linken under bildet, så forstår du hva jeg mener.  (og jeg blir noen penger rikere).

Så tilsatte jeg to eggeplommer, to gode klyper salt og litt rosmarin fra kjøkkenhagen. og blandetalt sammen med en gaffel.

Så drysset jeg over ca 150 gram hvetemel og knadde massen sammen til en jevn deig med hendene.

Jeg, eller rettere sagt Gamle Gubben Grå, strødde så litt mel på kjøkkenbenken. (Jeg var alt for klissete på fingrene til å drive å rote med melboksen). Så delte jeg deigen i 8 biter og trillet hver bit ut til ei pølse med en diameter på ca 2 cm.  Deigen var overraskende enkel å arbeide med. Pølsene ble så delt i 2-3 cm biter med en kniv..

Jeg hadde kledd et stort brett med et kjøkkenhåndkle strødd med mel, og her ble Gnocchiene lagt forsiktig slik at de ikke kom i kontakt med hverandre.  Innen jeg var ferdig var brettet helt fullt, og det lå 56 gnocchier på brettet.

En stor kjele med lettsaltet vann ble kokt opp, og så la jeg gnocchiene opp i vannet i små porsjoner.  De skulle koke til de steg opp til overflaten. Det tok ett par tre minutter for hver porsjon.

Så løftet jeg gnocchiene opp med en hullsleiv og lot de renne godt av seg før jeg la de på en stor tallerken med litt olivenolje.

Tilslutt stekte jeg de i godt med smør i ei steikepanne. og krydret med litt mer rosmarin.

Gnocchien ble servert med et godt dryss reven parmesan.

Bon apetitt

 

Ekle ting litt for tidlig på morgenen…..

 

I dag vurderte jeg i noen sekunder vlogging. Grunnen til det er selvsagt at Isabelle Eriksen på toppen av blogglista har en videoblogg som innlegg.
Jeg vurderte det som sagt noen sekunder. Det var helt til jeg fikk startet videoen hvor Isabell Eriksen legger ut om “Ekle ting du ikke visste om kroppen din – æsj”  Vel, jeg skal spare folk for å se denne kjerringa her snakke engasjert på inninnpust og utpust om ekle ting innen menneskekroppen.  Ikke det at jeg ikke vet om noen ekle ting om kroppen, langt mer ekle ting enn de Isabell tar opp… Jeg har jo arbeidet 30 år i helsesektoren, og har til og med en treårig høgskoleutdanning innen faget.  Som dere skjønner er det veldig, veldig, veldig, veldig mange ekle ting jeg vet om menneskekroppen.. Det er vlogging, denne kjerringa live, jeg vil spare dere for.

I motsetning til Isabell tilstreber jeg at de faktaene jeg kommer med er fakta, og ikke bare noe jeg har hørt eller lest på nettet.
Hikke er ufrivillige, regelmessige sammentrekninger i mellomgulvsmuskelen og andre pustemuskler som medfører rask innsuging av luft i luftveiene, brått avbrutt av at strupelokket lukker seg og den karakteristiske hikkelyden oppstår.  Vanligvis skyldes hikke av hurtig matinntak, kaldt dikke, alkohol, stress eller operasjoner og er helt ufarlig og går over etter kort tid.
Sliter du derimot med langvarig hikke, over dager, uker kan det skyldes skade i sentralnervesystemet som hjerneslag, hjernesvulst eller MS (multipel sklerose.) Det kan og skyldes irritasjon av nerver i brysthulen som følge av brysthinnebetennelse, hjerteinfarkt, lungebetennelse og mellomgulvsbrokk eller irritasjon av mellomgulvsmuskelen fra magesiden som for eksempel ved galleveissykdom eller kreft.  Langvarig hikke kan og skyldes irritasjon av nerver i halsregionen som for eksempel ved struma eller lymfekreft.

Der regner jeg med at jeg har fått fylt opp ventelistene hos en god del fastleger etter sommerferien, og mulig fått noen sarte sjeler til å løpe hikkende til nærmeste legevakt. Men jeg lovet dere ekle ting, ikke sant?

Nysing, reflektorisk utløst, plutselig og eksplosiv utånding gjennom munn og nese slik at slimpartikler fra nese, munn og svelg slynges ut med stor kraft. Nysing utløses ved kjemisk, mekanisk eller termisk irritasjon av visse deler av neseslimhinnen, og kan også utløses av sterkt lys.
Jeg liker slike medisinske faktabeskrivelser.  Er de ikke ekle?

Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på.  Du svetter når du blir varm, enten på grunn av høy temperatur eller økt aktivitet. En helt normal og nødvendig fysisk reaksjon.
Svetteproduksjonen kan også øke etter inntak av sterk krydret mat og drikke. som koffein og alkohol.  Det samme kan overforbruk av tabletter som Paracet (tabletter som inneholder Paracetamol)eller morfinpreparater.
Andre årsaker som kan føre til økt svetteproduksjon er hormonforstyrrelser som ved for høyt insulinnivå i kroppen (lavt blodsukker), Vanligvis hos diabetikere etter at de har tatt blodsukkersenkende medikamenter. For mye thyroxin, for lite testostoron (hos menn)  og svetteproduksjonen øker også gjerne hos kjerringer i overgangsalderen.
Økt svetteproduksjon kan og skyldes feber, tuberkulose, hjerteinfarkt, malaria og lymfekreft.
Og der regner jeg med at du begynt å svette….
Nedsatt svetteproduksjon er det vel få som ser på som noe problem.  Men det betyr jo at kroppens evne til å regulere kroppstemperaturen er nedsatt, og burde jo være enda mer bekymringsfullt.
Det kan skyldes bruk av antipsykotika, medisiner som brukes ved psykiske lidelser (som jo er så inn nå for tiden) infeksjoner i svettekjertlene, dehydrering og heteslag,
Begynte du ikke å svette nå? Ring legen!

Rødming.  Helt ufarlig og ganske vanlig.  Følelsesmessige stimuli får blodårene på halsen og ansiktet til å utvide seg, og vi får en rødere hudfarge.  Pinlig i noen situasjoner, men i grunn bare søtt.
Men noen ganger kan man rødme uten at det er noen emosjonelle, følelsesmessige, årsaker. som ved fysisk aktivitet eller sterk varme.  Da blir i hvertfall jeg rød i toppen. Det kan oppstå hos kvinner i overgangsalderen når Østrogennivået synker. (Ikke vits å spørre en ildrød kjerring om hun har kommet i overgangsalderen. Det pleier sjelden å få rødfargen til å avta – heller tvert i mot…) Medikamenter, alkohol og noen matvarer kan og få folk til å rødme.
Hudsykdommen Rosacea kan i noen tilfeller ha en forhistorie med økt rødming.
Det finnes også sjeldne sykdommer som Carcoionid som fører til rødming.
Fastlegene blir ikke arbeidsledige i høst. Ikke vi på røntgen heller.  Carcoionider vanskelig å diagnostisere.  Gjennomsnittlig tar det 9 år fra symptomene dukker opp til diagnosen er stilt. CT; MR og ultralyd kan gi misstanke, men kan være vanskelig å oppdage.  Sikker diagnostisering gjøres med vevsprøve fra selve svulsten. (Og da må man jo finne den først.)
Regner med at jeg med denne opplysningen sikret inntektsgrunnlaget til en god del røntgenavdelinger og røntgeninstitutt.

Synes du jeg er ekkel som deler så mange virkelig ekle fakta som kan bidra til å øke sykdomsangsten i befolkningen? Hva er vitsen med det liksom?  Vel, i dagens samfunn er helse – også i det offentlige buisness som blir drevet etter bedriftsøkonomiske prinsipper. New Public Management.  Jeg bare sikrer inntektsgrunnlaget for det offentlige helsevesenet.  Buisness as usual. Det er penga som rår.

 

 

Tranby

I dag var det grått og betraktelig kjøligere og vi kunne gå en litt lengre tur med hundene.  Den gamle Kjøteren tåler ikke for store anstrengelser når det er for varmt.  Ikke er det noe for små og større puter og vandre rundt på varm asfalt i nærområdet når tropesommeren er på sitt varmeste. Me i dag var det deilig temperatur og tid for tur.

Noen dager drar vi litt sånn “ut-i-det-blå” når vi skal lufte hundene, og i dag tok vi en slik tur og havnet i Tranby.
For den som ikke kjenner Tranby kan jeg fortelle at det er et tettsted i Lier kommune. Tranby ligger med fin utsikt over Lierdalen og Drammen.

Vi vandret en times tid rundt i området.  Mange flotte hus og hager, og utrolig mange flotte stokkrosebed. Lier er kjent som en jordbrukskommune med mye frukt- og bær dyrkning.  Virker som det var godt jordsmonn for blomster og, for det var mange utrolig flotte hager å se.

Vi endte turen der den startet, ved Tranby kirke.  Og som noen av dere som følger bloggen min vet, er jeg litt svak for kirker.  Så jeg måtte jo ta denne i nærmere ettersyn.
Tranby kirke er en steinkirke bygd i 1855. Den er reist på samme sted som en tidligere og mindre kirke stod.  Den gamle kirken skal i følge historien ha vært for liten, og også trengt vesentlig rehabilitering da den ble revet i 1850 for å erstattes av en ny og større kirke.  Arkitekten var  Christian Herman Malling, og den samme arkitekttegningen med visse forandringer ble brukt både på Sylling og Tranby kirke. To kirker i Lier som ble erstattet med få års mellomrom. Denne Christian Herman Malling var en dansk tømmermester og arkitekt som kom til Norge på 1830 tallet i forbindelse med oppføring av Det Kongelige  Slott i Christiania.  Ved oppføring av slottet var han ansett som tømmermester, men virket senere også som arkitekt.  I tillegg til tegningene til Sylling og Tranby kirke er han og arkitekten bak høymagasinet på Akershus Festning og Norges Banks bygning i Drammen.
Selve spiret har vimpel med årstallet 1857. Spiret ble nemlig ikke ferdig før to år etter at kirken ble innviet.

På kirkens øst-mur er det festet en stor plate av Gjellebekk-marmor med følgende inskripsjon hugget inn.:

«Wiid læsere her under hviler de i livet meget hæderlige ægtefolk den konsterfarne steenhuggermesterJoseph Keller fød i staden Heiligenkreiz udi Østerriget den 24 februarij A0 1709 og død her i sognet den 24 september 1763 som første findere af de lierske marmor Werker og hans gudelskende salige hustrue Christina Simonsdater fød i Aarhuus udi Dannemark den 6 augustus anno 1700 død her den 6 maijus 1768 item deres eniste datter Barbara Maria Keller død da hun var 7 aar gammel disse salige Ægtefolkes hensigt til at fremme Guds ære og Marmorwerkernes fattiges hielp wiiser det testamente giør det gode som dem skal du faae løn hos Gud og dit æreminde hos efterkommerne med deres blive uforglemmelig».

Denne steinen skal tidligere, ligget i gulvet i koret inne i kirken.

Det er og en annen stein i Gjellebekk-marmor med inskripsjonen:

«Wid læsere her under hviler den i livet velacte nu salige Mand Niels Andersen Sors(dal?) fød den 27 febr 17.. død den 17 feb. 177 . gift den 11 jun 17 .. med Martha Maria Bents (?) Han efterlod sig en bedrøvet og fructsomelig husfrue og en datter»

Denne steinen har tidligere ligget som trappestein ved inngangen.

Det er også en gammel gravstein av jern på kirkegården. Antakelig fra Eidsfoss eller muligens Kongsberg jernverk med følgende inskripsjon:

«Her hvile ægtefolkene Niels Sebjørnsen født 2 april 1768 paa Buttedahl død sammesteds 29 mai 1860 og Johanne Pedersdatter født 22 octbr 1765 paa Stokker i Aker, døde 4 marts 1841 paa Buttedahl. Fred med deres støv».

Jeg synes det er noe fascinerende med slike gamle gravminner.  Ta den siste som eksempel. Denne Niels Sebjørnsen ble 92 år gammel.  Det må være litt av en alder på midten av 1800-tallet.

Vel, det skal ikke så mye til for å få små opplevelser i hverdagen.  En tur på en kirkegård og noen tanker rundt gamle gravminner gjør dagen minneverdig for meg.

 

 

Fikk lyst til å prøve noe nytt…..

Reklame. 5 klikkbare annonselinker. Reklame

T & G Kakburk Pride of Place Keramik Grön//Ellos//Metallkrans, dia. 375 mm, 1stk.//Day Home Skärbräda Chop Chop 3-pack Natur//Dorre

I dag er en grå regnværsdag, jeg har ferie og kan sitte foran PCn med verdens beste samvittighet.  I tillegg driver jeg og baker poteter i komfyren som skal brukes til Gnochi til middag. Så i praksis lager jeg middag mens jeg sitter her og knotter.

Så jeg fikk lyst til å prøve ut noe nytt.  Har jo tenkt på det en stund. Få litt inntekter ut av denne bloggen.  Jeg mener jeg har jo kommet meg opp på en 70 plass og har et sted mellom 200 og 300 lesere nesten hver dag.  Så nå prøver jeg ut et sånt konsept med bildecolager med klikkbare lenker til varene.  I følge dette systemet skal jeg få sånn rundt en krone for hvert klikk fra forskjellige IP adresser (ingen grunn til å ni-klikke for å skape inntekter. Da blir jeg bare ekskludert.) Jeg tror ikke jeg blir rik på denne måten, men kanskje gi meg litt ekstra penger jeg kan bruke på gode opplevelser.

Den første collagen er ting jeg kunne tenke meg til hytta.  Jeg er litt i hytte-modus for tiden.
Det flotte rustrøde teppet hadde gjort seg på gulvet i stua.  Det ville friske opp i det brune og gråe uten å ødelegge fargepaleet. Jeg øsker meg og en sofa i den fargen. Den leter jeg etter på Finn.
I begynnelsen vi var på hytta, da Datteren var liten og enebarn. Pleide Gamle Gubben Grå og jeg å kose oss med ost og vin når hun hadde sovnet.  Så det ostebrettet fra Ellos med tilbehør hadde vært helt topp. Det er lenge siden vi har kost oss med ost og vin på hytta nå, men en god tradisjon vi bør ta opp igjen.
I grunnen trenger jeg flere skjærefjøler på hytta.  Og da gjerne slike i tre med fargenyanser fra Day Home. Jeg synes de er så fine.
Kakeboksen matcher grønnfargen på kjøkkeninnredningen jeg har malt. Kanskje jeg ville bli mer vennligstilt til 10 år gammel Marie-kjeks hvis den lå i en slik fin boks fra Pride og Place.
Metallkransen er vel egentlig tiltenkt å henge krus og kjøkkenutstyr på, men den kunne vel og henge over peisen vi snart får installert og brukes til å tørke votter og sokker. Jeg har klippet ned klessnorene som hang der før, og trenger noe litt finere å se på.

Nå får vi se hvor mange klikk og kroner jeg får i løpet av måneden, og se hvilken god opplevelse jeg kan unne meg.  Kanskje blir det nok til en ost?

Reklame Reklame Reklame

Misunnelig på Sophie Elise…

Det er ikke ofte jeg leser innlegg fra disse øverst på bloggtopplista og føler at jeg virkelig misunner de det livet eller de opplevelsene de skildrer.  Dyre sko og turer til Dubai er liksom ikke meg.  Hva skal jeg med det? Jeg har mine croccs fra Rusta og rosa hagegynge her hjemme i hagen.  Hva mer kan jeg ønske meg?  (Ja, utenom at Rødt vinner valget her på Ringerike og i Viken.)  Men når jeg leste Sophie Elises innlegg på toppen av blogglista i dag, følte jeg rett og slett misunnelse.

Sophie Elise er på hyttetur i ei tretopphytte på ei øy.  Fiddan Tretopphytte heter stedet, og ser bare helt fantastisk ut. Akkurat sånn ferie jeg kunne ha ønsket meg.  Og, i grunn er det en overkommelig drøm.  Jeg går inn på nettstedet og leser.  Hytta koster 2.400 kroner pr natt i ukedagene og 3.500 i helger og helligdager,  Det er plass til 5, max 6 på hytta.  Det gir en pris på rundt 600 kr per person.  Ikke SÅ avskrekkende dyrt.  Så, kanskje, kanskje skal jeg bestille meg en slik tur ganske snart.

Sophie Elise skriver forresten at hun misunner oss som har hytte. Så jeg misunner Sophie Elise, og hun misunner meg…

Når vi har fått montert ovnen på hytta, har vi tenkt å leie den ut i enkelte helger og ukedager.  Dele på godene – og samtidig få inn litt sårt tiltrengte kontanter.  Kanskje jeg skulle tilby Sophie Elise et rabatert opphold mot et lite innlegg på bloggen?? (Hm, kjenner jeg må tenke litt mer på den ideen.)

Sophie Elise mistet Gucci-veska si i søla da de skulle ro over til hytta.
Der er det en tydelig forskjell mellom Sophie Elise.  Jeg har ingen Gucci-veske.  Har ikke noe behov for det.  Men hadde jeg av en eller annen grunn eid en slik veske, så hadde jeg nok ikke tatt den med på hyttetur.  Sophie Elise, jeg har en god gammel pakkrammesekk, brukt på utallige speiderturer og leire så den har den rette båleimen inne, du kan få låne den neste gang du skal på tur.

Sophie Elise har arbeidet hardt med seg selv, og med “Mindfullness” og slikt, og lært seg og sette pris på stillheten.  Jeg er født slik.  Har alltid hatt behov for å tilbringe tid av og til i skauen, ved et vann eller andre steder jeg kan finne ro.  Kurvstolen på trammen en stille sommerkveld duger og.  Det er viktig å sette av tid til slikt i en travel hverdag. Jeg har lært det på den tunge måten…

Sophie Elise trenger den avstanden til verden og til de som skriver negative kommentarer på bloggen. Det kan jeg forstå . Jeg har vært inne og lest noen av kommentarene hun får.  Folk, skjerp dere!  Diskutere rumpa til ei jente og hvorvidt den har vokst eller ikke…. Jeg får bare hyggelige kommentarer, og det er sjelden noen diskuterer rompa mi i kommentarfeltet.

Det er viktig å vite hva man kjemper for, skriver Sophie Elise.  Det er jeg enig med, selv om jeg er litt usikker på hva Sophie Elise kjemper for.. Jeg derimot kjemper for en rettferdig verden hvor det er små forskjeller. Kort sagt, for Rødt sin politikk. (Begynner å nærme seg valget, derfor nevner jeg det litt oftere.)

Sophie Elise og kjæresten slet veldig med å få passe temperatur i den vedfyrte badestampen. De trodde av en eller annen grunn at de måtte sprengfyre for å få vannet i stampen varmt nok.  Hallo? Det har vært tropesommer i en uke, en badestamp holder vel kun noen få hundre liter vann, som en liten pytt. Det er sikkert 25 grader i vannet i tjernet øya og badestampen ligger i….

Sånne villmarksturer er ikke noe for løshår, ekstensjon, har jeg forstått.  Noe også Sophie Elise bekrefter.  Greit nok for meg. Jeg har ikke løshår.

Standarden til Sophie Elise når det gjelder beaty er høy.  Hun vet hva som er best, det trenger ikke være det dyreste, men hun skal ha det beste.  Jeg er ikke så opptatt av beaty…. og har overhode ikke peiling på hva som er best…. Ikke interesserer det meg heller.

Sophie Elise er kjent for å gi seg selv den ene psykologiske diagnosen etter den andre.  Men i dette innlegget skriver hun at det er ganske vanlig at livet går litt opp og ned. At man en uke kan være trist, og livet kan føles tungt, men at man et par uker senere kan føle at livet er på topp.   Gratulerer Sophie Elise. Du begynner å bli voksen.   Jeg kan være rolig og i vater det ene sekundet, for så å fly opp i drittsinne det neste.  Bare spør Gamle Gubben Grå.  Akkurat nå er jeg rolig og harmonisk, men jeg lover ikke at det holder dagen ut.
Ingen har tort å gi meg en diagnose av den grunn…..

Jeg brukte 5 måneder på den forrige boka jeg leste. “101 åringen som tenkte at han tenkte for mye”  av Jonas Jonasson. Ingen tung bok, og utrolig underholdende, men jeg klarte bare ikke konsentrere meg om lesing, sovna så fort jeg fikk lest en side eller tre.  Men i helgen fikk jeg endelig lest den ut.

I går begynte jeg på “Fluefangeren” av Ole J. Andersen.  Ole Johan er en lokal krimforfatter, pensjonert politimann og lokalpolitiker for Frp… Jeg har lenge lovet å lese denne boken og en til som han har skrevet, og komme med mine anmeldelser.    Jeg har lest tre av hans tidligere romaner, og så langt kan jeg si at denne nok er det beste han har skrevet som jeg har lest så langt.  Kommer tilbake med en fyldig anmeldelse når jeg har lest hele boka.  Ole J og boka hans fortjener et eget innlegg.

Sophie Elise blir i tretopphytta til i morgen. Her har det vært væromslag.  Endelig en gråværsdag.  Kanskje jeg klarer å være litt mer aktiv?

 

Jeg svarer på spørsmål….

Endelig et innlegg på toppen av blogglista det går an å ha litt moro med. Takk Isabell!!! Ja, for det er selvsagt Isabell som er på toppen av lista igjen. Andrea Sveinsdottir som tronet øverst i går er skjøvet ned på en annenplass.  Og jeg, jeg er nede på en 97. plass. Forståelig.  Jeg har virkelig måttet vri hjernen de siste dagene.  Men nå, nå skal det bli lesere!  For i dag, i dag svarer jeg på ryktene.

Siden jeg, som de fleste andre, er den siste som får høre rykter som går om meg selv så svarer jeg på ryktene som Isabell Raad påstår at svirrer om henne.  Det er sikkert de samme ryktene som svirrer om oss begge, so here we go

Stemmer det at du holder på/har holdt på med en av guttene i vennegjengen din som du henger med for tiden?
Nå er jeg litt usikker på hva det menes med “gutter i vennegjengen”. Jeg synes jeg omgås mer med gubber enn med gutter…Men jeg verken holder på med eller har holdt på med noen andre enn Gamle Gubben Grå de siste 30 åra.
Og hvis jeg hadde det, hadde jeg selvsagt ikke innrømmet det på en blogg.  Det hadde nok ikke Isabell Raad heller…

Jeg har hørt at du er toppbloggeren som har fått fengselsstraff. 
Takk for komplementet! Ja, at du kaller meg toppblogger. Nei, jeg har ikke fått noen fengselsstraff.

At du blir brukt av venner og familie for dine penger.  
Vel, nå er jeg en av Norges dårligst betalte radiografer så det er liksom ikke så mye penger å hente ved å henge rundt meg. Så, nei. Det må nok være helt andre grunner til at venner henger med meg.  Kanskje jeg rett og slett bare er kul?
Problemet mitt er vel heller at noen venner finner ut at jeg har veldig vanskelig for å si nei, så det er lett å spørre meg om hjelp til alt fra hagestell til maling av kjøkkeninnredning.  Der har jeg blitt flinkere til å si nei.  Når jeg er utslitt kan jeg ikke bruke opp den lille energien jeg har på andres hus og hjem.
Nå er jeg syk og sliten og må prioritere meg selv.  Jeg har funnet ut hvilke venner som faktisk er der for meg når jeg trenger dem.  De er jeg utrolig glad for at jeg har i livet mitt.
Jeg har og funnet ut hvilke venner som ikke  er så veldig opptatt av meg når jeg ikke er full av energi og full av trøst og omtanke for alle andres trivielle hverdagsproblemer.

Siden jeg har vært hovedinntektskilden i denne familien i de 30 åra Gamle Gubben Grå og jeg har vært sammen, så kan man jo beskylde han for å ha “brukt” meg for pengenes skyld.  Jeg skal ikke stikke under en stol at slike beskyldninger nok har blitt skreket til Gamle Gubben Grå når frustrasjonen over dårlig økonomi har vært stor samtidig som jeg har vært utslitt etter mye overtid.  (Det er ikke pent å stå utenfor huset vårt å lytte…)
Men Gubben har vel bidratt med andre ting enn penger, og har jo muliggjort at jeg har arbeidet meg halvveis i hjel helt frivillig.

At du har hatt sex på et fly. 
Niks. Jeg har aldri hatt sex på et fly.  Og tro meg. Jeg har ikke noe mål om å ha det heller.

Det er et rykte som går rundt, om at du er en veldig hardt arbeidende person. 
Ryktet stemmer, eller stemte i det minste før jeg ble syk.  Det var vel derfor jeg ble syk….
Det ble litt mye arbeid, litt mange utfordringer jeg ville løse.  Jeg ble hengende på etterskudd og listen over alt jeg skulle burde måtte gjøre ble for lang. Når jeg da mistet all energien, begynte å ta snarveier som gjorde at jeg bare fikk flere utfordringer…  ja da ble det tilslutt litt mye…
Fremdeles er jeg hardt arbeidende inne i hodet.  Jeg har dårlig samvittighet for alt jeg ikke gjør..
I dag, for eksempel. Første ordentlige feriedag…
Jeg burde vært og besøkt Høvdingen…
Jeg burde vært oppe igjen på hytta, gjorde jo ingen ting der i helga,
Jeg burde skrevet noen leserinnlegg – og jeg glemte dagens nedtelling til valget på Fb i går.
Jeg burde sendt en SMS til sjefen..
jeg burde få ferdig det blomsterbedet, de nattbordene og badet trenger virkelig en vask….

Jeg burde senke skuldrene og slappe av. men…….

At du faker oppveksten din i boka di. Altså at det ikke var så ille som jeg skal ha det til.  
Jeg har ikke skrevet noen biografi, og det er rart at disse toppbloggerne i begynnelsen av 20 årene alt har skrevet biografien sin.

At du tjener 500k i måneden.
Niks. Norges dårligste radiografer tjener ikke 500k i måneden.  Med ubekvemstillegg er det så vidt vi tjener 500k i året. de med lavest ansiennitet eller bare dagtid tjener ikke det heller.

Jeg har hørt at folk som mislikte deg på VGS har tatt kontakt etter at du ble kjent?
Kjent og kjent.  Jeg er bare en liten lokalpolitiker og en liten blogger.
Den eneste fra ungdomstiden som jeg har “kontakt med” på grunn av min “blogger karriere” er Hanne Beate.   Tror og håper hun ikke mislikte meg på videregående. Vi gikk forresten aldri på samme skole.

Stemmer det at du blir å se på TV-skjermen i 2019? 
Hvis alt går som planlagt den 9. september og jeg får fast plass i kommunestyret etter valget kan jeg i det minste ses på vebTV overføringene fra kommunestyremøtene.

Det er for varmt.

Nei. Det er kanskje ikke pent å klage på sommervarmen nå som den endelig har kommet. Men det er for varmt for meg. Jeg blir rett og slett uvell. Selv om vi har tilbragt helgen på fjellet hvor det jo er kjøligere, har det vært alt for varmt. Jeg har gjort lite konstruktivt, nesten bare ligget til lading – innendørs. Kun tidlig på morgenen og etter at sola har gått ned bak åsen har jeg syntes det har vært levelig ute.

Humøret har vært deretter. I tillegg har jeg de siste dagene fått sinnsykt mange myggestikk, knott, tunflue og eller andre typer stikk. Leggene mine er fulle og jeg klør meg til blods. Jeg telte 123 stikk bare på den ene leggen.  Bidrar ikke til bedre humør…

I går morges toppet det seg. Gamle Gubben Grå hadde kommet seg ned fra køyesenga, halvannen time etter at jeg sto opp. Han hadde fått rikelig tid til dagens første røyk og kaffekopper, og kommet seg ut av pysjen mens jeg gikk en times tur med hundene. Nå mente jeg det var på tide med litt frokost. Innsmigrende så jeg at jeg kunne dekke frokostbordet hvis han stekte bacon. “Du er så veldig mye flinkere til det enn meg.” Joda, Gubben kunne godt steike bacon han. Men han fant ikke noe brød. Jeg så uforstående på han. Han hadde jo sagt at han hadde pakket ned mat da jeg spurte. Jeg spurte og om vi hadde alt vi trengte, og joda. Han hadde fikset alt. Nå sto han der og bebreidet meg at det ikke fantes brød!

Nekt meg mat og jeg blir litt, eller ikke bare LITT grinete. Jeg klikka i vinkel. Gamle Gubben Grå titter fortvilet i matskapet. Han må komme med et bra alternativ, og det FORT. Han lysnet opp og slenger ei pakke Msrie-kjeks i brødkurven. Egg, bacon og ti år gamle Msrie-kjeks! Dere kan tro jeg ble fra meg av begeistring…. Er det og galle. Det var vel så vidt Gubben ikke sprinta de 15 km ned til Reinli og nærmeste matbutikk.

Det ble egg, bacon og brød, men ikke før ved lunsjtider, og Marie-kjeksen? Den ligger fremdeles urørt i skapet.

 

Alt jeg har lyst på til hytta….

Endelig en ny blogger på toppen av lista. Andrea Sveinsdottir. Mulig hun har vært på toppen en gang tidligere… Jeg har i hvertfall vørt innom dama før. Hun har drevet og malt stua si grønn… I gårsdagens innlegg viser hun oss ting hun har bestilt til leiligheten etter oppussinga. Selvsagt er innlegget et reklameinnlegg.

Jeg er på hytta. Vi har og bestilt noe. Vi har bestilt en mann til å montere den nye peisen. Den har stått her et år og ventet på montering. Før det sto den flere år i garasjen hjemme og ventet på at hytta ble vår, at vi fikk malt gulvet og pipa og ordnet plate under ovnen. Montørmannen skulle ha kommet i går, men sendte melding om at han kommer i dag i stedet. Så får vi håpe han dukker opp i dag.

Jeg har og bestilt nye gardiner til kjøkkenet på hytta. De er rutete i grønt og brunt vevet stoff. Jeg klarer ikke å finne bilder på nett, men jeg skal vise dere når stoffet kommer og jeg får hengt de opp.

Ellers er jeg på leting på finn.no etter den perfekte hylla til hjørnet bak døra i stua. Litt vanskelige mål…

I likhet med Andrea skal jeg vise dere flere bilder når jeg blir ferdig.

Jeg leter og på finn etter den perfekte sofaen.  Det skal bli godt å få på plass en sofa.

Siste kvelden….er det vel ikke..

Isabell Raad som sedvanlig er på bloggtoppen skriver om den siste kvelden hun og jentegjengen hadde på Ibiza. Det nærmer vel seg en uke siden de kom hjem, men ferieminner kan en leve lenge på.

Jeg er ikke på Ibiza. Jeg er på hytta. Dro opp hit i går ettermiddag. Jeg var helt slått ut hele dagen, sov på pallesofaen på terrassen, sov på sofaen i stua og var helt tom for energi – igjen. Men Gamle Gubben Grå ville på hytta. Så da satt jeg i bilen og sov den halvannen timen det tar å dra hit.

Isabell og jentegjengen koste seg siste kvelden i Gamlebyen på Ibiza. De drakk litt Sangria, men orket ikke så mye etter å ha gått på fylla en ukes tid.

Jeg har ikke drukket alkohol hele uka, så vi tok litt hvitvin ute på plattingen i går kveld. Vinen fikk jeg av “Helsesekretæren med det lange lyse håret” da hun var på besøk for litt over en uke siden. Den var søt og god – en vin som passet for en platting i fjellheimen en varm julikveld. Det er at nok i flaska til at det blir et glass i kveld og.

Jentegjengen på Ibiza koste seg med blåskjell, lammeribbe og laks. En rett til hver. Blåskjell er fantastisk godt. Det har vi ikke spist i sommer.

Vi spiste en rett som besto av jordbær, vannmelon, tomater, fetaost, chili og masse deilig krydder. Jeg synes det var veldig godt, Gamle Gubben Grå savnet nok kjøtt og “ordentlig middag”. Men sånn går det når en lar ei fra Rødt stå for fredagskosen.  Det blir egg og bacon til frokost og stekte pølser med potetsalat til middag i dag, så det er ikke noe synd på han.

Vi ble sittende ute til klokka nærmet seg 23. Da var sola gått ned, og mygg og knott begynte å bli litt vel nærgående. Så tok vi en kveldstur med hundene før vi tusla inn i hytta.