..spookey…

Jeg kjørte hjem fra jobb i ettermiddag, klokka var vel rundt 18, og på grunn av slaps, et par minusgrader og regn snirklet bilene seg avgårde. Det gikk sakte gjennom byen. Da jeg kom til krysset ved Hotellet  måtte jeg plutselig bråbremse. Opp fra Kirkegata, du vet gata opp fra branntomta etterKirken og kirkegårde, kom en liten rød bil med slukkede lys. Inne i bilen satt en gammel, blek dame. Rett ut i Kongens gate bar det på rødt lys.  Creepy, slik på en Halloween

(bilde fra google)

Winter Wonder-land

I går kom snøen. I dag kom kulda og klarværet. Minus 9, blå himmel og trær som glitret i den bleke vintersolen.

De store trærne står som flotte skulpturer og glitrer i solskinnet. Verden er plutselig et vakkert sted.

 

Den første snøen …

...

I natt kom den første snøen her hos oss.  Som vanlig kom den totalt uventet på en mengde billister som sklir avgårde på slitte sommerdekk. Til tross for at denne snøen var varslet i god tid.

Lokalavisens nettside melder om lastebiler som står fast overalt kollisjoner og motorstopp, Kort sagt KAOS:  Folk lærer aldri…. Godt å ha friformidag og regner med at alt er ordnet og ryddet til jeg skal på jobb i ettermiddag.

 

Hva er det du drømmer om?

Som ung har man mange drømmer. Studier, yrke, familie, rikdom suksess.

Nå er jeg passert de 40, sånn midtveis i livet. Hvilke drømmer har jeg? 

Personlig håper jeg og bli gammel og ved god helse.  Eller gammel? Ingen drømmer vel om å bli gammel. “Vi vil leve lenge vi, men gamle vil vi aldri bli…” er vel mer drømmen. Jeg drømmer eller håper at jeg og Gamle Gubben Grå skal bli gamle sammen  eller leve lenge sammen.  Jeg drømmer om barnebarn – men utflyttede datter, jeg vet du leser dette; Det har ingen hast.

Jeg drømmer om at alle mine tre barn skal få et godt liv. Og alle andre i min familie og nære vennekrets.

Jeg drømmer om å skrive, mer enn blogger og påskekrimmen på jobben

Jeg drømmer om å reise. Både nært og fjernt. Reiser er for meg utforsking av det ukjente.

Jeg drømmer om gode middager og lange diskusjoner.

Jeg drømmer om klare dager og stille naturopplevelser

Jeg drømmer om bøker, peisbål og glass med rødvin.

Hva drømmer du om?

Velkommen etter, Bente..

Endelig har Bente forstått at det var dumt å overføre mange passienter fra Oslo til Akershus uten at hun også flyttet med personale.  Vi andre som er rimelig oppegående har skjønnt det for lengst.

Hvor lenge går det før Bente forstår at hele Hovedstadsprosessen var en dårlig ide?

Da hun fallt reiste landet seg for henne…

Malala blir langsomt bedre. Og i dag fikk hun møte familien sin for første gang siden hun kom til sykehuset i Storbritania.

Pakistan har tatt avstand på angrepet på Malala, og 9 talibantilhengere er arrestert.  Da Malala fallt for Talibans kuler, stillte landet opp for henne. Faren hennes mener dette er et vendepunkt for hele landet. Vi krysser fingrene og håper han har rett. Vi krysser fingrene og håper Malalas fremgang fortsetter.

Jeg vil bli venn med Trond

Trond og jeg kunne sikkert blitt gode venner. Vi er like gamle, og hvis han hadde vokst opp i Hønefoss kunne vi ha gått på samme skole. Det virker som han er en munter fyr, jeg liker muntre folk. Han er samfunnsengasjert som meg. Ja, Trond og jeg kunne nok blitt gode venner.

Men Trond og jeg har aldri møtt hverandre. Det er trist. Jeg og ei av mine gode venninner har lege ønsket oss ett par styreverv. (Tror ikke hun kjenner Trond heller, desverre ) Da hadde det vært kjekkt å kjenne Trond.

 

 

 

Politikere med og uten temprament

Vi har så mange politikere som står der smilende som julegriser og lover gull og grønne skoger samme hva som skjer. Med et smil og to troverdige blå øyne juger de oss opp i ansiktet. De hever aldri stemmene og er mimikkløse som roboter samme hva de beskyldes for. Alltid rolige og beherskete. Alltid fattet og lavmelte 

Så kommer Liv Signe.  Ei lta vestlandsdame som tenner som en liten lemen. Som hever stemmen og sikkert og kan slå i bordet. Og som er ydmyk nok til å be om unskyldning etterpå.

Jeg er politiker i spe. Jeg håper jeg aldri blir likke mimikkløs og følelseskald som disse rolig avballanserte politikerne. Jeg håper jeg alltid vil være en lemen med engasjement. At jeg vil drive med politikk fordi jeg er drevet  av engasjement, av tro på det jeg står for. Kjempe for mitt syn, ikke fordi det er viktig at JEG får rett, men fordi jeg mener at det jeg står for er rett utvikling av smfunnet.

Politikk er følelser. Politikk er engasjement Politikk er gøy og livet. Men livet er sterke følelser, hevette stemmer, knyttnever som slås i bordet og latter, jublende glede når du vinner gehør for en sak. Så takke seg til jpolitikere formet av medierådgiver og mer optatt av taburetter og egen possisjon enn sakene de kjemper for og samfunnsutviklingen.

Liv Signe, det er mye jeg er uenig med deg i når det gjelder politikk, men du er en politiker etter mitt hjerte.

Malala er ikke alene…

Malala, den søte og modige pakistanske jenta som ble skutt på skolebussen fordi hun sloss for jenters rett til utdanning er på bedringens vei, selv om hun er så kritisk skadet at det fort kan snu.

Fredag i forrige uke sto hun for første gang på bena på sykehuset i Storbritania hvor hun får behandling.  FLOTT!!! Jeg krysser fingrene for at det går bra med den modige jenta.

Men Malala var ikke alene om å bli skutt på skolebussen den dagen. Kainat Riaz og Shazia Ramazan er de to andre jentene som også ble skutt på den skolebussen. De befinner seg på sykehus i Swatdalen i Pakistan. På det lokale sykehuset. De står i fare for i likhet med Malala å bli angrepet av taliban på nytt. Og de befinner seg midt i den Taliban infiserte Svatdalen

En annen modig pakistansk jente,som og står opp for jenters rett til utdanning er Hinas Khan, ei 14 år gammel jente. Hennes foreldre har motatt konkrete drapstrusler mot jenta og beskjed om at hun er neste mann på lista. For få dager siden våknet de og oppdaget at noen hadde malt ett X på inngangsdøra.

La oss alle stå opp å være talerør for disse modige jentene.

 

HJELP !!!! Jeg fant netopp ut at jeg er blitt ei sur gammel kjerring.

Leste en blogg til ei 22 år gammel ung jente som ikke ville leve et tradisjonelt A4 liv. Hun hverken studerte eller arbeidet., men hadde som mål og bli rik.

Lite nyskapende. Ingen ungdommer ønsker å være A4. De ønsker alle å være unike. Hvem vil ikke det?  Alle unge har vel en drøm om å bli rike? Jeg hadde ei venninne som skulle bli noe stort, som f.eks. Flyplass….

Og jeg skulle til å svare noe fornufti som “uten utdanning kommer du ikke langt her i livet, vennen min”: (å putte “vennen min”  slik på slutten av et godt råd, nærmest en befaling er svært nedlatende og ekstrem god hersketeknikk.) Jeg tenkte og å fortsette med noe voksent og ekstremt fornuftig som “Penger vokser ikke på trær” “Du kan ikke leve på Mamma og Pappa bestandig” og yndlingsargumentet mitt i diskusjoner med unge entusiastiske mennesker med drømmer og visjoner “Bli voksen!”

Så leste jeg de kommentarene andre hadde skrevet, og der sto det; “Flott at noen tør!” Stå på.” “lev ut drømmene dine” osv….

Jeg satt igjenn med en ekkel smak i munnen. Jeg, som hele livet har hatt som mål og ikke være et A4 menneske.  Jeg som ønsker å være spessiell, selv om jeg er over 40. Jeg som mener alle må leve ut drømmen sin. Jeg hadde tenkt å sable ned denne unge entusiastiske jenta som hadde tenkt å starte som eiendomsinvestor i håp om å bli rik.

Jeg skammer meg.