Forlatt og alene

I dag dro Gamle Gubben Grå. Forlot meg midt i ferien til fordel for en annen kvinne.  For når Svigermor sier hopp, da hopper Gamle Gubben Grå og drar av sted til hytta hennes. Kommer ikke tilbake før på lørdag.

Men jeg tar en grusom hevn.  For hva gjør jeg bare to timer etter at bilen til Gamle Gubben Grå har rulla ut av gårdsplassen? Jo jeg sitter i telefon og avtaler å treffe ikke bare en men opp til flere menn i Drammen på torsdag. Og ikke nok med det, jeg sitter her midt i ferien og leser jobbmail!  Ja hadde Gubben sett meg nå så hadde han klikket i vinkel!

“Ferie” hadde han sagt “Ferie er vel ikke å fylle opp dagene med politikk og jobb!” Ja, han var ganske oppgitt forrige uke når jeg tok meg tid til to raske politiske møter på et par timer, og et kommunestyremøte som varte i 12.  Han hadde sikkert ikke blitt mer imponert av at jeg brukte litt tid i ferien på å lese og besvare jobbmail.

Men Gamle Gubben Grå er ikke her. Han forlot meg. Så da har han heller ikke noe han skal ha sagt, verken om mail-lesing i ferien, eller at jeg etter den telefonsamtalen med etterfølgende mail-lesing føler meg nødt til å snike meg av gårde for en aldri så liten arbeidsøkt på torsdag….

Vibbedille

Tenk så mange fine folk man blir “kjent” med gjennom blogging.  Mennesker som deler hverdagene sine med oss, og vi føler at vi kjenner de bedre og bedre etter hvert som vi har fulgt de en stund.
Og selv om jeg jo følger godt med på de som er på toppen av bloggtopplista, og på den måten føler at jeg har blitt kjent med både Kokkejævel og Isabell Raad, så er det nok de bloggerne jeg følger som befinner seg lengre ned på lista som jeg setter mest pris på å følge. De skriver jo også hyggeligere om meg enn det for eksempel Kokkejævel gjør.

Og det er noe jeg synes er så utrolig hyggelig.  Når jeg klikker meg inn på en blogg jeg følger, og ser at den til min forundring skriver koselig omtale av bloggen min.  I går vardet Solliv. I dag var det Vibbedille.

Vibbedille er Norges største strikkeblogg, og der kan du få inspirasjon til de lekreste strikkerier, og ikke minst perlearbeid.  Det klør både i nabiperler og strikkepinner når jeg er inne og titter på bloggen hennes, Men jeg er jo innehaver av et lager av halvferdige produkt, så jeg har aldri klart å liksom få satt i gang med noe av alt jeg blir inspirert av.  Men jeg har kjøpt perler….

Det er ikke på grunn av strikkeoppskriftene jeg følger bloggen, men dama er et fyrverkeri av overskudd og godt humør og skriver om livet sitt sånn uten perler og strikkepinner også.  Ja, og så har hu verdens kuleste hedding. Tante er fortsatt gal står det der.  Er det ikke herlig Man må jo bare bli glad i ei gal tante?!?  Forresten tror jeg mine nieser, nevøer og grandnevøer fort kunne trekke den samme konklusjonen når det gjelder meg.  Tror i grunn Vibbedille og jeg er ganske like på mange måter.
I sitt blogginnlegg i dag hvor hun skriver om bloggen min, skriver hun at hun har lyst til at vi kan ta en kaffekopp sammen hvis hun skulle være på mine kanter.  Og, Vibbedille. Ja, det hadde vært utrolig hyggelig.

Ble du nysgjerrig på denne bloggen? Du finner den  her.

Ut i min hage….

Jeg liker i grunn å holde på litt i hagen, selv om det ikke alltid ser slik ut. Det er noe med tid, overskudd og form. Så sandkassa på trammen har blitt et trist syn. Da vi bodde i rekkehuset hadde vi flotte stemor på trammen fra april til oktober, men her drømmehuset er det for mye sol så de blir litt pjuskete og skrantne når vi kommer ut i juni.

De har nå fått visne og sette før i bedet ved søppelskuret. Kanskje vokser det opp stemor der neste vår? Jeg ønsker meg en litt sånn vill og vakker hage hvor planter bare brer seg ut der de trives.

To flotte store krysantemum ble kjøpt inn og plantet i verandakassa på trammen.  Er jeg heldig kan de klare seg til frosten kommer.

Da jeg hadde plantet de så jeg at jeg nok trenger noe mer mellom dem, så det blir nok en tur tilbake til hagesenteret en av de nærmeste dagene.

På hagesenteret fant jeg også denne planten. Har aldri sett en slik før, og falt pladask. Den heter “Englevinge” og bladene et hvite og lodne. Du må liksom bare ta på de. Den kan vist nok bli 60 hm høy å få gule blomster, så jeg skal plante den om i ei større potte. Blir spennende å se om det dukker opp noen blomster.

I dag har jeg vært ute i hagen og plukket med meg blomster inn i stua. Både duftsjasmin og kaprifol og de rosa jeg ikke husker hva heter. Det lukter litt, men det synes jeg bare er ok.

Tok også og klippet med meg de siste pionerene.  De lå halvvisne utover plenen. Var ikke blitt støttet opp i år, og da ender de ofte slik. Nå gleder de meg der de står på spisebordet. Finnes knapt noen finere blomster enn pioner.

Jeg har drevet på litt i hagen i dag. Klippet ned alle visne pioner og roser. Pyntet opp i bedet på den siden av huset. Hadde tenkt å ta bilder å  ferdig striglet ved og ikke minst den nydelige klatrerosen vår. Men så begynte det (u)heldigvis å regne, så jeg får heller stå på mer en annen dag.

Hei fra….

Isabell Raad stresset uten like der oppe på bloggtoppen i går.  Jeg, som er nede på en 38. plass hadde en relativt avslappende feriedag. Jeg var ikke nødt til å filme noe samarbeid som skal postes på Nelly sin Instagram.  Og godt er det. Jeg er ikke så glad for å være foran noe videokamera.
Nei jeg brukte heller morgenen på å plukke Markjordbær

Isabell hadde “takeover på @nellycom” klokka 20.00i går.
Jeg aner ikke hva det betyr, men regner med at det muligens er da den innspillingen slippes på Instagram??
Jeg la ikke ut noe bilde på Instagram i går.  Gjør bare det når jeg har noen bilder jeg er virkelig fornøyd med.

Isabel måtte snakke engelsk på den innspillinga.  Hun håper folk ikke ler for mye.
Hadde noen filmet meg mens jeg måtte snakke engelsk, skulle alle få lov til å le.  De hadde ikke klart å la være.  Engelsken min er elendig.

Isabell, moren og søsteren dro til Stavanger i går.  De skal i begravelse til noen fra barndommen. Så jeg sender medfølende tanker til Isabell. begravelser er alltid tøft.

I går kom kanskje bestevenninna en tur inn til Stavanger, og Isabell syns det skal bli utrolig godt å klemme litt på bestevenninna.
Men Isabell, i disse tider klemmer vi ikke på bestevenninner vi ikke har sett på en stund…. Det hjelper lite med munnbind på flyplassen hvis du skal fly rundt å klemme på alt og alle.

Isabell skal også en tur på graven til en person hun mistet i fjor.  Legge ned noen roser og få snakket med han.
Jeg har og noen graver rundt om kring som jeg må svinge innom med ujevne mellomrom.  Og ja jeg “snakker” med de døde når jeg besøker grava. Ikke høyt, men inne i mitt eget hode, eller hjerte.
Forteller ungene mine at de ikke er glemt når jeg besøker graven  deres.
Kjenner på savnet etter Mamma når jeg besøker graven hennes.  Prøver å formidle at det går bra med oss. Mamma var alltid opptatt av at vi alle skulle ha det bra. Føler på nærvær fra en kjærlig mamma som nesten kunne lese tankene mine.
Den vanskeligste grave å besøke er graven til bestevenninnen min.  Vi var så nære, like gamle. Hennes død var så total meningsløs, så utrolig tragisk.  Selv om det er tjue år siden hun døde, savner jeg henne fremdeles utrolig mye.

Misforstå meg rett.
Det var selvsagt mye tøffere å miste ungene mine.  Det føles urettferdig, grusomt og jeg skulle ha gjort hva som helst for å være de to dødsfallene for uten. De bærer jeg med meg i hjertet hver dag.  Å besøke graven deres er mer en plass for å vise at de ikke er glemt. Tenne lys, pynte med blomster å vise at selv om livene deres var korte er de ikke glemt.
Sorgen og savnet over Mamma er en annen sorg.  For selv om jeg savner henne intenst, og kan føle at det er urettferdig at hun skulle gå bort når jeg ser andre damer på den alderen som er spreke og raske.  Men Mamma var syk. Det var ikke mye igjen av Mammaen min når hun endelig slapp taket i livet.  Mamma har det godt nå.

Venninna mi var 34 år, nygift og hadde et lite barn som trengte henne, og døde ikke av sykdom, ikke av ulykke men av en hel haug med uheldige omstendigheter og det man mer kan kalle uhell.   En mer meningsløs død skal du lete lenge etter.  Det gjør vondt, for hvis bare…. og det er flere hvis bare… i den historien… så hadde mest sannsynlig det dødsfallet aldri skjedd.  Og til deg som får den ideen av det jeg skriver, nei hun tok ikke sitt eget liv. Langt der ifra,  Hun elsket livet og jeg tror  aldri hun var så lykkelig som den siste gangen jeg snakket med henne på telefonen.

Livet er skjørt.  Ta vare på hverandre.  Fortell de du er glad i at du er akkurat det, og bruk ikke tiden på krangling og ufred.  Livet er for kort til det.

Ha en fin dag,

 

Solliv

Det er så mange fine blogger som aldri når førsteplassen. En av de er Solliv. Jeg skriver ikke dette fordi hun nevnte bloggen min i dag, men fordi jeg vil sette søkelyset på bloggen hennes og et tema hun tok opp i helgen. HØREAPPARAT!

Solliv skriver om mye, men blant annet om det å være hørselshemmet. På lørdag da hun skulle nyte den første feriedagen med å kose seg med et blad kom hun over en annonse som fikk engasjementet hennes til å gå helt til topps. En annonse for usynlige høreapparat du kunne klikke diskret hjem fra en eller annen nettbutikk. Eller de var ikke usynlige da, men så ut som vanlige headset/ørepropper. Da ville jo folk ta deg for å være en topp moderne forretningskvinne og ikke ei tunghørt dum kjerring. Solliv så rødt! Og jeg, jeg liker som kjent folk som ser rødt….

For hva er vitsen med “usynlige” høreapparat? Høreapparat er et hjelpemiddel på lik linje med krykker og rullestoler.  Jeg kan forstå at folk som er avhengige av krykker innimellom har lyst til å knekke dem, og at mennesker som sitter i rullestol ønsker at de ikke trengte stolen men kunne bevege seg fritt som alle andre. Men å humpe rundt på usynlige krykker eller trille av gårde på usynlige rullestoler ville jo bare se merkelig ut.

Det er jo funksjonsutfordringen som er problemet, ikke hjelpemiddelet. Og jeg klarer faktisk ikke å fatte hva som føles stigmatiserende eller flaut med å bruke høreapparat! Det er jo mye teitere å ikke høre hva folk sier, ikke kunne delta i en samtale eller risikere å svare totalt feil på alt folk sier fordi du gjetter deg til hva folk sier. Da fremstår du raskt som litt dum.

Med et høreapparat, eller ved at du sier fra at du hører dårlig, vil folk raskt ta hensyn. Se på deg når  de snakker. Snakke tydelig slik at du kan delta i samtalen. Det må da være bedre enn å fremstå som dum?

Og til slutt. Hvorfor kjøpe høreapparat på postordre når du kan få et høreapparat tilpasset deg gratis eventuelt en liten egenandel hvis du tar en tur til fastlegen?

Ta en tur innom Solliv og hørselsbloggen hennes. Bloggen handler om mye mer enn hørsel, men i helgen ble hun så engasjert at det var hovedfokuset.

Markjordbær

Satt litt morgentrøtt og skrollet gjennom forsiden på blogg.no og leste de bloggene jeg pleier, og de som fenget  på grunn av bilde eller overskrift. “Ut i friluft” skrev om markjordbær.
Markjordbær….. finnes det noe mer sommer enn markjordbær….
Jeg tok med meg en skål og tuslet gjennom duggvått gras ut i hagen til stubbe etter de gamle edelgrana vi felte for noen år siden.  Der vokser det markjordbær.  Jeg plukket bær i skåla.  ble nesten en neve full.
Så svingte jeg innom kjøkkenhagen og tittet over jordbærplantene og.  Nå ble det mer i skåla, Tok med bærene inn. De fikk bli en del av sommerfrokosten.

Når jeg var barn vokste det masse markjordbær oppe i skogen bak huset,  Vi pleide å gå dit med små plastkopper og pukke jordbær.  Noen ganger var Mamma med plukket med raske fingre markjordbær i et litermål.   Så gikk vi hjem.  Mamma stekte vafler og rørte markjordbær med litt sukker.
Nystekte vafler med rørte markjordbær – og litt rømme. Finnes det noe bedre.
Gode sommerminner.

Takk til “Ut i friluft” som vekte til live disse gode barndomsminnene.

Løp og kjøp…….

Reklame | Ellos Casall

I dag er Isabell Raad tilbake på bloggtoppen, og dere vet hva det betyr? Shopping!!!!
Og for det det var søndag i går, og butikkene var stengt så snakker vi selvsagt  nettshopping. Hva ellers skulle man bruke en regnværssøndag på?  Selvsagt er det 20% på Nelly hvis du bruker koden fra bloggen hennes.  (og hun får selvsagt prosenter av det du handler på hennes rabatkode-link.)
Dette er fakta-opplysninger, og har ikke noe med å gjøre narr eller mobbing å gjøre.

Bildet som illustrerer blogginnlegget er av Isabell i en rosa bikini – selvsagt med reklamelink til bestilling.  Jeg er usikker på om det hadde vært en like stor click-bite hvis denne kjerringa lot seg avbilde i en rosa bikini, så jeg dropper det.

Casall

Ja, dropper å vise dere et bilde av meg i bikini, altså  En rosa bikinitopp derimot kan jeg vise dere. Finnes hos Ellos.

 

Livets karusell….

Når var det jeg ikke lenger sto på plassen min i karusellen og roterte rundt karusellmakerens sentrum?
Løsrev jeg meg, eller ramlet jeg av?
Jeg skulle ønske jeg hadde vært modig og tøff, og løsrev meg for å velge min egen vei og ikke den uendelige rundgangen rundt karusellmakerens nav.
Men jeg har alltid vært litt klønete, hatt dårlig motorikk. Så sannheten er at jeg ramla av i en sving.
Det var en feil, en skrue som hadde løsna eller noe sånt.
Jeg har vært en feilvare hele mitt liv.

Har du forsøkt å hoppe på en karusell i fart?  Finne tilbake til plassen din i den evige rundgangen?
Hoppe på en karusell i fart – med dårlig motorikk? Glem det!
Du kommer til å gå på trynet, eller bli hengende fast under karusellen med et arm eller bein og så bli slept med i karusellens glade dans mens du sliter hull på buksene dine og knær og albuer blør.
Jeg vet. Jeg har forsøkt gang på gang.

Etter hvert ble jeg lei av å bli dratt rundt i støvet.
Så rett før jeg ble hudløs ga jeg opp å finne tilbake til plassen som var tiltenkt meg.
Jeg stablet meg på beina igjen.
Snublet av gårde for å se om livet kunne ha noe annet å by på enn den evige runddansen på karusellen.

Jeg fant meg.
Støvete, hudløs, og såret.
Men fri!  Fri fra den evige runddansen.

 

 

Kanskje ikke polskam men…

Jeg har ikke noe stort alkoholforbruk.  Klarer meg fint uten, men  i blant synes jeg det er godt med et glass vin på fredags- eller lørdagskvelden.  Når jeg sier ett glass, mener jeg ett glass. Jeg sitter og nipper til det hele kvelden, fyller det sjelden opp på nytt.   Treliteren står ofte til den begynner å bli eddik før den er tom.

Her i byen har polet flytt på seg, og jeg er overbevist om at denne flyttingen gjør at jeg kommer til å drikke enda sjeldnere alkohol.  Sikkert greit nok, men jeg lurer på om det å få folk til å handle mindre alkohol var målet med flyttingen, så sterkt står ikke Krf her i kommunen.

Første gangen jeg droppa alkoholen var fredag for to uker siden.  Jeg hadde hatt en lang og slitsom arbeidsuke, og på vei hjem tenkte jeg å kjøpe med meg ei flaske “sommerfugler”, En lett perlende rosa vin som er god å ta et glass av på trammen om sommeren.  Tenkte liksom å markere at nå var det sommer og helg.

Men der jeg sto i kø i Kongensgate og hvert øyeblikk bikka bakketoppen ned mot Tippen kom jeg på at polet hadde flyttet.  Skulle jeg kjøpe med meg vin, måtte jeg snu bilen, kjøre til Kuben, byens kjøpesenter og traske gjennom halve senteret ned til polet.
Jeg var sliten, lei og litt smågrinete. Det siste jeg hadde lyst til var en tur på “senteret”  en fredag ettermiddag.  Jeg fortsatte kjøreturen over bybrua, svingte en tur innom Kiwi i Hønengata og dro hjem.  Man lever greit en fredagskveld uten “sommerfugler.”

I dag irriterte på ny polets nye plassering meg.  Den ødela hele logistikken min.  Jeg skulle en tur til byen. Skulle handle badebukse til Gamle Gubben Grå. Hvorfor kan du lese om her. Jeg skulle ha noen nye kjøkkenkluter og jeg skulle handle inn til helgen.


På menyen i dag og i morgen sto to av Erik Gulbrandsen, matskribent i Aftenposten, sine oppskrifter. Vi skulle ha hjemmelaget bacalao i dag, og laksetartar i morgen.
Gulbrandsen  er utdannet Sommelier, og kommer med vinanbefalinger til rettene sine.  Siden det er helg og ferie, synes jeg slik er litt gøy å teste ut.

Men så var det dette med logistikken på lørdagshandelen da.

For å handle badebukse og kjøkkenkluter er det mest fornuftige stedet  å dra i Hønefoss Kuben.  Og jeg synes det er helt greit med en tur på Kuben på en lørdag.  Kanskje treffer jeg noen kjente jeg kan ta en kaffekopp med.  På Kuben ligger også polet, så langt så greit.

Men siden den før nevnte Gulbrandsen i noen av sine oppskrifter har ingredienser jeg er usikker på om jeg finner, som for eksempel ferdig utvanna klippfisk og grillede paprika på glass til bacalaoen, hadde det vært greit å vært i matbutikken før jeg dro på polet.  Jeg gidder liksom ikke kjøpe en portugisisk hvitvin til over 200 kroner flaska, perfekt til bacalao, hvis jeg skal ha laksetartar til lørdagsmiddag.

I gode gamle dager, da polet lå der det skulle, hadde jeg dratt på Kuben. Kjøpt badebukse og kjøkkenkluter, drukket kaffe latte med hasselnøtt. Forhåpentligvis funnet noen å skravle med og kost meg glugg i hjel.
Så hadde jeg dratt på Meny i Osloveien. Gjort lørdagshandelen, svingt innom polet på vei hjem og kjøpt vin som passet til lørdagsmiddagen enten det nå ble bacalao eller laksetartar. Og alt hadde vært helt greit.

Men nå, nå blir alt kaos.  Ja da. Jeg vet at det er en Menybutikk også på Kuben. Men logistikken blir likevel litt mer tungvint. I-landsproblem Jeg innrømmer det gjerne, men hallo. Dette er en blogg.  Når ble det forbudt med
I-landsproblem i en blogg?

For nå dro jeg på Kuben. Kjøpte badebukse til Gamle Gubben Grå og kjøkkenkluter.  Gikk så på Meny og handlet til helgen. De hadde både ferdig-utvannet klippfisk, grillede paprika og alt det andre jeg trengte.  Litt mer var det og som sto på lista til helgehandelen, så det ble full handlevogn.  Tre fulle bæreposer.

Det er korna-tider.  En myndig securitas vakt står og passer på at det ikke er flere enn fem kunder inne på polet samtidig. Det gjør at køa for å komme inn på polet strekker seg fra inngangen til polet, forbi krakkene der de som sitter og hviler slitne bein og ser på folkelivet sitter, Nå kan de sitte og glo  på polkøa, og har mistet utsikten til rullebåndene som fører kunder til etasjene over eller under. Vi som står i køa står der til almen beskuelse for de på krakken og alle andre.  siden de på krakken ofte er de samme, dag etter dag, kan de fort føre oversikt over hvor ofte den enkelte borger er på polet.  Vi bor i en liten by hvor alle kjenner alle, eller i det minste mange.  I sånne situasjoner er det ikke alltid ok å vite at man som lokalpolitiker er en “lokal kjendis”. Køa, med sperrebånd og alt som hører til går helt bort til minibanken.  Jeg føler ingen trang til å stå i den køa eller vandre inne på polet når det endelig blir min tur med tre fulle bæreposer med matvarer pluss en med badebukse og kluter.  Ikke har jeg trang til å entre polet med full handlevogn heller.  Så jeg går i bilen med matvarene og drar så ned igjen på polet.

Det er rundt 28 grader ute, og til tross for at bilen står i parkeringshuset på toppen av Kuben, blir det fortvarmt inne i bilen.  En glovarm bil er ikke det ideelle stedet og oppbevare rå laks til laksetartaren eller ferdig utvannet klippfisk.  Ikke smør, eller andre meieriprodukter heller. Men må man så må man.
Jeg håper turen gjennom køsystemet går raskt, og at jeg ikke møter noen kjente på min vei gjennom Kuben som har lyst til å drikke kaffe, for da må jeg takke nei.

Snarturen ned igjen på polet tok 25 minutter.  Det nye polet har mindre vareutvalg og mindre lokale enn det gamle.  Jeg fant den portugisiske hvitvinen til bacalaoen, men ikke den musserende vinen til laksetartaren.

Jeg vil ha polet tilbake på riktig plass!

Ei trapp er ikke bare ei trapp…….

I går avanserte jeg fra 40. plass til 32. plass, så i dag fortsetter jeg min ferd mot toppen av bloggtopplista.  Og i dag gjør jeg det med å skrive om trapper.  For øverst på lista i dag ligger “Speiltvillinger”..  De bygger så vidt jeg vet hus, og innlegget i går dreier seg da om trappa mellom første og annen etasje (regner jeg med.)

Og for ei trapp!
Innlegget er illustrert med ikke mindre enn fem bilder av trappa, så jeg får dannet meg er ganske godt bilde…  Den er spesialbestilt etter bloggerens egne tegninger, for samme hvor mye hun søkte på nett fant hun ikke den perfekte trappa noe sted.

Jeg er ganske detaljfreak når det gjelder interiør selv, og kan lete lenge før jeg finner det jeg ser på som perfekt. Me trappene i Drømmehuset har jeg ikke skiftet ut.  Den slitte trappa opp til loftet har blitt malt koksgrå, og kjellertrappa er ei standard furutrapp med åpninger mellom trinnene.  De burde vært både slipt og lakka.

Trappa til Speiltvillinger er et smykke!
Den mangler enn så lenge rekkverk og vegger(?) men blomstervase og høye sølv-staker med tente stearinlys er på plass. Det er viktig å prioritere det viktigste først.  Det er jo tre barn i familien.

Håper jeg og får se bilder av trappa når rekkverket og veggene er på plass. Litt spent på materialvalget. Tør jeg tippe på glass?