Spørsmål og svar Oktober

Gikk fra en 26. plass i går til en 25. plass i dag. Litt overraskende siden det eneste innlegget jeg postet i går handlet om mathandel, og det mener jeg er verdens treigeste tema på en blogg.   Viser bare nok en gang at jeg ikke har forstått bæra av hva blogging dreier seg om.

I dag er det Småbarnsforeldre som er på toppen av bloggtopplista (vi ser fremdeles bort fra Kokken). Småbarnsforeldre har ett av de innleggene jeg synes er mest morsomt å skrive om, så i dag kommer jeg nok til å fyke oppover bloggtopplista med rakettfart.  Skal vi håpe på en plass 20 i morgen?
Det innlegget Småbarnsforeldre har skrevet er et sånt innlegg hvor hun svarer på spørsmål fra leserne sine. Og dere som har fulgt bloggen min en stund vet hva det betyr? Siden mine lesere ikke er av den nysgjerrige sorten, eller får svar på sine spørsmål fortløpende, stjeler jeg bare spørsmålene til toppbloggerne. Det folk lurer på om livet til Småbarnsforeldre er vel omtrent det samme som folk lurer på om ei kjerring på 50+.?

Hva er deres beste legge rutine?
Leggerutiner ja…  Vel, Gamle gubben grå mener nok at jeg skal gå å legge meg når han tar runden i huset og slukker alle lamper.  Ofte har jeg for lengst lagt meg på sofaen og ligger der og sover.  Så da står jeg opp etter en stund og tusler bort til soverommet og legger meg i senga.
Ellers har jeg, som i går, lagt meg flere timer før Gamle Gubben Grå går til ro.
Yngste Sønn, som er den eneste som bor hjemme går til ro når han selv finner det for godt.

Når jeg leser svaret fra Småbarnsforeldre forstår jeg at det dreier seg om legging av småbarn.
Det har ikke jeg hatt på utrolig mange år. Vi har aldri hatt så mye problemer med leggerutiner.  Men jeg skal vokte meg vell for å være en syvende-mor i hornet på veggen som forteller foreldre av i dag hva de skal gjøre. Det kan jo hende jeg bare hadde flaks med valg av barn?

Sånn på generelt grunnlag vil jeg si at jeg som forelder har erfart at for bastante rammer fort blir stress.  Hvis du for eksempel har som mål at ungene skal være i seng å sove hver dag før klokka 20, og du føler deg som verdens dårligste forelder hvis de minst en dag hver uke ikke sovner før 20.30. Ja da blir det stress rundt legging.
Våre unger var i hele barnehagealder og kanskje en del lenger i seng til 20.00, som regel.. Men de kunne og bli tatt med ut på å gå tur i mørke med lommelykt på den tid av døgnet hvis det var for mye lopper i blodet eller en fin fullmåne.  Om de da først kom i seng 21.30, etter en kopp varmt drikke, så sovnet de omtrent før de traff madrassene. Og det ble mye mindre stress rundt leggingen enn om vi skulle ha lagt de klokka 20, klokka 0.15, klokka 20.40 osv

Fikk du tak i nytt nissepar?
Er noen av nissene mine knust???? Jeg har rundt 200 nisser som om et par måneders tid skal opp og på plass her i huset.  Men jeg håper ikke for mange av dem er knust.
Har samlet på nisser i mange år, og kommer sikkert til å få meg noen nye denne jula og.  Men egentlig er det vel nok nå.

Jeg har ikke de nissene som Småbarnsforeldre har vært så uheldig å knuse.  Hadde jeg hatt de, ville jeg ha sendt de til henne – hvis det ikke var noen som hadde en helt spesiell historie for meg.

Kan du fortelle litt om din egen barndom og ditt forhold til søsken og foreldre.
Der satte muligens mine søstre morgenkaffen i vrangen og leser engstelige  videre.  Hva kan denne kjerringa finne på å utlevere nå?
Vel, vi er tre søstre.  Jeg er den i midten sånn aldersmessig.  Vi vokste opp i “Min barndoms dal” med besteforeldre i nærheten.
Vi søstrene har et ganske godt forhold ,uten å trå dørstokkene ned hos hverandre.  Jeg vet at jeg alltid kan komme til dem hvis jeg trenger noen å snakke med.  Det håper og tror jeg de vet at de kan hos meg og.
Mamma døde for to år siden.  Pappa bor i barndomshjemmet og klarer seg greit selv. Blir 90 i desember.

Hvor stort er huset dere har kjøpt?
Drømmehuset er på 220 kvm boa.  Nå er det jo over 13 år siden vi kjøpte det.  Så liksom litt lite nytt.

Hvordan gikk siste fødsel?
Siste fødsel ligger nå 18 år tilbake i tid.  Og den gikk ikke greit i det hele tatt.  Sånn rent fysisk var det nok en av mine letteste fødsler.  Men psykisk….
Vi kom til fødeavdelingen med rier og gledet oss til snart å bli kjent med et nytt familiemedlem..
Men jordmor fant ikke noen fosterlyd.  Ultralyd avdekket at hjertet til Anders hadde sluttetå slå, og jeg måtte føde et barn vi alle visste at var dødt.  En tøff opplevelse.

Har du det bra?
Jeg skulle ønske at jeg kunne svare et rungende JA på det spørsmålet.  For mitt høyeste ønske er jo å være tilbake i det travle hektiske livet jeg elsker.  Kanskje har det betydd så mye for meg at jeg har presset meg for hardt?
Jeg vet ikke.  Jeg vet bare at kroppen sender signaler jeg ikke liker.  Nå har jeg fått beskjed om å gire litt ned og ta det litt mer med ro til jeg får svar på en del prøver.
Jeg vil ikke overdramatisere dette, og det er ingen grunn til bekymring.  Jeg skal ikke gå i dvale.  Bare gire litt ned. Prøve å unngå ting som stresser meg på en negativ måte.  Eller som en klok mann sa, innse at jeg ikke er 29 lenger.

Hvordan gjør dere det med foreldrepenger og jobb ved siden av.
Jeg får selvsagt ikke foreldrepenger. Ungene er i 20 åra.

Når flytter dere inn i huset og hva skal dere pusse opp.
Vi flyttet inn i huset i 2007……

Hvilken bil har dere?
Jeg har “Lille Bille” en Mitsubishi Space Star.
Gamle Gubben Grå har og en Mitsubishi.  Litt usikker på hva modellen heter.
Yngste Sønn har en Toyota Corolla,

Hvilke jobber har dere to voksne.
Jeg er radiograf, og Gamle Gubben Grå er for tien mellom jobber.  Er det ikke det det heter?

5 kommentarer
    1. ….. jeg vet ikke jeg kjærringtanker….. har lest bloggen din lenge, og blir glad når du er oppe på sånn 20-29 på bloggtoppen 🙂 også klarer jeg ikke å tenke på at du egentlig er ei litt misfornøyd halv gammel kjærring i femti årene…. det er mye misnøye på bloggen din, men det kan være bevist. Du setter ting på spissen og det er bra, men jeg får en sånn følelse at hvis noe er bra, så er det også galt. Du skriver humoristisk og lett, men jeg vet ikke….. føler kanskje at det er litt “kos med misnøye”….. La oss få ett hurramejhej innlegg, der du virkelig skriver hva som er bra og godt. Jeg har registrert at du har en flott mann og flotte barn. Gled deg over det du har. Du har en fast god jobb. Ja, jeg er også tillitsvalg på min jobb, sitter også i kommunestyre og Hovedutvalg Forvaltning der jeg bor. Men, la oss nå glede oss over det vi får til 🙂 Livet er en dans på legoklosser, men tråkker vi utenom disse kan det faktisk gå bra. Ønsker deg alt godt og ett stort smil. Vi blir ikke bedre enn det vi mennesker. For øvrig så lurer jeg på hvor du har hentet bildet fra “krim del 1” det var en vakker kirke.

      1. Huff. oppleves jeg som å kose med misnøyen? Det er ikke bra! For jeg mener ikke å kose med misnøyen.
        Jeg forstår at det ble litt negativt i denne spørsmålsrunden. At jeg ikke svarte at jeg har det utrolig bra. For på mange måter har jeg det bra. Veldig bra!
        Men akkurat nå gir kroppen noen signaler jeg ikke liker. Jeg orker liksom ikke mer tull nå. For jeg vil egentlig ikke noe annet enn å ha det OK.
        Kirken er i Orkanger. Du kan lese om den her
        https://kjerringtanker.blogg.no/trio-pa-tur-dag-2.html

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg