L.A. eller hønsefrikkase’

Isabell Raad langt der oppe på bloggtoppen er i L.A. Der deler hun tiden mellom shopping og restauranter i et virvlende jet-sett liv.  Frokost, middag og sikkert lunsj på forskjellige restauranter, Anmeldelsene viser at hun har vært der mange ganger tidligere.

Jeg var hjemme i hele går etter at jeg hadde kjørt Yngste Sønn på jobb og svingt en tur innom Kiwi.
Jeg kokte hønsefrikassé.
God gammeldags hønsefrikassé.  Du vet etter en oppskrift som begynner slik: “Man tager en høne….,. ”
I og med den høna jeg fikk tak i, der nede på frysedisken på Kiwi, var en stor såkalt Gullhøne på 2,6 kilo som etter oppholdet i frysedisken var gjennomfrossen trengte den et godt og langt opphold i en kjele med småkokende, sydende vann.
I 6 timer godgjorde den seg i kjelen sammen med biter av sellerirot, løk, gulrot og purre, salt og pepper før kjøttet løsnet fra beinet.

Kjøtt og ben  ble skilt fra hverandre, mens Charlie Chihuahua som hadde blitt lokket frem fra pelspleddhaugen i sofaen av lukta fra kjøkkenet, sto ved bena mine og håpet at en kjøttbit eller kanskje et lite bein skulle forville seg ned på kjøkkengulvet..  Det ble et digert fat med deilig hvitt hønsekjøtt.

Gamle Gubben Grå ble sendt ned i kjelleren etter poteter.  Fine, gode poteter fra gården i min barndoms dal.  Plukket av fire generasjoner en kjølig oktoberdag. Potetene ble håndskrelt, og ble kokt i lettsaltet vann.

Så ble gulrøtter, persillerøtter, sellerirot og purre kuttet i biter og kokt.

Hvit saus ble laget fra bunnen av.  Du vet smelte smør, røre inn hvetemel, spe med deilig kraft tilsette kremfløte og koke opp.  Smake til sausen med sitron, salt og pepper.

Hønsekjøttet ble lagt opp i en kjele, så ble grønnsakene lagt opp på, og sausen helt over.
Hønsefrikasséen ble servert med de kokte potetene.

Jeg lover deg, Isabell Raad fikk ikke noe bedre måltid på de fancy restaurantene sine der borte i L.A:  (Og der hørtes jeg ut som et ekko fra Høvdingen, når vi hadde satt til livs en kjedelig hjemmelaget middag da jeg var ung…)
Vel, selv om vi tre her hjemme spiste til magene bulte som trommeskinn, var det rikelig igjen i gryta til en porsjon som skal få være med ut til Høvdingen, og en solid boks hønsefrikasse til å legge i fryseren.  Ett par liter med deilig kyllingkraft ble det og til overs. Skal fryses ned i passende porsjoner til bruk i senere kulinariske utskeielser.

Charlie Chihuahua og Kjøteren fikk og fulle matskåler av grønnsaker, kraft og biter av høna.

Det er sikkert fint i L.A.  Hadde vært fint å reist dit, besøkt Svigerinne, Svoger, Niese og Nevø.
Shopping og restauranter er gøy.
MEN det er ganske godt å spise seg stappmett på hjemmelaget hønsefrikassé og så rulle bort til sofaen og sovne under pelspleddet.

2 kommentarer
    1. Viktig å kose seg der man er ja..og god mat er en fin ting.. Ikke laget Hønsefrikasse di siste 25 åra tror jeg..men det er jo veldig godt..husker mamma sin fra jeg var barn…var såååå god , gleda meg når vi hadde det til middag 🙂 Ha en fin kveld <3

    2. Er ikke så ofte det er hønsefrikasse her i huset heller. Men det er godt med sånn mat som det tar hele dagen å lage innimellom

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg