“Alle” snakker om……

Sokkene alle snakker om  skriver Vibbedille, og innlegget handler om noen strikkede sokker med tær og fotlenker.
Jeg har aldri hørt noen snakke om slike sokker, ikke gjør jeg det selv heller, så å hevde at alle snakker om de sokkene er en real overdrivelse.

Før, da jeg var ung, kunne slike uttalelser få meg til å føle meg dum. Eller kanskje ikke dum, men i det minste utenfor. Hva var det alle andre snakket om som jeg ikke hadde fått med meg?
Det forsterkes når det fortelles at sokkene er inspirert av en filmserie med navn Dune, uten at det gjorde meg noe klokere. Aldri hørt om filmene.

Yngste Sønn kan opplyse meg om det. Det er en nyversjon nå, men opprinnelig er det en film fra 1984. Vel,, jeg så den ikke i 1984 heller. Jo mer jeg hører og leser om filmen, jo bedre forstår jeg det. En film som utspiller seg i år 1091 hvor forskjellige riker bosatt på forskjellige planeter sloss om et krydder som heter Melange??!! På krydderplaneten venter de på en Mesias-lignende fyr som skal dukke opp samtidig som det finnes kilometerlange sandormer som spiser mennesker som om de skulle være insekter.
Helt klart ikke noe jeg fløy ned kinodørene for å få se siste året på gymnaset, hvis filmen i det hele tatt ble vist i Hønefoss.

Så og si at alle snakket om et par merkelige raggsokker inspirert av en film for spesielt interesserte, er og forblir en overdrivelse. Jeg føler meg verken dum eller utenfor om jeg ikke er nerd.

Alle må ha skriker reklamen. Alle de andre får lov sa ungene da de var yngre, og muligens jeg og brukte det trikset da det var jeg som var ung. Alle må være enige om argumenterer politikere, selv når jeg er rasende uenig.

Hva er det med dette behovet mange har for å underbygge sine egne meninger om alt fra film til innvandring som om de snakker på vegne av alle andre?
Har de ikke gode nok argumenter hvis de ikke må støtte seg til en hær av imaginære meningsfeller?

Dette gjelder kanskje mer for tilfeller hvor man uttaler seg “på vegne av flere” om noe annet enn raggsokker.
Når det gjelder sokker ser jeg mer på det som et salgs-triks.
Tviler imidlertid på om alle vil vandre rundt med tåsokker med fotlenke på grunn av Vibbedilles innlegg, selv om alle visstnok skal snakke om disse sokkene.

Hvis du lurer på hva bildene av kaffekopper har å gjøre med denne teksten så er forklaringen såre enkel;  Vibbedille skriver også

Kos deg og ha en fin lørdag, finn på noe kjekt 🙂

Det skal jeg. Det er lørdag og alle vet at det betyr kaffe-latte for denne kjerringa. Må bare få unna litt husarbeid først.

 

 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg