Den beste mannen til den viktigste jobben

Med disse ordene begrunnet Jens hvorfor han hadde valgt Jonas til å være vår nye sjef.  Jeg hilser skiftet av statsråd velkommen, og er spent på hva Jonas kan få til i vår nokså skakk kjørte helsevesen.

Men på ett punkt er jeg uenig med Jens.  .

 

Den viktigste jobben i Helsevesenet er det ikke Jonas som har. Ikke Bente eller noen av de andre direktørene i  de regionale helseforetakene..  Ikke Nils eller noen av de andre administrerende direktørene i Helseforetakene.  Alle disse menn og kvinner i fine dresser kunne være totalt fraværende, reise på ferie til Roma i månedsvis, eller vært helt andre personer og ikke en eneste passient hadde merket forskjell.

Livet hadde gått sin vanlige skjeve gang på våre sykehus. Antaglig hadde våre ledere fått ferre rapporter å skrive. Færre skjema og fylle opp. Færre møter å delta på. Men passientene hadde fått sine diagnoser og sin behandling. Dagliglivet hadde gått sin vannte gang.

Den viktigste jobben i norske sykehus er det vi som gjør. Vi som arbeider i hvitt og stiller diagnosene , behandler passientene og innimellom   har tid til å holde i en hånd og være der for pasienter som trenger oss.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg