Farene ved overdreven slanking og sykelig kroppsfiksering.

Først må jeg nok en gang pressisere at jeg ikke er i mot at folk holder seg i form. Fysisk aktivitet er riktig og viktig.

 

Jeg er og for et sunt kosthold, men et sunt kosthold er et bredt sammensatt kosthold og inneholder en utskeielse i ny og ne. Ikke cola potetgull og sjokolade hver dag, men det er lov å kose seg en gang i blant.

Mitt ønske er å sette fokus på den farlige slankingen. Når man er i trimrommet på hotellet mens de andre nyter apertiffen på julebordet. Når barna kommer for sent til 17.mai toget fordi mor måtte jogge først. Når alle julekakene inneholder kli og kruska og når man får angstanfall hvis barnet har spist et stykke kremkake i fødselsdagsfest.

For dårlig kaloriinntak kan føre til hjerte uregelmessigheter. Ifølge National Eating Disorders Association, når en person ikke får tilstrekkelig med kalorier, og er undervektig, begynner kroppen å spare energi ved å endre sin normale prosesser. Hjertet begynner å slå saktere, noe som kan føretil at  blodtrykket reduseres. Dersom en person fortsetter å være undervektig,  kan hjertet få permanent skade  og til slutt føre til hjertesvikt.

 

 

Hvis kroppen ikke får nok næringsstoffer og er undervektig, kan det svekke immunforsvaret. Immunsystemet er kroppens forsvarsmekanisme mot sykdom. Mennesker som er undervektige har større  sannsynlighet for å bli rammet av sykdommer. De reagerer ikke så godt på behandling på grunn av at  immunforsvar.deres er svekket.

The National Osteoporose Foundation rapporterer at undervektige mennesker har høyere risiko for å utvikle osteoporose. Osteoporose er en tilstand der skjelettet blir svekket og sprøtt, noe som gjøøker faren for bruddskader.. Undervektige er mer utsatt for beinskjørhet fordi de ikke får i seg npk beindannende næringsstoffer, spesielt kalsium og vitamin D.

Hvis en person er undervektig og ikke får i seg de riktige næringsstoffene,spesielt jern,, kan han utvikler anemi.  Anemi er en tilstand der blodet mangler røde blodlegemer. Røde blolegemer inneholder hemoglobin, et protein som hjelper lungene med å  levere oksygen til resten av kroppen.  Undervektige mennesker som er blodfattig  følerseg ofte  trøtte fordi kroppene deres ikke får nok oksygen fra blodet.

Nok en gang. Tren gjerne og hold deg i form. Spis sunn mat og pass på kroppen din. Men bli ikke så fiksert at det som egentlig er bra og sunt blir usunt og sykelig.

 

5 kommentarer

Siste innlegg