Ikke visste jeg at disse dagene som kom og gikk var selve ferien…

Fjerde dag i ferien.

Torsdager begynner Yngste Sønn litt senere på skolen, og vi fikk en litt mindre hektisk start på morgenen.  Kjørte han på skolen rundt 10.  Da jeg stoppet ved Kiwi på vei hjem, frokost-rundstykker og ferske aviser er et must til feriefrokosten, oppdaget jeg at trompeten til Sønn lå igjen i bilen.  Han går på musikklinja, så trompeten kan fort være kjekt å ha.  Å ringeunger på skolen er dumt. Enten er telefonen på lydløs, og de gir f.., eller så har de glemt å sette den på lydløs, den ringer høyt midt i timen, det er kjempe flaut og de ringer aldri opp igjen til den idiotiske moren sin. (Jeg er i slike tilfeller heldig hvis de snakker til meg i det hele tatt de neste tre dagene)  Jeg sendte en SMS og håpet på snarlig svar.

Svar fikk jeg raskt ( Undrenes tid er ennå ikke forbi) Han kunne hente trompeten utenfor skolen 11.30. 

Innen jeg var ferdig med å handle og fikk kommet meg hjem hadde klokka passert 10.30. Jeg smurte to deilige rundstykker med yndlingspålegget, brygget meg en deilig kopp te ,og gledet meg til å kose meg med avisen og frokosten en drøy halvtime før jeg måtte ut å kjøre trompet.  Da ringte telefonen. Det var Mamma.  Noen ganger har jeg tenkt at Mamma burde skrive teasere bak på bøker. Hun er flink til å gi et hint av noe spennende før det kommer en lang historie med mange trivialiteter.  Så  også i dag. 

Hun startet historien i dag med å si at hun hadde vært på jobben min i går. (Altså sykehuset.) De fleste spisser ørene når folk som ikke har det med å vandre .rundt på sykehuset hver dag forteller at de har vært der. Når du også har oversikten over vedkommende legetimer etc, og vet at dette ikke var en vanlig konsultasjon på poliklinikken, er interessen vakt. Så kom en lang utredning om tur på setra, tyttebærtur og andre daglige sysler før hun endelig kom til poenget.  Hun hadde blitt angrepet og bitt av hunden til leieboerne slik at hun måtte på legevakta (som befinner seg på sykehuset) for stivkrampesprøyte og litt bandasjering.  ..  Det ble en lang prat t med Mamma.

Da samtalen var slutt var tekoppen kald og det var kun ti minutter igjenn til jeg måtte reise med trompet. Jeg bladde litt i avisen mens jeg kastet i meg rundstykkene, så løp jeg på dør igjen.

Fikk kjørt trompet, hjem. Nå var det under to timer til jeg skulle på gruppemøte førkommunestyremøtet, og enda hadde jeg ikke forberedt de to innleggene jeg hadde tenkt å holde. 

Jeg hoppet i dusjen, kledde meg for kommunestyremøtet og satte meg ved PC en.  Skrev innlegg mens jeg små-tittet på klokka. Vanskelig å finne de rette formuleringene under press.  Endelig ferdig, Skulle bare skrive ut innleggene. Selvsagt ville ikke skriveren virke.  Sendte innleggene til jobb-mailen min og kastet meg i bilen.  Så kjørte jeg raskt på jobb. Ja, jeg vet at jeg har ferie.  Fikk skrevet ut ett av innleggene. Da var printeren tom for papir. Ikke noe i hylla heller. Vel ingen tid for å fly på lageret.  Får ts det innlegget etter hukommelsen.

Inn i bilen igjen. Kjørte ned til rådhuset, fant en parkeringsplass, innom sekretariatet for å hente sakspapirer (Hater å kun sitte å myse på “padda”).  Ankom gruppemøtet bare litt forsinket Phuuu.

Gruppemøte og så en liten matbit før kommunestyresalen ventet klokka 16.00

Først var Knut Oddekalv og snakket om det ulovlige ranet av skogen oppe der jeg bor mellom Nymoen og Hensmoen.  Så var det en fyr som snakket varmt og lenge om kommunesammenslåing.  Klokka var blitt over 18.00 før det egentlige kommunestyret kunne begynne.  Mange og lange debatter. 
Jeg var oppe å sa noe om den tenkte omorganiseringen av tekniske tjenester. De skal innføre bestiller-utøver-modellen. Noe jeg tror blir lite effektivt og samtidig fordyrende. I tillegg er det første skritt på privatisering…
Var og på talerstolen og sa noe om valg av ny skoletomt Hønefoss syd.  Jeg er i grunn i mot hele skolesaken, men jeg er i denne saken i mot at kommunen kjøper en tomt hvor man ikke har undersøkt grunnforholdene ennå.  Som vanlig var mine og SOL sine synspunkter stort sett i mindretall.. Håper inderlig at kommunen ikke kjøper katta i sekken når man kjøper skoletomt.   Dette blir nok en investering langt over hva vi har råd til, og som andre områder kommer til å lide for lenge..

Møtet varte og rakk. Først nærmere 22.30 var det slutt. Da hadde jeg for lengst sendt melding til de tillitsvalgte og verneombudet som satt og hadde avskjedsfest for en tillitsvalgtskollega om at jeg ikke kom på den avskjedsfesten…..

Trøtt og sliten var det godt å komme hjem til varm Fårikål og min flotte familie.. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg