Det krenkbare mennesket….

 

I går hadde jeg en samtale med HR:  Temaet var nærværsarbeid og sykemeldingsoppfølging.  Ikke sånn av meg som individ, men som tema. Hvordan få til god sykemeldingsoppfølging i en bedrift.
Innen temaet har det lange vært kurs som “Sykemeldingsoppfølging på 1-2-3”, og “Den vanskelige samtalen” .  Nå var det dukket opp et nytt kurskonsept. “Det krenk-bare mennesket”:  Jeg forstår hensikten. Man har fått et arbeidsliv og et samfunn hvo det skal utrolig lite til før mennesker føler seg krenket.

Jeg ble minnet om det igjen i dag.  Hvor utrolig lite som skal til før folk føler seg tråkket på, krenket, forulempet. Og jeg lurer på når ble det slik, og hvorfor?

Det har vært et skifte på bloggtoppen i dag.  En annen blogger har overtatt førsteplassen.  Han som er vant til å være nummer en er blitt nummer to. Han har et virkelig morsomt innlegg på sin blogg hvor han spiller (håper jeg) snurt og irritert på leserne. Det er deres feil at han ikke ligger på toppen. De har ikke klikket seg inn nok ganger.  Jeg velger fremdeles å tro at det var humoristisk ment. Han avsluttet innlegget med å si at siden leserne var så “slemme” ville han aldri blogge mer.  Og ja, jeg forstår at det og var et lurt sjakktrekk. Nå kommer blodfansen til å klikke seg inn på innlegg som gale og i morgen er han tilbake på toppen. Samtidig kommer de til å legge igjen lovprisninger så jeg hadde blitt kvalm av halvparten i kommentarfeltet. Han er god, den kokken!  (Skrevet helt uten ironi – han behersker bloggkonseptet beundringsverdig.)

Men så er det jeg da, og den idiotiske formen for humor som jeg nå har.
Jeg klarte ikke å dy meg.  Jeg la inn en kommentar i kommentarfeltet til Kokkejævel.  Bare tre små ord.  Tre ord som viste til uttalelsen hans om at han aldri skulle blogge mer. Jeg skrev lover du det?

Han modererer kommentarfeltet sitt.  Hvis han reagerte så på den lille kommentaren kunne han bare ha slettet den. Men han slipper kommentaren igjennom og svarer så jeg nesten får bakoversveis.

 

Det velter seg i magen min hver gang jeg ser navnet ditt. Kan du i alle fall vær så snill å hold deg unna kommentarfeltet mitt? Jeg forstår at det et god reklame, men sist gang jeg kommenterte hos deg var jeg nokså tydelig på hva jeg mente om det du holdt på med i månedsvis. At du nå har begrenset deg litt gjør ikke saken annerledes. Det du holder på med nå er som om bølla ikke bare skulle sparke og slå på skolen og skoleveien, men også dra hjem til folk etter skolen og terrorisere dem med isopor på ruta, for liksom aldri gi dem fred. Ikke kom «hjem» til meg!

Jeg blir litt satt ut av en slik reaksjon fra en voksen mann.  Og, slapp av, jeg skal ikke besøke kommentarfeltet ditt flere ganger.
Men hva gjør at en mann som selv velger å være offentlig overhode ikke tåler  at noen setter spørsmålstegn med noe som helst av det han gjør?

Han er ikke alene om å reagere slik.  Jeg har sett mennesker bli krenket for det minste. Alt fra at noen har en annen politisk mening til at man ikke vinner en nominasjon eller et valg. Jeg kan forstå at man kan bli skuffet, trist, føle seg forbigått.  Men det er ikke det. Det er folk som føler seg krenket hvis de ikke alltid er den foretrukne, den beste.

Hvis femtitre personer søker på en stilling, og bare en får den (naturligvis), så har da ikke de femtito andre noen grunn til å føle seg krenket? 
Når en helseminister ikke fikk lov av Stortinget til å forlenge den nasjonale skjenkestoppen så burde han ikke oppføre seg som om han var krenket.
En idrettsutøver som blir nådd igjen på oppløpssiden og mister gullet rett før målstreken har da ikke noe grunnlag for å føle seg krenket. 

I likhet med han som en gang var toppblogger vet jeg at ikke noe gir så mange klikk for noen av oss som en aldri så liten “bloggkrig” mellom Kokken og Kjerringa. Så jeg er absolutt ikke krenket av hans kommentar.  Jeglener meg tilbake og tar det med knusende ro.
I morgen er det kanskje jeg som er på bloggtoppen.

 

 

 

54 kommentarer
  1. Ja sånn går dagan. Mannen tåler ikke litt motgang, det er jo bevist mange ganger. Måten han svarer er lik r…

  2. Jeg leste både innlegg og hva du skrev 🤣. Men at han skulle ta av på den måten ,hadde jeg ikke forventet. 😳. Han må kanskje velge hvem som får lese bloggen sin, så er det bare å velge blodfans. Men da blir han vel lenger ned på lista. Er kanskje det som har skjedd etter at hver kommentar skal godkjennes? 😉

    1. Vel, det er han som kan takke deg for at jeg har lest bloggen hans Hadde aldri hørt om fyren før du skrev om ham her. Den kommentaren var egnet til å gi noen og enhver bakoversveis og vitner om en mann i ubalanse. Tror han hadde hatt godt av en pause. Tror ikke det er godt å være ham for tiden, og da kommer skylappene på. Best å skygge banen. Angrep er det beste forsvar, hilsen kokken i nord.

  3. Tre små ord skrev du om uttalelsen hans om at han aldri skulle blogge mer.. du skrev “Lover du det?”
   Kokkjævel rett i skyttergraven. Han skriver at innlegget hans var ironi. Det er stor forskjell på begrepene humor , satire og ironi. Ironikeren er som regel en fornærmet patetiker. Alvor gjemt bak spøk er humor. Spøk bak alvor er ironi.

    1. Det ER forskjell på ironi og satire. Ironien er en sikkerhetsventil for mange. Fornærmelsen slipper ut med det de kaller, på en ironisk måte. Ironi er skuffelsens siste fase.

     Det du skriver på en glitrende måte er Satire. I satiren gjelder prinsippet… hvis noen føler seg truffet, så var det også meningen. Som for eksempel Nytt på Nytt 😉

  4. Et gjennomført bra innlegg, illustrert med egen opplevelse. Bedre kan det faktisk ikke gjøres. Også de andre eksemplene på krenket adferd er tatt på kornet.
   Well done, Mistress!

   1. Tusen takk! Det der med krenkethet har vært temaet rundt middagsbordet her noen ganger i det siste. Yngste Sønn pleier å si at man snart blir krenket hvis ingen krenker en i løpet av dagen.

  5. Huff ja. Eg såg den kommentaren, og svaret hans. Som du seier så kunne han bare ikke godkjent din kommentar, men “det velter seg” altså inni han, så da må vet gørret ut!
   Og at han kaller Ida Wulff for “ulvejenta”, ho som har blogga i 10-12 år, og e ei voksen gravid dame.
   Han blir lett krenka den mannen.

   1. Ulvejenta er nok på grunn av etternavnet til Ida – Wulff.
    Men han som engang overhøvlet “Han i boden” for å ha kalt han “Kokken” og ikke “Kokkejævel” bør kanskje ikke lage navn på andre. (Jeg har fått lov til å kalle “jeg gikk bare i boden en tur” for “Han i boden” fordi jeg synes han har et alt forlangt navn.)

    1. Ja er klar over at det er på grunn av etternavnet Wulff. Men synest ikkje noko om å degradere voksne kvinner til jenter, uansett navn.
     Ho har levd godt av blogg i mange år, og har master i innovasjon og ledelse, så synest ikkje han treng å “jente” henne.:)

     1. Det å “jente” kvinner er en kjent hersketeknikk.
      Jeg husker at en politisk motstander kom med en kommentar om “Unge frøken Walbækken” til meg i en debatt da jeg var vara i kommunestyret.
      Jeg gikk på talerstolen og repliserte at jeg ikke var ung, (46 år er ikke spesielt ungt) at jeg ikke var frøken (Nærmet meg snart sølvbryllup) og at jeg hadde hatt Bøhler til etternavn de siste 20 åra.
      Så fortsatte jeg med å si at når det var tre feil av tre mulige i det utsagnet var det ikke annet å forvente enn at resten av ressonementet hans også var feil.

  6. Helt utrolig hvor frustrert og sint den voksne mannen er på dine kjerringtanker, og i dette tilfellet ditt humoristiske spørsmål om en bekreftende presisering av hans eget utsagn. Måten han svarer i sint affekt får meg til å lure på om han egentlig er fly forbannet når han skjeller ut følgerene sine. Han bærer åpenbart et sterkt nag til deg og din blogg fordi her kan han ikke kontrollere dagsorden. At han faller på listen er ikke så rart når vi ser på innholdet. De er visst dumme de som klikker seg inn på postene hans, med ref. til sexen han reklamerte i clickbaitens overskrift. Det hele er sosialpornografi, stort sett, og nå med butikk vevd inn titt og ofte.
   Svaret hans til deg er forkastelig, og viser hvem han er. Han tåler ikke motstand. Du var humoristisk, og mente det kun sånn. Han kunne ha latt være å godkjenne ditt innlegg fremfor å skjelle deg ut på en stygg måte. Ja, for det er helt utrolig ufint, og lite voksent. En løs kanon på dekk.
   Ida Wulf er en blogger som er verdt å følge med på. Hyggelig lesning. Vibbedille er også en flott dame. Mange gode alternativer å klikke seg inn på.

   En fin dag ønskes deg!

   1. Ida Wulff er en relativt ny bekjentskap for meg. Hun har hatt noen formuleringer jeg virkelig har likt.
    Vibbedille leser jeg fast – enda jeg nesten aldri strikker.
    Det er flere gode bloggere som er verdt å klikke innom. Solliv, Mamma på hjul, Monica Wedderhus, Geriatriks, Nina uten filter, og flere andre som jeg er innom daglig

  7. Trekker på smilet og tenker ja ja, sånn er det med den saken. Nei han må man skue med hårene. Ett godt beskreve innlegg. Lurer på om ikke han har skreve om mobbing og føler seg mobbet titt og ofte, han er vel ikke på kanten her, bare undrer.
   Lag deg en fin dag Britt og nyt puffet du fikk der.

  8. Den mannen må totalt mangle selvinnsikt! Jeg har jo sett litt for ofte hva han kan lire av seg om andre, og det er ikke småtteri akkurat. Dette blir for dumt!
   Jeg leser ham bare når det er noe du trekker fram som ekstra graverende, jeg må slutte med det også tenker jeg. Det er jo så mange andre hyggelige og interessante blogger å lese, som din og vibbedilles bl a. Jeg tror det holder for meg🙂

  9. Jeg har aldri lest bloggen hans, jeg så han en gang på tv å forsto fort at det menneske har ikke noe å tilføye meg. Synte vi jenter som han kaller oss bare bør klikke han vekk fra førsteplassen ved å velge andre blogger med godt innhold. 🙂

  10. Hurra og gratulere med dagen. Rødt er inne med 8 mandater på Stortinget i følge VG’s Februarmåling 😉

  11. No svarer han i sitt siste blogginnlegg, på min kommentar her på DIN blogg, om å bruke “jente” som hersketeknikk!
   Der har du ein trufast følgar 😀
   HUff huff, ikkje ein god dag for kokken i dag. Ramla ned på 2.plass, og tydelegvis ikkje gått ned i vekt denne veka. Kanskje han ha gått opp?
   Humøret e labert.

   1. Jeg har til nå i dag nesten 2.000 flere klikk enn jeg pleier å ha på en dag. Tror dere det er han som har vært inne og klikket 2.000 ganger?
    Spøk til side. Det har lenge vært tydelig at han leser innleggene mine. Litt rart, siden han ikke tåler synet av navnet mitt.

   1. Treffende adjektiv.🤩Jeg så noen kommenterte tidligere et sted at bloggen hans etterhvert ligner mye på Anne Brith Davidsen sin. Hun måtte til slutt legge den ned pga konflikter der politiet også var involvert. Mye likt virker det som.
    Ellers; Så utrolig vanskelig din familie i Libanon lever. Fryktelig å lese. Du er omtenksom og god som startet Spleisen for å hjelpe de i denne utfordrende tiden. Fin dame, god blogg.🌹

    1. Han går ganske så pent og pyntelig i AB sine fotspor ja….farlig mye likt!

     Tusen takk skal du ha <3 GLEDER meg til me har fått pengene ned og eg skal klare å få til å dele glede de kommer til å vise <3

  12. Ja, nå tar d av det inne, «jentene» klapper seg på skulda, herregud altså..de skjønte jo at d var spøk, haloo🤣🙈🙈orker ikke!😂🙄🤣🤣

    1. Ja 😂
     Han er ikke noe glad i meg (heller)…
     Egentlig har jeg ikke vært så slem med ham, litt konstruktivt kritisk et par ganger (ang utlevering av det jeg anser som sensitive emner), et par ganger himlet med øynene over de verste prisene på varer, et par ganger sagt noe hyggelig faktisk og et par ganger hatt noen kommentarer ang oppskrifter.
     Men, siden hjertene og blomstene mangler i mine innlegg – så holder det tydeligvis…

   1. Jeg synes det er trist at en voksen mann oppfører seg sånn.
    jeg kan forstå at han er lei meg. Men jeg kommenterte toppbloggerne lenge før hanbegynte å blogge. Sophie Elise og Isabell Rad reagerte aldri sånn.

    1. Når han var ukjent og du kommenterte toppbloggere som Sophie Elise og Isabel Raad, så syntes han du var «til tider hysterisk morsom» – sitat, hans blogg.

     Her kommer et lengre sitat fra ham:
     «Til tider hysterisk morsomt! Konseptet er enkelt og genialt: Hun tar utgangspunkt i den som til en hver tid som troner øverst på bloggtoppen og rett og slett stjeler både tittel, innhold og ide og skriver om seg selv på en helt fantastisk satirisk måte. Den siste uka har hun omtrent bare skrevet om meg siden jeg har vært nummer 1, men i dag er jeg på 2. plass og det er garantert SophieElise som får “gjennomgå” siden hun tuppa meg ned med høye hæler. Gleder meg faktisk skikkelig til å lese hvilke kjerringtanker hun har gjort seg om dette tronbyttet.»

     Morsomt at han mener de fikk «gjennomgå» mens han nå mener han får gjennomgå. Tror ikke konseptet ditt har forandret seg så mye på denne tiden?

  13. Hei. Liker innlegget ditt jeg. Måtte jo inn å lese kommetarfeltet hans. Noen kaller deg ondskapsfull. Jeg synes ikke du er det. Liker deg godt jeg . 🙂
   Gleder meg til innleggene dine .)

   Klem fra Lise

  14. Helt enig, usmakelig av han. Han slit sikkert nu, siden han er så frekk. Det er ikke finnmark humor han skrev om i det hele tatt. Lurer på hvorfor folk trur at finnmark har slik humor?
   Han var rett og slett ufin i hele innlegget han la ut. Virket som han var rett og slett forbannet når han skrev innlegget om å ramle ned på 2 plass.

  15. Blogging er tydeligvis en risikosport. Et helt blogginnlegg og masse kommentarer for å rakke ned på et annet menneske. Ikke rart at mobbing lever i beste velgående, i barnehager – på skoler – og blandt voksne. Jeg sier bare; bli voksne – og behandle andre med respekt!

   1. Blogginnlegget handler om det krenkbare menneske. For hva galt har jeg egentlig gjort? Er det feil å ha meninger om uttalelser en person kommer med i all offentlighet?

  16. Jaja… Har sluttet å la meg overraske. Og dine tre små ord var da greie nok (jeg pleier å si “er det en trussel, eller er det et løfte”?) Har sluttet å lese den bloggen for lenge siden, trenger ikke å bidra med et klikk…Men går heller inn på FB og ser hva som er dagens overskrift, og åpner man kommentarfeltet der så er det vel samme halleluja-gjengen som på bloggen. Da trenger man ikke lese mer.ĺ
   Egentlig så er det trist å se hvordan det “fyres løs” på en kommentar, nesten som jeg lurer på om det er med overlegg, for å skape flere klikk…

  17. 50 kommentarer som hovedsakelig går ut på å diskutere en annen blogger negativt. Synes ikke det er greit. Første gang jeg er innom denne bloggen (og det var pga Kokkejævel så du kan takke han for et ekstra leserklikk) men blir den siste.

   1. Jeg regner med at det var fordi Kokkejævel ga meg positiv omtale at du klikket deg inn på bloggen min? Eller kan det ha forekommet at noen av kommentarene inne hos Kokkejævel kan ha vært litt kritiske til bloggen min eller meg?
    Så ønsker jeg at du viser meg hvilke av kommentarene i mitt kommentarfelt som tar utgangspunkt i bloggeren som person og ikke i det han selv publiserer.

  18. Dette var stusslige greier, en blogger som tydeligvis er svært misunnelig på Kokkejævel.
   Kokkejævel kaster ikke skit om andre, men skriver om hverdagen. Det er en grunn til at han ligger på bloggtoppen. Her er det visst om å gjøre å nedsnakke flest mulig.
   Flaut å lese.

   1. Kokkejævel kaster kanskje ikke skit om andre bloggere i bloggen sin, som jeg stort sett koser meg med å lese, men innimellom kommer det sleivspark til andre mennesker, som han burde holdt seg for god for. Jeg kjenner ikke disse menneskene, men kommentarene gir meg en flau smak i munnen. Det er forskjell på å lufte frustrasjon under fire øyne og å gjøre det i all offentlighet, særlig i et lite lokalsamfunn der leserne kan kjenne folk igjen. Skal man først dra moralkortet, bør man sørge for å holde sin egen sti ren. Mao. la oss gå ut fra at han er i sin fulle rett til å føle seg krenket, men jeg er overbevist om at andre har følt seg like krenket av enkelte ting han har skrevet. Og nå snakker jeg ikke om Kjerringtanker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg