I denne søte julebordstid….

På lørdag skal vi ha julebord.  Vi skal ha det i garasjen til Bjørgum. Det er greit, det er visst både lys og varme der. Vi kunne velge om vi ville ha ribbe eller pinnekjøtt. Jeg valgte ribbe og har vpsa 275,- kroner til komiteen for det.  Ønsker jeg drikke til maten må jeg ta med det selv. Det er og greit.  Jeg arbeider i et offentlig sykehus. Det er klart at vi ikke må ta penger som kunne være brukt til pasientbehandling å bruke på julebord for de ansatte. Fellesskapets midler må brukes til felleskapets beste. Dessuten blir julebordet for oss ansatte sponset med 100,- kr pr. person. Det ble i det minste det i fjor. Sikkert sånn i år og.  

De nærmeste lederne våre hadde to dager på hotell for 14 dager siden. Viktig å bygge kultur. Det gjør man jo ikke på møterom med dårlig luftkvalitet.  Jeg unner disse lederne hotellovernatting og god mat. Mellomleder på sykehus er en tøff jobb. Som tillitsvalgt får jeg og påspandert lunsjer og hotellovernattinger med jevne mellomrom. 

Styret, de som bestemmer – eller tror de bestemmer – får lunsj på alle styremøter. De har sånn ca 10 styremøte i året. De har og en eller to styresamlinger i året – på Hotell med overnatting og middag. Jeg vet det, jeg har selv sittet i styret. Til jul unner de seg en bedre middag på restaurant. Da har de hatt den tøffe jobben med å vedta budsjettet. Vedta å utsette kjøp av kritisk medisinsk utstyr, ledighold av stillinger eller “effektiviseringskrav”. Effektiviseringskrav betyr at vi som jobber på gulvet må løpe litt for…. jeg mener jobbe litt klokere. Hva de mener med det å arbeide klokere er jeg litt for dum til å forstå. Men jeg forstår at det betyr at vi blir færre om å gjøre den samme arbeidsmengden, eventuelt at vi blir like mange som før men får økt arbeidsmengde. Men dette innlegget skulle ikke handle om arbeidsmengde. Det skulle handle om bruk av fellesskapets midler. 

Stortingspolitikerne. De som sitter nesten helt øverst på toppen, liker i likhet med folka jeg jobber sammen med litt fest og moro. Noen mer enn andre.  Frp sin stortingsgruppe brukte i 2017 26.000,. kr pr representant.  Det blir en grei middag i uka på hver det.   Og før noen kommer drassende med Rødt og hva de brukte, jeg har forsøkt å finne det ut, men forgjeves. I og med at det er 2017 tallene det diskuteres i media for tiden, regner jeg med at Rødt ligger langt nede på lista.  Vi har kun en representant, og han satt jo bare på stortinget i 3 måneder, så så veldig mye håper jeg ikke han har fått brukt opp.

Julebordet på lørdag blir bra. Det er en fin gjeng, og folk skal ha med seg både fele og gitar.  For meg er det helt greit å betale gildet selv.  Helt greit at penger går til pasientbehandling i stedet for fest og moro.  
Skulle ønske andre lengre opp i systemet så det på samme måte, ja når det gjelder dem selv og – ikke bare oss på gulvet

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg