Hva rører seg hos toppbloggerne?

Martine Halvs er fremdeles på topp.  Blogginnlegget hun skrev på fredag om at vi voksne må skjerpe oss. Barn og ungdom trenger ikke moteting til flere tusenlapper, og det er noe riv ruskende galt hvis man blir utestengt fra fellesskapet hvis beltet er fra H&M.  Innlegget deles masse på sosiale medier for tiden, og nok en gang har Martine klart å sette tema.  Den jenta er utrolig klok og reflektert.
Men når det samme innlegget blir liggende på topp flere dager på strekk kan jo ikke jeg sitte her og kommentere det dag etter dag.  Så da tar jeg en analyse av hva som rører seg på topplista.  Hva skriver alle de mellom Martine på 1. plass og jeg på 42. plass om?
Anna Rasmussen (16) snakker om å kanskje ikke kjøpe det dyreste man kan selv om man har råd til det. Om å tilpasse utgifter og inntekter.   Usikker på om hun er inspirert av Martine.

Kokejævel har en ordentlig click-bite på andre plass.  Overskriften “Herregud, hva har jeg gjort? ” Hva han har gjort? Jo, i et litt sløvt øyeblikk kalt Kjærest med navnet til X-en. Vel, jeg har opp gjennom årene kalt Gamle Gubben Grå langt verre ting enn det. … Og Svigermor presenterte meg for sin mor (blir det “Sviger-mormor”?) med fornavnet til Gamle Gubben Grå den gang for mange år siden.  Sikkert mest pinlig for Svigermor

Pappahjerter på tredje plass skriver om innstilling av majonestubetuter, og jeg lærte noe nytt.  Neida Pappahjerter, det er ikke bare du som ikke har  lært deg det nyeste innen majonestuber. (I morgen skal jeg på Kiwi å kjøpe majones.) Gjelder det samme for Kaviarmikstuba fra samme produsent? Jeg løper til kjøleskapet, studerer kaviartuba, men blir like klok.

På fjerde plass ligger Isabell Raad. Hun har endelig fått bestilt seg en reise.  Som dere alle husker ble hun deprimert og livet svart siden hun ikke hadde vært på noen reise siden i august. Men nå, nå skinner sola på Isabell Raad. Innlegget er fra fredag, og allerede i dag sitter hun på vei til Dubai.  Slik som hun skryter av hotellet i et innlegg som ikke er merket med reklame, regner jeg med at hun er i forhandlinger med hotellet og at vi alle kan glede oss over et reklame-innlegg for dette hotellet i løpet av uka.
Andrea Badendyck på 32. plass er og på reise og skriver om Sri Lanka.  Niesa mi som starter en reise verden rundt i morgen skal og innom Sri Lanka om et par måneder…

Stina på femte plass gir oss 6 tips til å få bedre tid i hverdagen. Nøkkelordet er planlegging. Jeg lærte ikke noe nytt, men tipsene var nok heller ikke ment på ei kjerring med mye engasjement, jobb, gamle foreldre, hus og hjem som må holdes i orden og som i tillegg er sliten støtt.

Pilotfrue på 6. plass har spørsmålsrunde på bloggen sin. Hun arbeider ikke.  Har barnehageplass, au-pair, vaskehjelp og sender bort meste parten av tøyet som skal vaskes.  En litt annen hverdag enn jeg hadde i småbarnsforeldre tiden….
Sophienilsen på 8. plass Ingrid Aguiluz (12)Anna Rasmussen (16) og Isabell Eriksen (20) har også spørsmålsrunde

Speiltvillingene på  7. plass viser oss Drømmehuset, som fremdeles er på tegnebrettet,. Jeg er heldig. Jeg bor i mitt Drømmehus.
Annais (25) trenger hjelp til om teppet hun har kjøpt passer i leiligheten hennes..
Strikkepiken (36) selger huset sitt og reklamerer selvsagt på egen blogg. Skulle bare mangle.

Andrea Sveinsdotter på 9. plass deler en vlogg om frisyrer du kan fikse selv..  Selvsagt er det et reklameinnlegg.
Reklameinnlegg har også Mette Ask på 10. plass og Marthe Borge (17) som viser oss hva de har klikket opp i handlekurven på Ellos.

Konatil (11) skriver humoristisk om et radiointervju på direkten hjemme hos dem midt i kutting av agurken til fredagstacoen. Jeg har aldri hatt noe direkte radiointervju med reporter svinsende rundt i heimen. Likevel var det noe gjenkjennende absurd over historien hun forteller.

Villa Paprika (13) skriver om en nokså vanlig småbarnshverdag for en småbarnsfamilie. Det gjør også Mamma på hjul (22). Selv om livene til Villa Paprika og Mamma på hjul er litt ulike, er de ganske like også.

Jeg må arbeide litt med fordommene mine når jeg kommer til 14. plassen.  Sporterfrue.  Jeg har stort sett styrt unna denne bloggen. Blond babe som lever på mannens berømmelse er tanken navnet på bloggen har fått meg til å stemple bloggeren som. Så viser det seg at det er en aktiv lokalpolitiker og småbarnsmor. Noe jeg alltid finner imponerende.  Må nok lese mer på denne bloggen – og arbeide med fordommene mine.

Mat fra bunnen av (15) deler forslag til ukes meny.
Spis og Spar (24) deler oppskrift på marengskake.
Maren Erdvik (26) deler bilder av søndagsfrokosten.
Julia Nyland (27) deler oppskrift på lasagne.
Lailas mat (28) deler oppskrift på spagetti-omelett.
Lavkarbo med Hanne(29)deler oppskrift på pesto.

Miniistid(18) skriver om strømproblemer i Europa.

Mamma som 16 (19) skriver om fjerning av silikon i puppene.

Vibbedille (21) deler en veldig fin strikkegenser.

Sophie Elise (23) har jo sluttet å blogge for flere uker siden. Hvorfor klikker fremdeles folk seg inn på bloggen hennes som gale? 3166 klikk i går.
Martinelunde slår min plassering selv om hun ikke har blogget siden i november. Men da var hun lærling for en dag. Det kan hende lærling er et ord som gir treff og forklarer de 817 sidevisningene.
Finner heller ingen forklaring på hvorfor Siri Fossing som takket for seg på blogg i november 19 har 815 sidevisninger og er på en 40. plass

Meglerfru sitt innlegg på 30. plass får det til å gå noen kalde ilninger langs ryggraden min.  Dette innlegget har jeg lest før, for mange dager siden. Det er skrevet av et menneske som har det utroligvondt, g som helt klart trener riktig og profesjonell hjelp.  Innlegget er skrevet 20. januar.  Det har ikke blitt skrevet noe senere.  Jeg håper hun har fått hjelp og at alt er bra med henne.

Dog og Dask gjorde som meg i går og forklarte hvorfor de ikke blogget på fredag.  For dem førte det til en 31, plass mot min 24. plass. Livet er ikke alltid rettferdig.

Kristine Aure på 33. plass har laget ny spilleliste for januar.  Jeg lagde spilleliste for 2020 inspirert av Sophie Elise her rundt nyttår.  Har du ikke hørt den, gå inn på spottify og søk opp “Nytt år ny Kjerring”

Aurora Gude (34) er på tur med hundene i det flotte været.

Annieest (35) skriver om Tinder. Det skjønner ikke jeg, gamle kjerringa stort av.

Matholock (37) rydder i klesskapet og selger unna. Løp og kjøp!

Adalsjente (38) deler de mest leste innleggene sine i 2019

Norge og verdens nytt er på 41 plass og skriver om sloss-kamp på en fest et eller annet sted i kongeriket.

Etter denne kjappe analysen har jeg kommet til at mat selger.  Så i løpet av dagen skal jeg dele et innlegg om dagens måltid her i heimen.  Det blir forhåpentligvis med både bilder og greier. Det er jeg som skal leke kokk, og oppskriften forteller meg at jeg skal lage “Pannekaker med yoghurt og havregryn”
Minnes en gang jeg hadde laget pannekaker til familien en gang jeg var hjemme i foreldrehjemmet på en ferie i studietida. Høvdingen så opp fra tallerken etter et par munnfuller, så meg inn i øynene og spurte; “Har du noen gang laget pannekaker til Samvirkelagsbestyreren?” (Min daværende kjæreste)  Jeg svartelitt forundret “Nei…” “Ikke gjør det heller….” repliserte min far og spiste videre i taushet.

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Her var den siste setningen det som gjorde hele innlegget for min del. Haha, hurra for Høvdingen! Jeg anbefaler ikke å følge denne oppskriften (på blogginnlegg, altså). Det blir litt for rotete å følge med på. Bare min mening dette, altså.

   Du reflekterer og bobler godt alene, du trenger ingen av de andre til å skape innhold.

   Nå venter jeg på oppskrift på pannekaker med havregryn og yoghurt! Her blir det finnbiff i dag.

  2. Så greit å få en aldri så liten oversikt 🙂
   Det er svært sjelden jeg leser blogger som er høyere opp en 30. Rett og slett for det er blogger jeg ikke følger. Jeg har nok med å lese dem jeg har valgt å følge. Men en gang i blant kikker jeg innom en av dem på toppen også 🙂 Og dem som faktisk har havnet langt opp av dem jeg følger, dem leser jeg jo 🙂 Det er kjekt å følge med på den lista 🙂
   Matinnlegg er det ikke heller så ofte jeg leser, så det er ikke jeg som sørger for de plasseringene. Jeg leser fortsatt kun dem jeg har valgt å følge, og som gjerne legger ut noe matgreier en gang i blant 🙂
   I dag har jeg faktisk brisket meg på kjøkkenet selv, og bakt Gule Bomber 😀 De ble ikke helt som jeg ville ha dem, så det blir nok en bakerunde til om et par dager. Men altså, dette er suksesskake i biter, som makroner 🙂 Så har jeg i alle fall avklart det 🙂
   Jeg får følge med og se om du skriver om pannekakene. For din blogg følger jeg jo samme hvor du er plassert på lista 🙂
   Ha en herlig fortsettelse på søndagen ♥

  3. Det er en del på denne topp-100-lista som ikke har skrevet siden 2017-18 også, og som har fått fast plass på lista selv om det visstnok ikke skulle føres over folk som ikke var aktive. Mange måtte jo til og med søke seg over. Rare greier 😀 Martine Halvs er toppers, liker at hun ligger der i toppen 🙂

   1. Ja, jeg skjønner ikke hvorfor Strikkepiken sin blogg ligger der? Det siste innlegget er fra 2018? Det er flere som ikke har blogget på årevis som fortsatt er på topplista? Jeg skjønner ikke hvordan?

  4. Se for deg Bergensbanen, toget fra Oslo til Bergen. I hver togkupe er det plass til 65 mennesker. I skrivende stund har du sånn ca 700 lesere på bloggen din. Om du plasserer dem på toget vil de ta beslag på 10 vogner + noen på hattehylla.

   Håper noen av dine passasjerer som vet hvordan man gjør det, lager en egen tråd om “Kjærringtanker” på den “beryktede” Kvinneguiden. Norges mest leste nettsted som består av stort sett oppegående kloke kjærringer (blant mange bloggere kalt bitch og haters)

   Du “kler av” toppbloggere på en humoristisk måte, med alvor i bunn.. tenker jeg. Spesielt clickbaitkongen som har ligget på toppen lenge, og som vet hva som selger, kanskje en elev av det mye omtalte svindel? kurset.

   Det er selvfølgelig ufattelig trist det vedkommende har opplevd. Men… å bruke dette gang på gang på gang på gang.. osv.. blir, tenker jeg, veldig sosalpornografisk. Og patetisk.

   Du er flink til å sette ting på spissen med konduite 😉

  5. Fatter ikke hvorfor du ikke er høyere opp på lista. Beste bloggen, iallefall for oss voksne uten behov for rabattkoder og innblikk i alskens banale «problemer» og overfladiske liv..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg