Det er faktisk over to uker siden sist jeg havnet under en av disse evinnelige ukemeny-bloggene. Sist jeg hadde et matinnlegg var det ikke særlig imponerende. Da var det forkullede pommes frittes som sto på menyen. I dag har jeg derimot tenkt å virkelig imponere. På bildet ser dere hjemmelagede vårruller med sopp og svinekjøtt, og det er jeg som har laget dem! I innlegget her få du greie på hvordan du kan gjøre det samme.
Finhakk en gul løk, og skjær en pakke champignon i skiver. Skrell og rasp to gulrøtter grovt. Stek løk, sopp, gulrot, chili skåret i biter, spirer og en pakke medisterdeig i en wok. Ta i 1 ss soyasaus, 1 ss fiskesaus og 2 ts sukker i røren.
Så tok jeg ett og ett rispapir, gjorde de bløte i litt vann og la det på benken. La på en skje røre i en stripe midt på rispapiret brettet inn kort-endene over fyllet, og rullet vårrullen sammen.
Av min røre ble det 13 vårruller. De fikk et opphold i air-fryeren i komfyren vår. Denne gangen fulgte jeg nøye med, så vårrullene ble gylne – og ikke brent. Det gikk bra.
Serverte de med kokt ris, salat og sweet chili saus.
Det ble både godt og mettende.
Noen av rispapirene fik litt huller når jeg drev og rullet de, men det gikk bra, og fyllet holdt seg godt på plass under steiking.
Retten er inspirert av en oppskrift fra Magasinet 15 februar i år. Håper det faller i smak.
Vårruller er godt!
Det er det.
Så flott, så skikkelig digg ut. Det skal jeg prøve meg på en dag.
Det må du. Det er godt.