En helg i kjærlighetens tegn…

Denne helgen hadde jeg bestemt at jeg og Gamle Gubben Grå skulle ha en helg for oss selv og pleie oss selv, hverandre og kjærligheten. En ordentlig kjæreste-helg. Det er ikke mange slike helger vi har unnet oss i de noen og tyve årene vi har vært kjærester og gift. Vi hadde en tur med danskebåten i 1992,  ellers tror jeg vi alltid har hatt med oss barn, venner eller slektninger når vi har dratt på tur. Kos det og, og kjærleiken har nok blitt pleiet selv om fler har vært med på tur. Men deilig og ha en helg sammen bare vi to, uten noen planer og klokkeslett.  Etter avsluttet nattevakt og handling av mat til to tenåringssønner som skulle være alene hjemme, satte vi kursen sørover langs E18

Siden Gamle Gubben Grå er avhengig av jevnlige røykepauser, la vi inn jevnlige stopp og skyndte oss langsomt..  Ikke noe stress. Vi har helgen forran oss.

Det virket som Gamle Gubben Grå koste seg på tur i det fine været og begynte å senkeskuldrene. Her koste han seg i sola med kaffe og røyk.

På ettermiddagen kom vi frem til Kragerø Spa og Resort hvor vi hadde leid leiligheten til jobben. Har hørt mye skryt av leiligheten og var veldig spent.

Leiligheten svarte til forventningene. Og fra terassen hadde vi panoramautsikt innover til Kragerø.  For en utsikt!!!!

Det var litt kjølig i den skarpe høstlufta, men vi rigget osstil på terassen og nøt solnedgangen og den flotte utsikten.  Flott start på en helg hvor romantikken skal stå i sentrum.

Jeg er jo så heldig at jeg nyter medbragt kokk når jeg og Gamle Gubben Grå er på tur, så snart vartet han opp med deilig biff, whiskysaus og gratinerte poteter. Og selvsagt litt god rødvin. Hvem trenger bruke restauranten på hotellet når man får middag i toppklasse laget av mannen sin i leiligheten?

Lørdag etter frokost og en kort spasertur for å sjekke fergetidene dro vi inn til Kragerø i bil.

Kragerø er en  trendy sommerby, og jeg har vært her på overfyllte sommerdager. Men hva hadde Kragerø å by på en grå oktoberdag med duskregn?

 

 

Som de matvrakene vi er ble vi fra oss av begeistring over en ordentlig slakterbutikk, og her kjøpte vi inn  kveldens middag. Deilige pølser av forskjellige slag. Brødrene Brubakken A/S kan virkelig anbefalles. 

Begeistringen var kankje størst hos meg da jeg fant en Crocs butikk. Den eneste i  Norge i følge ekspeditrisen. (Heter det fremdeles ekspeditrise?) Her fant jeg noen flotte ridestøvletter.

Desverre var de for trange i skaftet for mine tykke legger. De andre støvlettene jeg fallt for, hadde de ikke i min størrelse. Trist og nedbrutt måtte jeg gå videre.

For å muntre meg opp tok  Gamle Gubben Grå meg med på Comfortbutikken hvor jeg fikk kjøppt dopapir i glade farger.

Lykkelig og lattermild kunne jeg vandre videre med en sjokkrosa og en  turkis dorull i handleposen.  

 Etter å ha trasket rundt i flere butikker en stund ble vi sultne og fant verdens koseligste serveringssted. Et sted som fallt helt i smak hos Gamle Gubben Grå og meg. Stedet het Kristines Bokkafe og lå helt ute på bryggekanten.  Koselig stemning, god mat og siden vi både er matglade og bibliofile ble det en hyggelig lunch mens vi koste oss med en liten bok som het “Tristesser i utvalg.”  av Nils Fredrik Nilsen.

På vei tilbake til leiligheten dro vi utom Portør og gikk en tur i ruskeværet for å oppleve sjøen og naturen og ta noen bilder.

 

Vel tilbake i leiligheten var det tid for litt vask og velvære før det ble deilig middag, Så gikk det som det pleier å gå på lørdagskvelden. Jeg sovna på sofaen forran TVn.. Men denne helgen ikke av utmattelse og mangel på søvn, men kun fordi jeg var totalt avslappet, mett og fornøyd.

Søndag bar det hjemover. Det øsregnet, og var rett under null grader så vi kjørte forsiktig og gjorde ofte stopp. Og da vi endelig kom hjem ble vi møtt av et nyvasket hus. Flinke gutter drev på og vasket og ryddet. Det var fyr i peisen og stearinlysene var tennt. Jeg er verdens heldigste mamma som har slike flinke gutter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg