Nytt år og nye muligheter

Her sitter jeg på årets første dag med cola-glasset, potetgullposen og Tofefee esken i umiddelbare nærhet.  Skrittmåleren på mobilen viser at eg ligger 3.000 skritt bak skjemaet og det nærmer seg sengetid.  Hvor ble det av nyttårsforsettene om å spise sunnere og trene mer?  Slapp av. Jeg har en plan.

Det viktigste med planen er å ikke starte 1.1.  Nå var det forholdsvis rolig nyttårsfeiring her i heimen i går, men det kunne jo fort ha sklidd ut.. Da hadde det ikke vært noe sjakktrekk å starte dagen derpå uten iskald cola.  Det hadde også ligget til rette for å sprekke på nyttårsforsettet allerede første dagen hvis planen hadde ært å liksom begynne å trene dagen der på når man i sitt snart 50 år lange liv aldri hatt fysiske utskeielser som en lystbetont hobby. 
Så det med et sunnere liv. Det får vente til mandag. 4.1 er en like bra dato som 1.1.  Og kanskje en mer realistisk dato.

Årets første dag har vært en fin dag. 
Jeg har laget hjemmelaget Tiramisu og pinnekjøttmiddag.  og på den måten skåret husmorpoeng for hele uka, og store deler av Januar.
Pinnekjøtt er noe av det beste vi vet, så jeg ringte Datteren og ba henne på middag – og hun kom.  Hele familien samlet er noe jeg setter pris på og det gir plusspoeng i kurven med gode opplevelser.  Gode opplevelser er noe av det viktigste jeg skal samle på i 2016.
Etter middag dro vi ut til Mamma og Pappa. Fikk vafler, multesyltetøy og rømme.  Enda flere pluss poeng i kurven for gode opplevelser.  Samtidig gir det pluss poeng i kurven for dårlig samvittighet.  I en travel hverdag er jeg alt for sjelden på besøk.
Avsluttet kvelden med å hente Kjøteren hos Datteren. (Den fikk lurt seg ut og inn i bilen da vi skulle dra, og nektet plent å forlate bilen. Så den var hos Datteren mens vi var hos Mamma og Pappa) Hun hadde jogget en lang tur med den, og når jeg da tok en liten tur med den for å få noen flere skritt på skrittelleren, og samtidig holde nyttårsløftet om å bevege seg litt hver dag ble det mer enn nok tur på Kjøteren.  Det ga pluss poeng for trening og det at jeg kom meg over dørstokken Det ga meg enda flere plusspoeng i kurven for dårlig samvittighet. Kjøteren fikk nok trening.

Så sum sumarum har året begynt utrolig bra.  Jeg er i pluss.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg