Fedrenes synder….

En familie som har bodd her i 27 år, og fått innvilget norsk statsborgerskap for 20 år siden, har fått inndratt sitt norske statsborgerskap.  UDI mener foreldrene oppga feil informasjon da de kom til Norge.  Nå må foreldrene, barn og barnebarn ut av landet.
Gamle Gubben Grå og jeg diskuterer i all vennskapelighet under middagen.  Vi har litt ulikt syn på dette med innvandring.  

Håper moren din oppga rett informasjon når hun kom som økonomisk innvandrer på begynnelsen av 60 tallet, sier jeg til Gubben.Ellers må både du og ungene forlate landet.  Svigermor er tysk og innvandret hit for å søke lykken, på grunn av ungdommelig eventyrlyst eller utferdstrang  Jeg vet ikke helt hva som dro henne hit tidlig på60 tallet.

Gubben ser lunt på meg, og sier rolig; Det er vel mer trolig at vi finner de ulovlige immigrantene i din del av familietreet.  Er det ikke så at forfedrene dine kom som skogfinner fra Finland en gang for lenge, lenge siden?  Jeg mener å erindre at du tidvis skryter av både finsk sisu og finneblod i årene.  Tror ikke disse skogfinnene verken søkte om, eller fikk innvilget statsborgerskap den gang da…

Han har så rett.
Jeg antar at min tipp-tipp-tipp oldefar var ulovlig immigrant.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg