Endelig helg…

Nå er det bare moen timer igjen på jobb, så er det helg.  7 og en halv time på jobb som akkurat nå føles nesten uoverkommelig.  Jeg skulle så gjerne bare ha flata ut. Er bare så usigelig sliten. 
Etter jobb er det julebord.  Stort julebord på hotellet ved fjorden.  Hele sykehuset, god stemning, hyggelige mennesker og god mat.  Konsert er det vel og. Yang-Breakers….. totalt ukjent for meg…. Men det blir sikkert hyggelig.. Jeg har betalt 650 kroner for moroa og møter nok opp. Hadde jeg bare ikke vært så sliten….
Burde ha klippet håret før julebordet.  Det er for sent nå. Orker ikke stresse med frisør på de tre timene mellom jobb og julebord.  Har tenkt på det lenge, men har ikke funnet tid . Det er alltid noe annet som er viktigere, og jeg er alt for sliten til å planlegge.
Så må jeg finne på noe å ha på meg. Ikke alltid lett når man er ei dundre på over hundre – og til og med har passert 50.   Jeg har gått ned 10 kilo det siste året.  Jeg hadde tanker om ny kjole. Jeg skulle ta meg fantastisk ut.  I går sto jeg og titta inn i klesskapet.  Jeg hadde et lite håp om at denne fantastiske kjolen skulle ha dukket opp der på forunderlig vis.  Men det var den ikke.  Den svarte fløyelskjolen som er blitt moderne igjen hang ikke der heller.  Den var blitt litt trang for ett par år siden, og ble donert til Fretex sammen med den midnattsblåe kjolen jeg følte meg som ei prinsesse i – eller dronning.  Hvorfor leverte jeg de? Sliten lukket jeg stille skapdøra.  

Ikke mye som minner om at det snart er jul i heimen. Ikke noe julepynt eller røde gardiner.  Det henger en julenisse på veggen ved inngangsdøra og en av sypressene i innkjørselen har fått ei lyslenke, det er alt.  Og jeg som er så glad i å pynte og stulle til jul.  Men i år har jeg ikke funnet overskudd eller tid.
Julekaker. Jeg som hadde ti tolv og opp til 17 slag.  Så langt i år har jeg ei formkake – og den er det Gamle Gubben Grå som har bakt.   Og så står det et prefabrikert pepperkakehus ferdig montert på sjenken og venter på pynt.  Det har snart ståttslik ei uke.  
Julegaver skulle jeg i år fikse i god tid.  Skulle satt meg ned ved PC med et rødvinsglass og fikse det raskt og uten stress i slutten av november.  Slik gikk det ikke. November bare kom – og gikk utrolig raskt i år.  Jeg har kjøpt en gave. Det er til den ene grandnevøen min.
Har et halvferdig strikkeprosjekt som kanskje blir julegave til ei tante-jente, hvis det kan leveres uten garn, pinner og oppskrift på hvordan hun selv kan gjøre det ferdig….
Har og et foto-bok-prosjekt so muligens kan bestilles innen fristen for å få levering før jul. Skal bare ta den siste finpussen……

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg