Det er politikerne som vedtar

Det er politikerne som vedtar – administrasjonens oppgave er å peke på ulike muligheter.  Dette slår to venstrepolitikere fast i et leserinnlegg i lørdagens lokalavis. 

Jeg er så hjertens enig.  Det er slik et demokrati med demokratiske prosesser skal fungere.

Så da spør jeg – igjen. Som jeg har spurt flere ganger før;  “Kan noen være så snille å vise meg det politiske vedtaket som slår fast at byens sykehjem er vedtatt nedlagt? “

Alle jeg møter på i det politiske miljøet og i administrasjonen mener bestemt at sykehjemmet er besluttet nedlagt når de nye Omsorgsboligene utenfor bykjernen står ferdig bygget..  Ja seniorrådgiveren fra kommuneadministrasjonen har sågar vært på sykehjemmet og informert beboere og pårørende om at de skal flyttes til omsorgsboligene når de om et par år står klare.  

Jeg har spurt i Hovedutvalget for Helse Omsorg og velferd mer enn en gang om noen kan vise meg vedtaket på at byens sykehjem er vedtatt nedlagt.  Jeg har fått himlende øyne, oppgitte sukk, og kommentarer som “Gi deg nå da Brit”  Fra Hovedutvalgets leder og fra de andre erfarne politikerne som sitter der,  Men jeg har aldri fått noe svar.  
En gang mumlet Kommunalsjefen “Jeg skal finne vedtaket til deg…” men heller ikke fra den kanten har jeg fått noe hjelp til å finne vedtaket.

Min politiske mentor og forbilde har vært med i Ringerikspolitikken i en mannsalder.  Helse. og omsorg har vært hans hjertesak, tilstrekkelig antall sykehjemsplasser en av hans viktige kampsaker.  Så jeg søkte råd og veiledning hos denne erfarne politikeren.  
Heller ikke hans nitide studering av egen hukommelse og søking i politiske vedtak ga oss svar.  
Vi klarte ikke å finne noe politisk vedtak på at sykehjemmet er vedtatt nedlagt.
Vi  gikk da til det skrittet og sende et åpent brev til Rådmannen gjennom lokalavisa og etterlyse vedtaket.  Dette er vel nå snart to måneder siden.  Men heller ikke det har gitt oss noe svar.

Det er politikerne som vedtar – administrasjonens oppgave er å peke på ulike muligheter, skriver venstrepolitikerne for å berolige de som er bekymret etter Kommunalsjefens forslag, eller mulighetsstudie, om å legge ned sykehjemmene på Sokna og på Nes.  Ja, slik burde det være.  Men jeg blir ikke beroliget.  All erfaring tilsier at i vår kommune er det nettopp administrasjonen og ikke politikerne som fatter vedtak om nedleggelse av sykehjem – eller kan noen vise meg et politisk vedtak på at Hønefoss Sykehjem er vedtatt nedlagt?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg