Kjente sinnet flamme opp igjen…

Lønnsoppgjøret for oss radiografer ble diktert i juni.  Denne måneden ble lønnsoppgjøret effektuert, og pengene med etterbetaling har kommet inn på konto. Jeg fikk mer i lønnsvekst enn jeg fra og med denne måneden blir trukket for parkering – veksten for egen del ligger på et akseptabelt nivå. Verden går videre.

Denne uka var vi samlet til Høstkonferanse.  Lønnsoppgjøret, forhandlingene skulle evalueres.  Litt avstand fra forhandlingene, litt tid, og så pleier man å være sånn rimelig fornøyd.

Ikke i år.
I år kjente jeg igjen sinnet flamme opp, maktesløsheten og forbitrelsen.
Ikke over oppgjøret i seg selv, ikke over kroner og ører. Ikke over den kjensgjerning at andre yrkesgrupper fikk et bedre oppgjør og har en lønn godt over meg for samme arbeid. At andre er flinkere forhandlere enn meg – ok, da har jeg noe å lære noe å strekke meg mot.
Men, nei.  Det som gjør meg så maktesløs og sint er at det er forhandlingssystemet som ikke lar oss sloss. Det er Hovedorganisasjonen og kjøttvekta som gjør at vi ikke fikk kjempe så lenge og så hardt vi ønsket. 

For hvordan skal det gå i senere forhandlinger, når våre egne, vår egen hovedorganisasjon, har tatt fra oss streikeretten? 
Hvordan skal vi klare å få arbeidsgiver til å gi oss det de har råd til, i frykt for arbeidskamp når de vet at vi aldri vil kunne gå til en kamp uten at kjøttvekta ønsker det?

Slik UNIO fungerte ved årets oppgjør viste de en gang for alle at i Spekterområdet er UNIO det samme som NSF, og i realiteten sitter NSF nå og bestemmer lønnsutviklingen til alle de andre UNIO forbundene i Spekter helse.  Og i NSF, der er solidaritet og en for alle alle for en et fremmed begrep.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg