Ordførerens våte drøm

Ordføreren, og Rådmann og for den saks skyld, har en våt drøm.  En våt drøm om at kommunen skal få 30.000 nye innbyggere innen 2030 tror jeg det er.  Det vil si nesten en dobling av innbyggertallet.  Det gjelder å sette seg hårete mål, men noen ganger er det litt lurt å sette seg realistiske mål. 
Vel, de to og veldig mange av Flertallskammeratene deler denne gigantiske optimismen. Så derfor rigger kommunen nå for vekst.  Vi bygger blant annet nytt renseanlegg og nytt vannverk.  Disse anleggene er selvsagtdimensjonert for denne tilveksten de drømmer om, og anleggene skal fullfinansieres av brukerne.  Avgiftene for vann og kloakk øker de neste årene for deretter å flate ut og så synke når den store befolkningsveksten kommer flyttende straks Ringeriksbanen og Nye E16 står klare .  
Ja, hvis vei og bane kommer da… 
Ja og hvis alle de nye innbyggerne kommer da….
Hvis ikke?
Hvis ikke alt blir slik Ordfører, Rådmann og Flertallskammeratene drømmer om, ja da må utgiftene deles på oss som bor her i dag.  det regnestykket har ikke Rådmann og Flertalskammeratene vist oss.  Men jeg er glad i å leke meg med tall  De summene er gigantiske.
De summene er grunn til å gi morgendagens politikere drømmer, men det blir nok mer mareritt….

 

5 kommentarer
  1. Denne våte drømmen deres burde jammen inneholde bygging av arbeidsplasser også. I følge Ringblad så er det 9.994 sysselsatte fra Ringerike som ikke pendler, men som har arbeidsplass registrert i Ringerike. Mens det er 4.691 på listen over pendlere herfra til andre kommuner. Det er hele 145 kommuner på listen over kommuner som folk fra Ringerike pendler til. Det sier litt om mangelen på arbeidsplasser her i kommunen. Skal man doble innbygger tallet, så blir det en større manko på lokale arbeidsplasser enn det vi allerede ser i dag.

  2. Jeg tror de drømmer om arbeidsplasser også. De skulle jo få Facebook eller Amazone eller hva de nå heter disse datagigantene til å ha datalagringsanleggene sine her. Det ville gi et tresifret antall arbeidsplasser mener jeg å ha lest.
   Til nå har det kommet tre kryptovaluta mining bedrifter – og arbeidsplassene kan du telle på ei hånd…
   Men bevares, det er lov å drømme…

  3. Kan jo hende dere får noen tilflyttere fra Afrika og Bergen, hverfall fra Bergen om det fortsetter med dette været. Tror det er mange som lurer litt på å bli værflyktninger nå…:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg