Burde jeg bli snillere mot disse evinnelige ukemeny-bloggene?

Nok en gang er en av disse evinnelige ukemeny-bloggene på plassen over meg på bloggtopp-lista, og jeg sitter her og gjør meg klar til å kaste meg over tastaturet og komme med mine kjerring-kommentarer.

Etter at jeg skrev om julemenyen på denne ukemenyen i forgårs, er turen nå kommet til oppskrifta på reste-lapskaus. Ja, du leste riktig. Man må visst ha en oppskrift for å lage lapskaus av rester. Hva lærer folk hjemme og på skolekjøkkenet i våre dager? Jeg mener, hvis man trenger oppskrift for å lage lapskaus av restene man har etter alle måltidene i jula.
Man tar rester av ribbe, medisterpølser, rosenkål, kålrotstappe, pinnekjøtt, kokte poteter opp i kjelen. Dropper restene av riskrem, rakfisk og lutefisk. Julesaus (sånn brun type) går greit i lapskaus-gryta, den røde sausen fra riskremen gjør det ikke. Finner så ut om man har noen andre grønnsaker en kan ha i lapskaus kjelen. og supplerer med et par buljongterninger.

Mens jeg sitter her og ironiserer slår plutselig en tanke ned i meg; Burde jeg bli snillere mot disse matbloggerne? Jeg oppdaget jo at til tross for at jeg har brukt mesteparten av desember på å poste blogginnlegg om at jeg kremerer julebakst, så har noen nominert meg til Årets matblogger  på Gryxen Awards. Jeg kan jo risikere å bli en av dem! Man bør jo være snill mot de man liksom kan identifisere seg med.

Så jeg veier litt for og i mot det å publisere mine muligens litt ironiske refleksjoner over reste-lapskaus mot det å forsøke å bli en av gjengen med matbloggere.  Kanskje vil en slik utmerkelse som dett å bli nominert som Årets Matblogger på grunn av min innsats med julebaksten få produsentene av Bakemesterskapet på TV til å kontakte meg… Starte på en helt ny karriere…

Men så vinner fornuften. Man trenger da ikke oppskrift for å lage lapskaus av rester.

 

14 kommentarer

    1. Enig med deg og Mette. Trenger ikke oppskrift for lapskaus vi vettu. Får da være måte på. Så at du var nominert som matblogger, ja. Gratulerer. Spennende med Gryxen-awards. Riktig god torsdag.

    2. JEG hadde trengt en oppskrift. Der jeg IKKE trenger oppskrift for å hekle en tunika, trenger jeg helt klart en oppskrift på lapskaus… Jeg sa JEG trenger 😀 Ha en fin dag 🙂

    3. Svært mange trenger ikke oppskrift for å lage lapskaus av rester, men det er sikkert ikke bare Frodith som synes det er nyttig. Ihvertfall kan nok mange synes det er greit å bli minnet på hva man kan gjøre med rester av julematen.
      Folk er ulike, og er flinke til forskjellige ting.
      Seiv om du mener å være ironisk, så kan vel matbloggeren oppfatte det som utidig hakking ?
      Og om du ikke liker å bli hakket på, så bør du kanskje ikke hakke på andre

      1. Ingen liker å bli hakket på, men jeg har ingen problemer med at folk er kritiske til det jeg skriver. Jeg liker heller ikke at folk tillegger meg egenskaper jeg ikke har.
        Hvis man ikke liker ironiske betraktninger over andre bloggere bør man muligens la være å lese disse innleggene….

    4. Måtte inn på bloggen til den over deg om oppskrift på lapskaus av julemiddagen. Printa den ut. Mange gode nye tips der.. Så takk for tipset fra deg. 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg