Da gikk brannalarmen..

(Bildet er et arkivbilde)

I går var det kommunestyremøte.  Ordentlig, fysisk kommunestyremøte! Eller ikke helt som i gode gamle dager, av smitteverntiltak er møtene flyttet til Klækken Hotell og den store salen der. Der kan vi holde meteren.

Å ankomme kommunestyremøte i rullestol ga meg jo litt oppmerksomhet. Det virker jo straks litt mer dramatisk enn et par krykker. Men siden jeg bare kan touchbelsste og avstanden fra inngangsdøra til møterommet er relativt lang tok jeg ikke sjanse på rulatoren. Krykker klarer jeg ikke å hinke rundt med på grunn av to litt slitne albuer. Tror foresten ikke jeg hadde vekket nevneverdig mindre oppsikt med en rulator.

Vel, vi var ferdig med en del av orienteringene og hadde en liten pause da brannalarmen plutselig satte i gang.  Folk så seg litt rådvill rundt noen sekunder, så begynte folk å gå mot de to glassdørene i lokalet ut mot friluft.

Jeg trillet mot den nærmeste døra sammen med ei fra MDG som lurte på om jeg tre gte hjelp, eller om det gikk greit. Jeg sa at trillinger gikk greit, men at jeg nok måtte ha hjelp i døra. Jeg så at de som gikk ut av døra måtte ta et langt steg ned, kanskje var det i realiteten mer et vindu enn en sånn dør man trer elegant ut av.

Da kom den myndige damen som er medeier i hotellet mot oss. Hun pekte bestemt mot den andre døra og sa: “Brit, du må ut den døra!” Vi har vokst opp sammen i min barndoms dal, så jeg vet det er bare å lystre. Så

da snudde jeg og trillet med raske hjul mot den andre døra.

Men også her var det et godt trinn ned. Ikke bare å ta full fart med rullestolen og la det stå til. Kunne fort bli bruk for ambulanse i tillegg til den brannbilen jeg hørte i det fjerne. To sterke karer tok grep. Og vips var godt over 100 kilo kjerring og rullestol lempet ut i frihet. Takk til Høyres representanter som tok grep.

Etter noen minutter ute i sola kom beskjeden om at det heldigvis var falsk alarm. Så da var det bare å smile litt pent til Høyrefolka igjen, og så ble jeg løftet inn i salen.

Møtet kunne fortsette uten mer dramatik.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg