Knall Rød Doro og kakao med krem


Tre dager på rad i Drammen har kostet sitt. I dag er batteriet flatt. Etter å ha kjørt Yngste Sønn på jobb dro jeg hjem, spiste frokost og flata ut på sofaen under pelspleddet. Selv Charlie Chihuahua sin tassing over parketten var en irriterende høy lyd.

Etter drøye to timer i dvale under pleddet orket jeg kreke meg opp. Tok en dusj, og tok med meg hundene på tur. På vei hjem stakk jeg innom Kiwi for å kjøpe hundemat.

Det var da jeg fikk øye på henne. Der, i kassa, var det ikke… jo, det var.. Kremen i egen lave person!

Kremen og jeg var kollegaer i en årrekke til hun gikk av med pensjon 01. Nyttårsdag 2015 kl 22.00. Vi var dreamteam på røntgen, og selvsagt hadde jeg bytta til meg siste vakta.

Det er lenge siden jeg har sett henne, og selvsagt hadde vi mye å oppdatere hverandre om. Men vi sto i veien på Kiwi. Travle fredagshandlere og folk med søppelsekker fulle av tomgods stirret surt på disse to gamle skravlekjerringene som sto midt i veien. Så vi avtalte raskt å heller treffes om en time på en kaffe og få oss en lengre prat.

Som sagt så gjort. En times tid senere satt vi ved kafebordet. Hun med en kopp varm sjokolade, jeg med en kaffe-latte, og skravla gikk på oss begge. Hun ville høre nytt om kollegaene på jobben, og så måtte vi jo oppdateres på familiene til hverandre. Vi var jo nære kollegaer i mange år og kjenner hverandres familier.

Tiden gikk fort  Kremen passet tiden nøye med sin knall røde Doro-telefon. Hun hadde fått den til sin 71 års dag i vinter. Det er to timer gratis parkering på senteret der vi var, så samtalen måtte vare de to timene, og ikke le et minutt lengre.

Det var så godt å se henne og skravle med henne igjen. Mimre noen gamle historier, høre noen nye. Det er noen mennesker som kryper under huden din og blir der for bestandig. Kremen er et slikt menneske.

Håper vi snart ses igjen.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg