Selge sand(berg) i Sahara…..

 

Statsråder har ikke det samme stillingsvernet som andre arbeidstakere. Gjør de noe dumt, må de ofte gå på dagen.  For ikke å stå på vår bakke fra den ene dagen til den andre, beholder de Statsrådlønna si en viss tid for å ha mulighet til å områ seg. Fair i nok, selv om jeg kanskje synes at hvis man har en lønn på rundt 1.300.000 i året, eller i overkant av 100.000 i måneden, ja så burde muligheten for å sette av litt til dårligere tider være til stede.  1.3 mill i året vil si over 3.500 kroner om dagen, hver dag 365 dager i året. Trekker du fra 50% i skatt, er det fortsatt 1.750 kr igjen  pr. døgn.  Det burde holde til både salt på maten og fredagstacoen med god margin.  En radiograf med 20 års ansiennitet i Vestre Viken sitter igjen etter det samme regnestykket og den samme skatteprosenten igjen med litt over 650, kr dagen – sånn bare for å ta et eksempel til sammenligning. (Og ikke det at jeg kommer til å gjøre noe poeng av det under lønnsforhandlingene til våren, men det finnes yrkesgrupper som tjener langt mindre enn det…..)

Tidligere Statsråder blir også ilagt karantenetid.  Dvs at du kan for eksempel ikke være fiskeriminister den ene dagen og så forhandle om import eller eksport av fiskekaker f or ditt eget eller andres firmaer den neste dagen. Fra før har vi og lært  at du heller ikke bør gå rett fra en statsrådspost til å være rådgiver i First house.
X-statsrådene blir pålagt karantenetid.

Per Sandberg gikk av som fiskeriminister 13. august.  Han har fått karantene – og fått beholde statsrådslønna i 6 måneder, altså frem til 13. februar.
Men Per bryr seg ikke om slikt. Eller lønna er vel i og for seg ok, men det med karantene ser han ikke så nøye på, og reiser allerede i oktober til Iran og driver forhandlinger med forretningsfolk og politikere.
Karantenenemda presiserer:

«Karantenenemnda gjentar at du ikke kan drive noen form for næringsvirksomhet, eller delta i møter eller seminarer i karanteneperioden. Dette gjelder både deg som person, deg på vegne av ditt enkeltpersonforetak eller på vegne av andre. Den bredt formulerte karantenen skyldes at du har etablert et enkeltpersonforetak med et vidt formål.»

Sandberg er ikke enig og raser og skjeller i mediene i kjent stil.  Representanten for “lov og orden partiet” Frp synes ikke det er så nøye med lover og regler når de begrenser han selv.

Sluttkommentaren i artikkelen i Aftenposten bør bli legendarisk;

– 13. februar må jeg sannsynligvis oppsøke Nav inntil jeg får etablert annen type inntekt, sier Sandberg til Aftenposten.

Til det har jeg bare et svar “Eh, ja det må du.  Det er det alle som blir arbeidsledige må gjøre, men du Per husk at du må vanligvis vente i 12 uker før du får utbetalt dagpenger, når du selv har ansvaret for at du er blitt arbeidsledig. Dette gjelder hvis du har sluttet eller sagt opp arbeidet uten rimelig grunn, eller er avskjediget eller oppsagt fra stillingen din på grunn av forhold som du selv er skyld i. Det er viktig å være klar over at den forlengede ventetiden først begynner å løpe når du søker om dagpenger.
Og siden det var du som tok med mobilen din til Kina og Iran og alt det der, så begynner de 12 ukene først å telle fra du oppsøker NAV 13. februar, så du kan ikke regne med å få noe støtte fra NAV før tidligst 8. mai.
Bare til orientering.

Det irriterer meg noe inn i grushaugen når noen tror at de tilhører en egen elite høyt hevet over samfunnets lover og regler.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg