Søndagsmiddagen skaffer vi på søndagsturen

Dagens søndagstur ble rene Kinderegget.
Vi luftet hundene, gikk søndagstur og skaffet søndagsmiddag samtidig. Skogen bugner av sopp, og soppkurven var med. Snart ble den fylt opp av Steinsopp, Granmatriske, Rimsopp, Brunskrubb og noen få kantareller.

Hjemme ble de renset og delt i passe biter, Førde ble surret i en blanding av smør og olje sammen med noen sjalottløk, og et par fedd hvitløk.
Jeg sto på hodet i fryseren og fant frem den gode hønsekrafta som jeg kokte for en tid tilbake.  Ga den en liten runde i mikrobølgeovnen for å tine litt og helte den opp i gryta.  Delte og opp noen poteter, en sliten chili og litt finhakket timian, opp i gryta det og.
Så kokte dette sammen til potetene ble møre. Stavmikseren ble hentet frem og moste alt til en gyllenbrun suppe, Hadde jeg hatt litt rømme, creme fraiche eller fløte hadde jeg hatt i det for å runde av smaken. Jeg nøyde meg med å helle i en skvett lettmelk før suppa ble servert med brød.

Kortreist, enkelt og utrolig godt.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg