36 askebegre til besvær…..

Gamle Gubben Grå er en samler.  Han samler på bareffekter, ølglass, askebegre, bøker, frimerker, kulepenner, lightere og gud vet hva.  Fordi han samler på slike ting mange ser på som skrot, er det raskt gjort å få en stor samling.

Systematisere samlingene er han derimot ikke så flink på. Samler heller ikke på spesifikke merker eller lignende, nei da, jo flere jo bedre er nok mottoet.  Resultatet er selvsagt at det hoper seg opp med… skrot.  Nede i hulen, som jeg anser som husets TV stue, står det ølglass, askebegre og annet skrot i stabler over alt. Jeg blir GAL:  Det er ikke hyggelig å sette seg ned for å se på TV når du føler  ukontrollert rasfare . Alle disse haugene med skatter samler og store mengder støv, og siden Gamle Gubben Grå antagelig har allergi både mot vaskefilla og støvkosten er det ikke å stikke under en stabel med bøker at det gjør noe med inneklimaet i den kule TV-stua mi.

I går tok jeg for meg en liten nisje.  En liten hylle med askebegre og tobakksrelaterte ting.  Jeg tok ut alle tingene, vasket de godt, og vasket hylla før jeg satte ting pent inn igjen..

Ble ganske fornøyd med resultatet, om jeg skal si det selv.  Men det var bare et lite problem…….   Jeg hadde 36 askebegre og 14 tobakksbokser for mye som jeg liksom ikke fikk plass til. (+ alle de som står stablet i andre hyller og skap og vinduskarmer og gud vet hvor…) 

Min første innskytelse var en rask tur ned til kontaineren for glass og metall og herlige knuselyder.  Men det var det der med tilgivelse når Gubben kom hjem fra jobb da.  Løsningen ble å legge ut “skattene”  til salgs på nett. Vi har en slik lokal Facebook side her i byen.  Trodde ikke Gubben ville like den ideen bedre, men det kunne jo tenkes at det finnes flere skrotnisser der ute…

Det gjorde det. Nå er jeg straks 8 askebegre fattigere, og Gamle Gubben Grå 360 kr rikere.  Får håpe han er litt blidere når han kommer hjem fra jobb, for det var en tordensky som dro på jobb i dag morges.  Dumme Kjerringa rører ikke hans samlinger ustraffet….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg