Turbo-pensjonister og barnebarn som har rømt fra skapet…..

Svigers er turbo-pensjonister. Alltid på farten, og man kan bli sliten av mindre enn å følge deres kalender.

Jul og nyttår feiret de her i Norge. De var her hos oss på julaften, og vi var sikkert inne hos dem i romjula.   Så dro de til boligen i Spania i februar, var der til slutten av april.  Første helga i mai var vi alle sammen på Kiel cruise for å feire Svigerfars 80 års dag.  Vi prøvde da å avtale en tur opp til oss, men de måtte ordne noen legetimer og litt forskjellig, åpne sommerhuset ved sjøen, få båter på vannet med Svoger, og så skulle de jo til California til Svigerinne i hele juni.  Men i juli……

Juli kom. Gamle Gubben grå og jeg var ferdig med ferien. På min arbeidsplass går det på rundgang hvem som har tidlig, sen og midtferie, og i år har jeg tidligferie.  Siden både jeg og Gamle Gubben Grå arbeider turnus er det ekstra  mye helgejobbing på oss om sommeren, så og i juli. Ungdommene vårejobber og, så Juli har vært en travel måned.  Vi har overhode ikke hatt tid til å reise på sommerhuset, hvor gjerne vi enn ville.  Svigermor har ingen forståelse for dette, og er sur og muggen over at hun ikke får se oss.

Sønnene har begge fødselsdag i juli.  Vi pleier å feire med stort familieselskap. Besteforeldre, tanter, onkler og søskkenbarn på begge sider blir bedt.  Men siden guttene nå er 17 og 19 er ikke dette familieselskapet høyeste prioritet lenger.  I tillegg tenkte vi å vente til mine søstre og deres familier kom hjem fra ferie med å ha denne festen. Svigermor har liten eller ingen forståelse for dette heller, og sier at vi bevisst holder dem utenfor.  Noe som selvsagt er tull, men med mye turnusjobbing på mei og Gubben, Datteren som arbeider i bar og halve slekta på sommerferie har det vært vanskelig å finne en dag som passer alle.

Nå er dagen bestemt.  Svigermor var den første som ble bedt. Men det var heller ikke ok. Feil dag. Hun hadde planlagt annerledes.  Og nå skulle de jo til Spania igjen om fem uker. Dårlig gjort av oss og aldri ville være sammen med dem.  Gamle Gubben grå prøvde å forklare at det var de som var i Spania store deler av året, ikke vi. Det var de som var en hel måned i California – ikke vi.  Svaret kom raskt. “De hadde vært hjemme i juli, og da hadde vi versegod å planlegge slik at vi hadde tid til å være sammen med dem da!!” 

Kjære Svigermor. Jeg har sagt det før, men sier det gjerne igjen; Vi har våre egne liv som også går i turbofart. Vi sitter ikke i skapet og venter på at dere har tid til å leke med oss.  MEN Vi vil gjerne være sammen med dere når alle har tid og mulighet. Ødelegg ikke de samværene med å sutre å være missfornøyd.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg