Hvor ble det av de unge funksjonshemmede?

Kommunen har sett at det er et behov for å etablere en felles boligkompleks for unge funksjonshemmede hvor de kunne få dekket sine behov for aktiviteter, sin døgnrytme og med tilpasset bemanning med kompetanse i tråd med de unge funksjonshemmedes behov.   Unge mennesker skulle få slippe å bo samen med bare gamle, friske skulle få slippe å bo sammen med syke.  

Denne omsorgsboligen var tenkt bygget i  Hov alle.  
Underveis i planleggingen kom Husbanken med sine innsigelser.   De mente det var uhensiktsmessig og bygge bolig for så mange unge funksjonshemmede i dette området.  Jeg deler Husbankens bekymringer og har stor forståelse for deres innvendinger.  

Når Husbanken stiller seg negativ, betyr det nei til økonomisk støtte fra dem, og uten støtte ingen omsorgsboliger. Derfor omdefinerte administrasjonen brukergruppa fra “unge funksjonshemmede” til “eldre brukere uavhengig av diagnose” . 
 Med denne endringen sikret kommunen seg ikke bare støtte fra Husbanken til prosjektet, den kam og øke antall boenheter. 

Formannskapet ble orientert om saken i juni, men i stedet for kun å ta saken til orientering, sendte de den til Hovedutvalget for Helse Omsorg og Velferd sammen med to spørsmål de ønsket å få svar på.

1. Ettersom brukergruppen er endret- Hva gjør Helse og omsorg nå for å sikre tilbud til gruppen som første forprosjekt ble planlagt for? 
2. Er det behov for omsorgsboliger til eldre uavhengig av diagnose? 

Da saken var til behandling i Hovedutvalget for Helse Omsorg og Velferd nå i august, synes vi at spørsmål 2 var godt besvart i saksfremlegget, men vi syntes ikke at spørsmål 1 ble godt nok besvart.  Vi fikk ikke svar på hvilket botilbud som er tenkt for de unge funksjonshemmede.  Hvordan har kommunen tenkt å sikre at syke ikke må bo sammen med friske, yngre ikke sammen med eldre slik det står i saksfremlegget at var bakgrunnen for ønsket om å bygge denne omsorgsboligen.

Et enstemmig Hovedutvalg fattet følgende vedtak:
«Det legges til bedre forklaring i saken og det lages et tillegg til saksfremlegg vedrørende pkt.1». 

På torsdag skal saken opp til behandling i Kommunestyret. 
Stor er min overraskelse over at saksfremlegget til kommunestyret er identisk med saksfremlegget slik det var i Hovedutvalget.    Ikke et avsnitt, en setning eller et eneste ord er så vidt jeg kan se lagt til for å gi en bedre forklaring på spørsmålet om hva kommunen gjør for å sikre et godt botilbud for de unge funksjonshemmede. Og det enda hovedutvalget i vedtaksform spesifiserte at vi ønsket det!

Snakk om arroganse fra Rådmannens side!
Men absolutt stillhet er også et svar….

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg