Nå tar vi helga…..

De fleste har sikkert tatt helga for lenge siden.  I går ved 16 tida var arbeidsdagen slutt for veldig mange.
Det siste året har jeg på grunn av helsa ikke arbeidet helg.  Etter snart 30 år har det føles utrolig godt.
Gamle Gubben Grå er kokk.  Kokker arbeider i likhet med oss i helsesektoren veldig ofte helg.  Eller de i hotell og restaurantbransjen arbeider ofte enda flere helger enn oss i helsesektoren.  For tiden har også Gamle Gubben Grå en jobb som gjør at han har fri i helgene.  Vi som på det verste hadde en felles frihelg på ett år, har nå hatt fri sammen hver helg i ett års tid.  Det forundrer meg i grunn hvor godt jeg har syntes at det er. For jeg er et menneske som har likt å arbeide turnus. Likt å ha noen fridager og noen friformiddager midt i uka, og helt ærlig så har jeg savna kveldsvaktene for vaktenes del dette året. Jeg har aldri gjort så veldig mye av å arbeide i helgene når “alle andre” har fri.  Men nå som jeg har arbeidet som “alle andre” har det vært så utrolig godt.

Noen ansatte, de i varehandelen tar helga omtrent nå..
Fra lørdag ettermiddag/ kveld kan de ha fri sammen med “alle andre” helt til mandag morgen.
Vi i Rødt er i mot søndagsåpne butikker fordi vi ønsker at flest mulig skal kunne ha fri sammen med familie og venner. Vi ser ikke behovet for at også søndagene skal bli nok en dag å stresse rundt i butikker på.  Tror at vi alle har litt godt av at søndag forblir en fridag.  Med de åpningstidene vi har nå, burde de fleste ha mulighet til å handle det de skal.

Det betyr kanskje ikke så mye for de fleste i Rødt, men for meg er det viktig å holde hviledagen hellig.
Med det mener jeg ikke nødvendigvis at jeg går i kirken, selv om det hender det og, men bare at dagen skal ha litt mer ro over seg. Tid tilrefleksjon og gode samtaler.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg