Gud utenfor og annen morro

På lørdag var vi som vanlig på plass på torget. Vslgksmpstand er gøy, og i år har vi vært utrolig heldige med bra vær.

Bildet vårt er dessverre noe uklart, det kommer av at vi gikk noen fra Arbeiderpartiet til å ta bildet. De er ofte litt uklare de folka der, i det minste her I kommunen.

La deg heller ikke narre av Frp sitt varene strandgata i bakgrunnen. Det har ingenting med oss å gjøre, og beviser i grunn at fotografen (fortsatt fra Arbeiderpartiet) ikke har evnen til å fokusere på det som er viktig. Burde jo heller fokusert på å få med met av vårt strandflagg.

Vel, jeg storkoste meg på torget denne lørdagen. Mange gode opplevelser som gjorde at jeg virkelig hadde det bra og smilet og replikkene satt løst.

Jeg hadde ikke kommet frem til stand en gang før moroa begynte. Hør bare:

 

 

På vei til standen vår passerte jeg standen til Kristelig Folkeparti. Her ble jeg stoppet av en blid, eldre dame med stråhatt som lurte på om jeg hadde stemt.  Jeg svarte som sant var, at det hadde jeg ikke. Men la til at jeg hadde planer om å stemme på Rødt, og pekte opp mot standen vår.

Den eldre damen syntes det hørtes ut som en dårlig ide og fortsatte sin argumentasjon for sitt parti. Vel, jeg sa at jeg nok likevel Kom til å stemme Rødt, og la til at jeg sto på Rødt sin liste.

Da så hun på meg med en alvorlig mine og sa “Det må du ikke! Du må ikke holde Gud utenfor!” Jeg forsikret henne om at jeg ikke hadde noen planer om å holde Gud utenfor og gikk smilende videre mens jeg undret meg over om Gud virkelig stillte til valg for KrF.

Jeg hadde ikke stått lenge på stand før ei dame kom vinkende og smilende mot meg. En av mine venninner som ikke bor her i kommunen lenger. Vi fikk oss en god prat, og hun hadde til og med med seg en forsinket bursdagsgave til meg. En grønn plante i potte. Hun hevdet at potta passet perfekt til meg. Den var hvit, slik pottene i stuen i Drømmehuset er, og så hadde den pigger…

Pigger?? Jeg har vel ikke pigger?? Jo, venninna mi smilte sitt bredeste smil og nikket. “Jo, du har pigger!”  Jeg spurte en av de andre på Rødt standen om jeg hadde pigger. Hun nikket også og var enig. Jo, jeg hadde pigger – og det var bra. Det varcevnen min til å si fra, evnen til å ta igjen. Så ok da, så har jeg pigger.

Litt senere kom selveste Varaordføreren bort til meg. Han ville bare si at han syntes jeg var blitt dårlig behandlet under NHO debatten her om dagen.  Det gjorde inntrykk at det kom fra han. Han er fra Høyre og kangt fra den politikeren i Høyre jeg snakker mest om. Noen husker kanskje at jeg rundt juletider kom til å benevne han som Støttekontakt og alt det førte til.

Vel, når til og med han klarer å se at det var dårlig gjort at jeg ikke fikk snakke om Rødts næringspolitikk på den debatten til NHO, da er det berettiget harme jeg føler på.

Litt etter dukket en tidligere kollega opp. Og vi gikk oss også en lang prat.  Kanskje ikke bare om politikk, men som kollegaen sa “Jeg er velger, jeg kan snakke om hva jeg vil. Du må bare jakte med” . Det har hin jo rett i. Alltid kos å snakke med henne, samme hva temaet er.

Etter at jeg var ferdig på stand kjøpte jeg meg litt mat og drikke og dumpet ned ved ett av bordene til Kirkens Bymisjon.  Da dukket det opp en fyr som mer fastslo enn spurte om jeg var Brit Bøhler. Jeg måtte spørre om jeg burde kjenne han. For verken utseende eller navnet han presenterte seg med sa meg noen ting.

Han var en av de som var i mot det planlagte høyhuset. Vi fikk oss en god prat, og analyserte hvordan vi trodde denne saken ville ende, hva vi kunne håpe på og hvilke grep som måtte tas. En givende samtale.

Politikk er så utrolig spennende, det er så mange viktige saker som engasjerer. Det er gøy å være en folk gjerne tar kontakt med. Det viser at jeg må gjøre noe riktig.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg