Jeg glemte å fotografere maten.

Jeg lovet jo i innlegget La oss snakke om mat å prøve å huske å fotografere middagen. Og jeg hadde virkelig store planer om det. Telefonen lå på spisebordet. Jeg hadde forsynt meg godt med gryteretten og drev og danderte hvitløksbaguetten for å få til det optimale bildet. Men så kom jeg vel for nær maten med nesa. For plutselig var det bestikket jeg tok etter og ikke kamera – og en, to, tre så var det liksom ikke mer å fotografere.

Men jeg kan jo dele oppskriften med dere uten bilde. Både Gamle Gubben Grå og jeg var enige om at det var godt. Litt sånn middelhavsmat, mente Gubben. Jeg ga han rett i det. Gubben har alltid mye mer greie på mat enn meg.

500 g laksefilet skjæres i biter.

Fres en gul løk, en fennikel, ett fedd hvitløk, og en chili i litt smør i en gryte.

Tilsett 3 dl skalldyrskraft. (buljong og vann) og 3 dl fløte og la det koke 10 minutter,
Jeg hadde kjøpt matfløte, men Gamle Gubben Grå mente jeg burde ha valgt kremfløte. Da hadde vi fått en tykkere saus. Jeg er enig i det.

Legg i laksebitene og 2 tomater uten kjerner som er skåret i biter.  La det koke ett par, tre minutter.

Smak til med salt og pepper.

Server med hvitløksbaguetter eller annet godt brød.

Ferdig, deilig middag laget fra bunnen av og på under en halv time! Her er det husmorpoeng å hente!

8 kommentarer

Siste innlegg