La oss snakke om mat

Jeg innrømmer glatt at dette bildet er fra arkivet, men det er i det minste et bilde av mat. Jeg kunne valgt et mer spekulativt bilde fra arkivet enn dette for å dra lesere inn på blogg. Tatt ett med sykehusseng og gipsa bein for eksempel.
Men det ville være litt vel spekulativt Forresten virker det som om mat er noe av det som virkelig drar lesere og klikk for tiden. Langt mer enn å spille på sykdom og smerter.

Men hvor var jeg? Jo mat. Mat var det dette skulle handle om.
Grunnen til at det er et arkivbilde er at maten jeg skal skrive om ikke er laget ennå. Eller i det minste ikke her i Drømmehuset. Gamle Gubben Grå skal lage den i ettermiddag. Og ja, det kan hende jeg husker å ta bilde av den senere i dag, men jeg lover ingenting. Dere vet når jeg har deilig velduftende mat på tallerken foran meg så hender det den forsvinner lenge før jeg kommer på å knipse bilde.

Middagen i dag er en fiskegryte. Jeg fant oppskriften i ett av de mange interiørbladene. Ett av de svenske Hus & Hem. Finner ikke ut hvilket år eller nummer, men det var ett år det var moderne med svarte skinnsofaer. Oppskriften står i en reklame for Pååls Corn Bread. Håper det er bra nok kildeangivelse.
Brødet skal spises som tilbehør til gryta. Jeg gikk for hvitløksbaguetter fra frysedisken i stedet.

Her i Drømmehuset er det slik at vi gjerne ligger en dag i forkant. Altså at jeg i går sjekker om jeg har alt jeg trenger til middagen i dag og eventuelt kjøper det vi mangler. Finner jeg ikke alle ingrediensene, ja da blir det noe annet til middag. Og nei, jeg stresser ikke rundt fra matbutikk til matbutikk på leiting etter varer,
Når jeg så leste gjennom oppskriften  i går så jeg at vi i tillegg til laks og fennikel trengte skalldyrbuljong.
Selvsagt burde vi ha frossen skaldyrkraft i fryseren, kokt på skallene fra sist vi hadde reker eller andre skalldyr til middag. Men vi har ikke det. Lenge siden vi har hatt skalldyr med skall og forresten, eller bortsett fra blåskjell da. Det hadde vi noen ganger i sommer. Men jeg har aldri kokt blåskjellkraft. Tror ikke det ville være det helt store.

“Hvor tror du jeg finner skalldyrbuljong?” spurte jeg Gamle Gubben Grå. Han foreslo Mega eller Meny.
Jeg hadde ikke lyst til å dra på Meny. Sluttsummen på kassalappen blir merkbart større når jeg gjør det, og nei jeg gidder ikke strene innom den ene matbutikken etter den andre for å gjøre dagens handel. Og jeg liker meg ikke på Mega her i byen. Vet ikke helt hvorfor, men jeg synes butikken er “rotete”. Ikke sånn at det ikke er ryddig der, men at jeg aldri finner tingene jeg skal ha og roter rundt i evigheter. Sikkert meg det er noe galt med. Ville sikkert og bli bedre hvis jeg var der oftere.
Jeg bestemte meg for å dra på Coop Xtra, en matbutikk jeg liker veldig bra og som har relativt godt utvalg. Hvis de ikke hadde skaldyrbuljong kunne jeg jo bare finne på noe annet til middag i dag. Neste oppskrift i kurven.

Men de hadde skalddyrbuljong. Eller hummerfond da. Hummer er skalldyr. Prisen var stiv nok. Over 80 kroner for ei lita flaske. Jeg nølte litt. Skulle jeg bruke så mye penger for å få en smakfull gryte? Jeg kunne jo bare bruke en fiskebuljongterning.
Men nei, jeg valgte å gå for hummeren. Jeg kommer jo ikke til å bruke hele flaska, og den holder seg lenge i kjøleskapet.
Senere på kvelden så jeg at en nettbutikk solgte skalldyrbuljong fra Toro til over 260 kr. flaska. Riktignok en større flaske, men med porto osv. blir det sikkert fort 300 kroner. Pluss at buljongen umulig ville komme frem til jeg trenger den i dag.
Plutselig virket ikke hummerfond til 80 kr flaska så dyrt likevel.
Selv når en vil flotte seg med hummer gjelder det å være prisbevisst.

Jeg skal prøve å huske og ta bilde av middagen senere i dag, men jeg lover ingenting.
Vi blogges!

 

4 kommentarer
    1. Er enig i at Coop Extra er ryddig butikk. Jeg har det sånn at jeg sjekker hva som er på tilbud. Handler på Spar og tar to andre butikkene på hjemtur om det er noe jeg skal ha. Kjøper fond i pakke, og da vet jeg at jeg har i hus om det er noe som skal lages. Orker ikke bruke over 300 kr for en flaske Toro.

    2. Jeg er også helt håpløs. Jeg gafler i meg halve tallerkenen før jeg kommer på at jeg kanskje burde tatt et bilde.🙈
      Ikke for det. Det er ikke så ofte jeg lager noe fancy til middag. Det går mest i det som går kjapt å lage.😅

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg