Morgendagens toppbloggere

Allan har utfaset bloggskrivingen  nå. Blitt så travel og prominent at han ikke tar seg tid til å skrive fjaset sitt selv. Ikke det at han har invitert bikkja til å skrive for seg slik han har gjort før eller har sluppet til andre gjestebloggere. Nei han følger da med tiden og benytter seg av moderne teknologi.  KI, eller kunstig intelligens er det han har tatt i bruk for å få skrevet sitt daglige fjas mens an selv fordriver tiden med andre sysler.

Jeg reflekterer litt over det at man bruker kunstig intelligens eller intelligens i det hele tatt for å skrive om fjas. Men etter å ha lest hyllesten til fjaset  forstår jeg at fjas er langt viktigere enn det jeg kanskje har sett på det som.  Ikke rart Allan fremdeles ligger et hestehode foran meg på vår kappestrid mot toppen.

Da jeg leste overskriften på innlegget til Allan Et blogginnlegg om fjas fra en gjesteblogger  begynte jeg selvsagt umiddelbart å tenke på hvem jeg skulle få til å være gjesteblogger denne gangen. En trøtt Gamle Gubben Grå som myser over dagens første kaffekopp? Charlie Chihuahua som snorker under skjenken eller Kidd som sover i hundesenga? Tror ingen av de hadde meldt seg frivillig.

Når jeg så forsto at det var brukt intelligens i innlegget til Allan, ble det å la Charlie Chihuahua, Kidd eller Gamle Gubben Grå slippe til fort strøket fra tankene mine. Hundene våre har masse sjarm  og er snille og gode, men spesielt intelligente vil jeg ikke si det alltid virker som de er.
Gamle Gubben Grå er intelligent nok, men ikke sånn klokka 06.45 om morgenen før de første to-tre kaffekoppene.  Det er heller ikke rette tid av døgnet til å mase på Gubben om å være gjesteblogger.

Nei, det måtte selvsagt bli KI-teknologi fra Kjerringa og. Ikke minst fordi jeg hører på radioen at Digitalminister Karianne Tung oppfordrer hver enkelt av oss til å sette seg inn i KI-teknologien og hva den kan bidra med i den enkeltes arbeidshverdag.

Nå ser jeg ikke akkurat på bloggen som en jobb. Det er en hobby jeg driver med fordi jeg liker å skrive. Men likevel spurte jeg chatteroboten inne i PCn min (litt usikker på hva hen heter) om den ville gi meg en kort tekst om kjerringtanker. Etter få sekunder kom denne teksten;

Kjerringtanker svinger som vinden i trærne, fra hverdagslige sysler til livets store spørsmål. De speiler en visdom, tålmodig og stille, en innsikt vunnet gjennom årenes løp.

I kjøkkenets hjerte, ved grytene står hun, med tanker som strekker seg langt utover maten. Hun tenker på livet, på kjærlighet, tap, på små gleder som vokser i hjertets dyp.

Hennes tanker er fylt av erfaring og drømmer, av håp for de unge, og minner om fortid. Som bølger de kommer, de ebber, de strømmer, en kjerrings tanker, et hav av visdom og tid.

Jeg ble ikke så lite imponert. Ja nesten litt rørt. Sånn bortsett fra det der med grytene sugde jeg til meg hvert ord. Utrolig godt skrevet. Langt bedre enn om jeg skulle gjort det selv, og veldig mye raskere.
Ja KI-teknologien kan virkelig revolusjonere bloggbransjen. Vi bloggere kan bare lene oss tilbake i gyngestolen og la ny teknologi overta. Nøye oss til nød å komme opp med et stikkord, eller det går sikkert an å bruke teknologien til det og.

Jeg er i utgangspunktet ikke negativ til ny teknologi. Jeg vet og at KI brukes til mye bra. Tolker røntgenbilder blant annet. Men hvis vi begynner å bruke slik teknologi til å skrive tekster om fjas og kjerringtanker eller hva vi nå vil at teksten vår skal handle om, hva vil da skje med kreativiteten vår? Når man med et par tastetrykk og et stikkord kan få tekster av slik god kvalitet i løpet av sekunder hvorfor skal vi da bruke tid og krefter på å selv tenke ut en tekst? Teknologien gjør det jo både raskere og bedre enn oss.

 

 

17 kommentarer
  1. jaja jeg deler MITT jeg og ikke det KI vil 😀 Nei da kan jeg bare slutte å blogge rett og slett…. KI kan ikke dele mine bilder… eller – den kan kanskje lete i gamle innlegg og dele i vei? jaja Lag deg en fin tirsdag 🙂

  2. Ja det var vakkert ja. Da kan jeg bruke kunstig intelligens neste gang jeg prøver å kreke meg ned fra fjellet og ikke vet om beina holder. Ja jeg legger vekt på å være ekte, sa jeg til vennene mine når de lurte på om jeg virkelig skulle legge ut bildet av de hårete leggene mine 17. mai. Men jeg må si jeg blir nysgjerrig på hva ki sier om Lillasjel 😂😂

  3. Her er det den kom opp med om deg;
   Lillasjel er et begrep som kan referere til flere ting, avhengig av konteksten. Her er noen mulige betydninger:

   Bokanmeldelse:
   Gudrun Skretting har skrevet en bok med tittelen “Tre menn til Vilma” som omtales på Lillasjel-bloggen. Boken tilhører sjangeren feelgood og har fått positive tilbakemeldinger1.
   Dette kan være en indikasjon på at Lillasjel er en blogg eller nettside som fokuserer på bokanmeldelser, personlig utvikling og lignende.
   Meditasjon og avspenning:
   Lillasjel har også delt en kort meditasjon på Facebook for avspenning. Dette kan tyde på at Lillasjel er involvert i å fremme velvære og indre ro gjennom meditative øvelser2.
   Minibokhandel:
   Det finnes også en Lillasjel-minibokhandel, hvor du kan kjøpe bøker. Dette kan indikere at Lillasjel er knyttet til litteratur og boksalg3.
   Hvis du har mer spesifikk informasjon eller ønsker å utforske en bestemt betydning av Lillasjel, gi meg gjerne mer kontekst, så skal jeg hjelpe deg videre!

  4. Chat GPT er skummelt inntresant , Teksten om deg traff jo midt i blinken. Selv det med grytene tenker jeg. Du får jo tanker der du står på kjøkkenet, som strekker seg langt utover maten. Så da ble det ikke mat den dagen, Andre i heimen må trå til. 😉

    1. Kanskje en ide` til Gryxen adwards? En KI kategori, der bloggere og lesere kan stemme på toppbloggere uten å vite hvem originalen er, eller noe sånt.. 😉

  5. Så fantastisk da! Måtte jo bare le.. må inn og prøve meg jeg og, sjøl om jeg ikke blogger, men liker å skrive.. Får finne på et ord som ligner på Kjerringtanker.. Bondens tanker kanskje? Takk for tipset om KI!

  6. Her i bloggervillaen har Picasso Kristensen vært gjesteblogger en gang før, men når jeg nå skulle finne en ny gjesteblogger i bloggervillaen til å skrive et intelligent blogginnnlegg, måtte jeg altså ty til chatgpt og kunstig intelligens. Ja, ja, jeg får håpe bloggerfruen ikke leser kommentarer som jeg skriver på andres blogger:)

  7. Kom opp tekst med veldig fornuftig innhold og.. søkte bl a på sykling med elsykkel, om det er ok trim.. og det er det, var svaret, kom langt og fornuftig svar! Bl a at det er god hjelp i oppoverbakker, og det kan jeg skrive under på at det er! Men kan bli litt skremt og….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg