Allan eller Kjerringa?

Har kommet meg hjem fra Oslo. Sitter ved tekopp og tastatur her i Drømmehuset og føler med hele meg at dette bør bli en rolig dag. Utrolig gøy med noen dager med landsmøte og Rødt-dager, men du hvor sliten sånne som meg blir. Glad jeg ikke ble hele helga.

Så jeg sitter altså her, sliten og utlada, og ser at Allan minner om vår vennskapelige kappestrid. Hvem når bloggtoppen først av Allan og Kjerringa?
Allan, den o så prominenete toppbloggeren har en gang vært nummer to på bloggtoppen. Kjerringa, altså jeg, har ved flere anledninger vært nummer tre. Kappestriden dreier seg om hvem av oss som først klarer å ta de siste små trinnene og trone helt der oppe.

Både Allan og Kjerringa har etablert seg godt inne blant topp ti. En god del dager er vi, eller i det minste en av oss, inne blant topp 5. Det er derfor ikke behov for verken helikopter eller oksygentilførsel for at vi skal ta de siste små stegene og nå toppen.

Konkurransen i toppen er hard. Det er jeg enig med Allan i. Tom  er i en klasse for seg, ligger liksom 10.000 sidevisninger over alle andre. Bunny og Vibbedille skriver bra og har mange følgere. De har klort seg fast på andre og tredje plassen i lengre tid.  Skal man nå toppen må man komme med innlegg som engasjerer lesere og blir lest og gjerne delt slik at flere får de med seg. Man må rett og slett komme opp med innlegg som gir flere klikk enn disse tre erfarne og gode bloggerne.

Allan håper at disse tre roer litt ned i løpet av sommerferien, at de liksom trer litt til side. Lar han få førsteplassen for en dag hvis det betyr så mye for han. Litt sånn som noen voksne lar barn vinne når man spiller spill fordi barna blir så glade hvis de vinner – og må skjermes for slike traumer som å tape i Ludo.

Jeg synes det ikke er en seier hvis de man konkurrerer med tar seg en pause og lar deg vinne.  Det er liksom ingen seier hvis det ikke er en reell konkurranse.
Kjerringa har ikke entret toppen av blogglista ennå. Det kommer rett og slett av at Kjerringa så langt ikke har prestert et innlegg som fortjener den plasseringen. Ikke fordi andre ikke har “roet ned”.

Nå proklamerer Allan at han vurderer et toppstøt i sommer. Ikke noe om når eller hva han konkret har i tankene. Han sier bare at han en dag smeller til…….opp mot toppen, med hårfjerner og robotstøvsuger, men uten oksygen!!! 

Så da har jo i grunn ikke denne litt slitne kjerringa noe valg. Hun må jobbe jevnt og trutt med å produsere gode blogginnlegg. Innlegg som når ut på en slik måte at lesere som ikke primært er ute etter matoppskrifter også blir lokket til plattformen.

Allan proklamerer et stunt i løpet av sommeren.
Jeg bør altså ikke vente alt for lenge med å produsere et innlegg som tar pusten av folk og deles på en slik måte at lesere utenfra bloggblokka strømmer til plattformen hvis jeg skal vinne den vennskapelige kappestriden. Flaks da at jeg har mange interessante temaer på blokka som jeg driver og kladder på.  Det blir kanskje litt mindre furuskog og litt mer samfunnsdebatt på bloggen til denne kjerringa fremover. Jeg tror det er det feltet hvor jeg har min styrke.

Så Allan. Måtte den beste nå bloggtoppen først. Ikke fordi de tre som til nå har dominert toppen trer til side men fordi vi ved hardt arbeid og gode ideer viser at vi er like gode som de og en dag kanskje et hestehode bedre.
Jeg skriver vi. For selv om jeg selvsagt har ønske om å nå toppen selv ville det gledet Kjerringa stort å se deg der oppe og. Det ville jo og være en bekreftelse på at det er mulig.

En vennskapelig kappestrid eller duell om du vil er bare sunt. Det skaper forhåpentligvis interesse og klikk.
En gang for lenge siden da jeg var heldig hvis jeg syntes blant de 100 på blogglista proklamerte jeg et mål om å entre bloggtoppen og tjene en hel haug med gryn. Nå har jeg gradvis endret litt av målet. Ja, jeg vil selvsagt fremdeles gjerne nå toppen, men langt viktigere er det å bidra til å få opp igjen interessen for blogg. Vise folk at det er noe helt annet i dag enn unge jenter som skriver om sminke, klær og dagens rumpeoperasjon. Rik tror jeg ikke man blir lenger, men det er jo håp om at med et økende antall lesere vil lønnsomheten og gå opp.

 

 

 

10 kommentarer
  1. Lykke til med klatringen mot toppen. Dere får støtte hverandre til topps!
   Tjene penger? Da må man hoppe til en annen topp der ute.. Det er slik det har blitt.. Men begynne å bygge seg opp et annet sted orker ikke jeg. Igjen stå på.

   1. Tusen takk.
    Å rømme vekk fra utfordringer har aldri vært meg. Da er det bedre å jobbe med å løse de. Så jeg blir nok her. Så får jeg håpe jeg kan bidra med å få folk tilbake.
    Blogg er jo mer interessant og variert nå enn da rosa-bloggerne dominerte. Vi å bare få tusenvis av mennesker til å forstå det.

  2. Takk for fint innlegg med tips, og litt å tenke over. Jeg unner både deg og Allan en plass høyt der oppe hvor dere allerede er. Det har dere fortjent, og enda høyere hadde dere også fortjent faktisk.
   Når det gjelder meg sjøl, må jeg innrømme at det er stas å «trone» blant de øverste 20 noen ganger, for da blir man jo lettere lagt merke til. Men for å fortsette med denne plasseringa, må jeg nok trå til med mer enn «furuskog», som du sier😜Og ikke ha så mange «snille» innlegg om Stockholmsturer, Barney og slikt, som jeg driver med for tida.
   Må nok mer fram i skoa og opp i ringa med sterkere meninger for å nå toppen. Men samtidig må en jo skrive bra også da…..Lykke til med videre fjellklatring….sammen med Allan🙋🏼‍♀️👍

   1. Takk! Jeg tror Allan og jeg når toppen raskere med å heie på hverandre og løfte hverandre frem enn årakke ned på og prøve å ødelegge for hverandre.
    De som skriver bra om furuskog må gjerne gjøre det. Mange her inne er flinke til å skildre turene sine slik at en blir inspirert til egne turer enten det er i skogen eller til Søta bror Du er en av dem

  3. Dere kommer nok lenger opp på blogglista før eller siden. Er mange flotte bloggere her inne. Jeg har vært ute å kost meg med sol og bok.

  4. Nå er vel jeg tilbøyelig til å mene (og freidig nok til å gi uttrykk for) det er plenty av tilfeller opp i gjennom tiden at den topplassen har blitt besittet av bloggere hvis utgivelse verken når din- eller Allans til knærne engang, så.. *hehe*

  5. Vi får legge hodene i bløtt og pønske ut noen skikkelig bra innlegg, for min del som tillegg til all reklamen:) Er mulig jeg nå oppgradere den gunneren min, synes det virket på bildet ditt at du hadde en langt mer moderne pistol hehe:) Lykke til! Vi ses der oppe på toppen:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg