Hva skal du på Valentinsdag?……

Nå som morsdagsfeiringa er sånn noenlunde i boks, er det på tide å planlegge neste feiring handelsstanden mener vi bør gå amok for å få med oss.  Valentinsdagen er allerede på torsdag. Så løp og kjøp alt fra digre kosebamser til hjerteformede fiskekaker.

Jeg har ikke noe forhold til Valentins dag. Den ble “oppfunnet” her i landet lenge etter at jeg ble voksen.  Så her i huset forventer jeg ikke noe markering.
Men da jeg leste  Magasinet til Dagbladet denne helga hadde de sånn tre raske spørsmål om Valentinsdagen, kjærlighet osv  til tre forskjellige kjendiser, og siden to av disse var bloggere og jeg jo har som mål å bli toppblogger….
Ja, da må jo jeg også svare på de spørsmålene selv om Dagbladet har glemt å spørre meg.

Hva skal du på Valentinsdagen?
Vel, det er torsdag, og møte i AMU….
Nei, det er selvsagt feil svar.  En toppblogger presterer bedre enn det.
Fylle stuegulvet med telys formet til et stort hjerte?  Nei, Charlie Chihuahua vog Kjøteren ville nok ødelegge det.
Spille Jørn Hoels “Elske i sne” og be med meg Gamle Gubben Grå ut på den snødekte terrassen?   Vel, den frossenpinnen ville ikke bli med ut dit med lite klær på.  Ikke tror jeg naboene hadde likt den ideen heller.
Nå vet jeg det:
Jeg vil slenge litt god mat i sekken, og en termos med kaffe. Så vil jeg ta med meg Gamle Gubben Grå og hundene og reise opp Dronningveien til Kronprinsens utsikt.  Gå en tur med hundene og drikke kaffe og ta en matbit mens vi nyter utsikten og lysene nede i bygda.
Hva er dine beste tips til å pleie forholdet  en travel hverdag?
Vi har hengt sammen i snart 30 år, så jeg burde vel ha et tips eller tre å komme med.
Velg en kjærest som ikke forlanger for mye.  Forstå at livet for det meste er hverdager. Bit tenna sammen og hold ut.
Nei, nei, nei. Slik svarer selvsagt ikke en toppblogger.
Så…Vel, jeg har vært heldig med valg av partner. Vi har forståelse for at vi er for forskjellige, og flinke til å ta vare på de små lykkene i livet. En kaffekopp på senga de morgenene det er tungt  å våkne.  Biff og rødvin på en tirsdag etter kveldsvakt.  Forsiktige kjærtegn når man passerer hverandre på kjøkkenet.  En rusletur på stranda.

Ditt favorittreisemål med kjæresten?
Nå kjente jeg et stikk av dårlig samvittighet, for Gamle Gubben Grå og jeg har ikke reist mye sammen.  Speiderleir i Engeland i 1990, campingferie i Sverige med 3 skrikende unger og sniffing av sokker.  hytta med utedoen langt nede i lia
Feil, slik svarer selvsagt ikke en toppblogger.  Og vi har selvsagt de siste årene  hatt noen fine turer sammen.
Vi har vært på rundreise i Egypt, med Nielcruise. Vi har vært i Cannes,sammen med ungene. Og vi har vært i Pitigilano, en italiensk liten landsby oppe i fjellene i Toscana. Utrolig flotte turer alt sammen.
Men romantikken det må være da vi  tok turen over Dovrefjell for å se om fjellet hadde slått sprekker.  Du skjønner, i starten Gamle Gubben Grå og jeg var sammen, en gang i forrige årtusen, pleide han å fortelle meg at vi skulle være sammen til Dovre falt.  Så når vi for noen år siden skulle over til Vestlandet og hente Yngste Sønn på folkehøgskole måtte vi jo sjekke om fjellet fortsatt sto der like støtt. Det gjorde det, såda regner vi med å være sammen en god stund til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg