«Ja, du vil vel ikke tjene mer enn mannen din?»

Sitatet er hentet fra en artikkel fra Dagbladet. http://www.dagbladet.no/2012/05/02/kultur/debatt/debattinnlegg/likestilling/lonn/21404403/  Sitatet skal være sagt av en arbeidsgiver i år. I 2012 !!! Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.

Jeg tjener mer enn mann min. Det har jeg gjort mesteparten av vårt over 20 år lange samliv. I begynnelsen tror jeg han syns det var litt flaut, men for meg har jeg aldri sett på det som et problem. Hadde min mann tjent mer enn meg, hadde ikke det vært noe problem heller. Da hadde bare vår familie hatt mer å rutte med, og til tider i vårt tyve år lange samliv hadde ikke det gjort noe…, 

Til uka starter lønnsforhandlingene. Jeg skal sammen med dyktige tillitsvalgtskollegaer forhandle lønn på vegne av mitt forbund. Jeg sitter med lange og store exell tabeller på hva hvert enkelt medlem tjener i grunnlønn og i faste tillegg. Burde jeg og ha en tabell som viser hva deres respektive partnere tjener slik at jeg kunne passe på at de tjener mer eller mindre enn sine respektive partnere avhengig av kjønn?

Hva da med eventuelt homofile medlemmer?

Jeg regner med at de enslige medlemmene burde få dobbel lønn, da deres boutgifter jo er vesentlige større enn sine gifte kollegaer.

Det er trist at likestillingen ikke er kommet lengre.   Det er trist at noen mener at kvinner skal bli forsørget.

Jeg har sett på likestilling som en selvfølge, kjempet frem av sterke kvinner på 60 og 70 tallet. Jeg har til tider syns at feministenes likestillingskamp har gått for langt . Sjokkerende å se at slike holdninger fremdeles finnes i 2012.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg