Jeg får ikke sove….

Klokka har passert 02.30 og om noen timer skal jeg opp og på jobb.  Burde helt klart ligget inne på soverommet og snorket om kapp med Gamle Gubben Grå, men jeg får ikke sove.

En av grunnene kan selvsagt være at jeg sov et par timer på sofaen i ettermiddag. Så etter jobb, nødvendig husarbeid og deilig middag laget av min flinke, store sønn, intok jeg horisontalen og sovna.

Krøp til køys litt over 23.00 men klarte ikke sovne. Tankene svirret i hodet, Så da det begynte å øsregne rundt 01.30 og tankene begynte å svirre rundt mine nymalte skapdører som sto ute på terassen klarte jeg ikke ligge rolig lener. Jeeg måtte ut og “redde” skapdørene under tak.

Stille nattetimer er fin tid å sortere tanker forran PCn. Det har vært en arbeidsom periode. Kjenner at jeg er sliten nå. Ordentlig sliten.Lønnsforhandlingene tappet meg for krefter. Det er alltid slitsomt, men når du får et oppgjør du er fornøyd med, føler man at det er verdt slitet. I år ble vi ikke fornøyd. Et resultat under 4 % er for dårlig. Det lå langt under det målet jeg mente var realistisk. Gjorde jeg som forhandlingsleder en dårlig jobb? Var det noe jeg kunne ha gjort anderledes slik at medlemmene hadde fått en bedre lønnsutvikling og sluppet å bli det jeg poppulært kaller Norges dårligst betalte radiografer?

Hjemme har det vært for lite tid til husarbeid. Syns jeg vasker og rydder, rydder og vasker,alt i en uendelig runddans. Gamle Gubben Grå og to tennåringssønner bidrar selvsagt, men jeg skulle ønske de gjorde litt uten at jeg måtte mase.  Er lei av å være kjeftesmella som bare kommer hjem og maser, maser, maser. Jeg har lyst til å gjøre morsomme ting sammen med mann og barn. Ikke bare kjefte, mase og krangle.  Det skal bli godt med ferie. Bare to uker igenn til vi reiser til Toscana. Pitigliano her kommer vi!.Da skal vi kose oss, få tilbake overskuddet og ikke krangle og kjefte. Er jeg optimist nå?

Hus og hage er full av arbeidsoppgaver.Noen jeg bør gjøre snart. Rydde soverommet ordentlig og fått satt inn de nye klesskapene som står i garasjen. De har stått der lenge nok nå. Garasjen burde helt klart også vært ryddet. Det hadde vært kjekkt å få plass til i det minste en av bilene i den. Tennåringssønnene sine rom burde sikkert også vært ryddet, noe jeg forventer at de er store nok til å gjøre selv, men som helt klart ikke blir gjort uten en hel masse masing. Jeg må få ryddet biblioteket sortert bøkene og fått bokhaugene vekk fra kjellerstua. Gamle Gubben Grå må rydde barhjørnet slik at det blir et koselig  ellement i kjellerstua og ikke som nå, en samlingsplass for rot som mest minner om restebordet på et loppemarked. Alle kjellerbodene burde vært ryddet slik at hobbyrommet vi hadde planer om kan bli en realitet og kjellerboden blir preget av ting som står sirlig på plass i ryddige hyller. (Optimist). Vaskerommet må vi bli ferdige med å pusse opp også.

Dette var må tingene. I tillegg har jeg lyst til å gjøre loftstua om til en retrostue, Isolere loftet og sette panelplater slik at loftet blir omgjort fra roteloft til skrivestue. eller kontor om du vill. Jeg har og lyst til å pusse opp gjestedoen, lage tak over terassen og skifte ut plankegjerde med et vakkert stakittgjerde. Damprosjektet krever også litt merarbeid, og staudebedet som er full av skvallerkål, hva søren skal jeg gjøre med det?

Hunden burde ha flere lange turer.

Burde ha bedre tid til mine gamle foreldre.

Burde haatt flere middager med gode venner, vin og løsing av verdensproblemer

.Burde ha….. sovet for lengst. Om noen få timer er det en ny arbeidsdag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg