Vakre omgivelser….

Mandag var det styremøte i  styret til Vestre Viken hvor jeg er innvalgt som ansattes representant.   Styret ble holdt på vakkre Sem gjestegård.  Det er et vakkert sted, jeg har vært der før. En sommerfest for noen år siden.  Gamle Gubben grå har arbeidet der som kokk, et vikariat for lenge siden.

Med foku s på økonomi og harde sparetiltak som må vedtas møtes vi styremedlemmene med våre fete styrehonorar til lunch på denne vakre plassen. God mat, aldeles nydelig og stilfulle omgivelser. Så møtes vi i møterommet for å ta tak i sakene som ligger til behandling.

Virksomhetsrapportering. Vi går i pluss. den siste måneden, men vil det vare ut året? Mange av klinikkene har underskudd, de leverer ikke på måltall. De bruker for mye humankapital. For mange ansatte, for mange vikarer og for høyt sykefravær Det må nye innsparinger til.  Færre årsverk, færre vikarer, lavere sykefravær og høyere produksjon. Produksjon? Hvordan produserer man helse?

Økonomisk Langtidsplan. ØLP. De neste 4 årene må vi kutte 400 årsverk.
400 årsverk i en organisasjon som skriker etter høyere grunnbemanning, hvor sykefraværet er høyt og vikarbruken stiger i tråd med at  årsverkene reduseres   Lite realistisk, je, men vi vedtar det…. De ansatte skal ikke arbeide raskere, skal ikke løpe fortere. De skal arbeide klokere.  Dette hørte vi på forrige styremøte. Da jeg sa at vi ansatte er ganske fornuftige og at mine kollegaer arbeider klokt nok, ble økonomidirektøren stille.  I dag lærte jeg et nytt ord. Hverdagsrasjonalisering.  Same shit – mew wrapping.

Styremøtet var fra klokka 12.00 til klokka 19.00. Ødelegger hele dagen. Jeeg måtte få fri fra kveldsvakta.  Hvorfor kan de ikke legge møtene i normalarbeidstiden slik at en stakkars turnusarbeider ikke får arbeidsdagen helt ødelagt. Skulle hatt kveldsvakt med verdens beste assistent, men den fikk noen andre ta seg av. 

Dro på kontoret etter styremøtet.  Det er lønnsforhandlinger på tirsdag, og argumenter og strategier må finpusses. Sommerturnusen burde og godkjennes hvis ledelsen har fått retta opp de feilene jeg har påpekt.  Noen timer kontorarbeid og en liten prat med verdens beste assistent og NK som hadde tatt vakta mi og så hjem. 

Klokka har passert 23.00 før jeg kommer inn døra hjemme. Får jaget to tennåringssønner til køys. Spiser ei brødskive , snakker litt meg Gamle Gubben Grå før jeg stuper til køys.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg