Ungdomskilden finnes i Hønefoss….

Dagen ble fylt til randen også i dag…
Først var det jobb.
Heldigvis en noe roligere vakt enn i går.
Så var det å kjøre Datteren på jobb.
Litt shopping. En ny bluse og ny knall rød leppestift. Skal jo på date i kveld, så da må man jo ha litt fornying både av klær og sminke.  Ja, du ble nysgjerrig nå? Men neida. Det var Gamle Gubben Grå jeg skulle ha date med.  Men det  at vi har vært sammen siden forrige århundre og har sølvbryllup om noen få år er da ingen grunn for ikke å legge litt innsats i en date. 
Så var det en kort tur innom matbutikken og hjem.
Gamle Gubben Grå hadde kommet hjem fra sin jobb før meg, og lagde middag mens jeg fiksa på fasaden.  Enkelt og greit. Pølser i lompe.
Så dro vi til Hønefoss og på Beatles show. Min julegave til Gamle Gubben Grå.  Trond Granlund og noen langt yngre musikere har et konsertprosjekt hvor de hvert år fra 2013 til 2020 skal ha konsert hvor de synger samtlige utgivelser som Beatles hadde for 50 år siden.  Eller innen showet kommer til Hønefoss er det blitt nytt år, slik at de sangene vi hørte i kveld var utgivelsene fra 1964.
                                           THE BEATLES 1964 –  it was fifty years ago today
Byscenen var fylt til randen av forventningsfulle folk, de fleste litt eldre enn oss.  Vi var jo født midt på 60 tallet, og i grunn litt for unge for Beatles hysteriet.  Men min musikgale mann har alltid hatt stor lidenskap for Beatles.  På showet  presenteres samtlige låter som John Paul, George og Ringo ga ut i 1964. To album, en EP og en singel, samt to tyskspråklige tidligere hit`er spilt inn i Frankrike? Til sammen 35 låter!! 
Det var god stemning i første del av konserten. Gråhårede hoder nikket i takt med musikken, og det ble nynnet med, klappet litt og noen kom med muntre tilrop.  Det var lett å se at folk koste seg gjennom samtlige låter på albumet “A hard days night”  og enda mer tok det nesten av da de sang noen cowerlåter av mer Rockabilly preg.
Men etter pausa tok det helt av.  Da den siste sangen på albumet “Beatles for sale” ble spillt reiste folk seg og klappet og danset mellom benkeradene i det gamle kinolokalet.  En fullsatt sal ble stående å klappe, danse og synge med på de fire siste sangene på konserten.  Men selv da alle cowerlåter, alle albumsangene og singler var sunget, var Hønefoss publikummet ennå ikke fornøyd.  Så da ble  “Ahard days night” og “Cant buy me love” sunget for andre gang på konserten.  Denne gangen som ekstranummer, og med en fullsatt sal hvor alle sto oppreist og sang med.  Imponerende. Spesielt med tanke på at det store flertallet av publikum var mellom 60 og 70 år gamle. Her var det nok mange som ble som unge igjen.  (Godt ikke Mona Levin var der, for hva ville hun si til stående ovasjoner på 6 sanger….)
Tror nok med sikkerhet at flertallet av de som var der med glede tar turen tilbake til neste år for å gjenoppleve 1965.
Så var det hjem i rimelig tid, og ingen utskeielser. Arbeidsdag for oss begge i morgen.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg