Å nå er det jul igjen…..

Det har ikke klikka helt for kjerringa. Hun er klar over at det er over fire måneder til julen ringes inn, og niks jeg har overhode ingen planer om å finne frem julekuler og annen julepynt på lenge ennå.
Men Vibbedille deler oppskrift på julegenser,,og skal man gi seg i kast med et slikt prosjekt å bli ferdig i god tid før jul, ja da har en vel i grunn bare tiden av veien.

Den julegenseren Vibbedille deler oppskrift på er fin. En sånn kunne jeg nok  ha tenkt meg. Jeg har aldri helt forstått hvorfor julegensere helst skal være både glorete, morsomme og i grunn stygge. Denne julegenseren er slik at jeg, jeg, får lyst til å la meg avbilde ute i snøen mens jeg henter juletre eller drikker gløgg og griller marshmallows ved en bålpanne med snødekte grantrær i bakgrunnen.
Og merk dere det, jeg liker verken snø eller grilla marshmallows.

Ellers tar Vibbedille opp problematikken med dybdesynet som forsvinner med progressive briller slik at det kan være vanskelig å bedømme avstander når man leiker fjellgeit.
Jeg har ikke progressive briller. Kan ikke ha det med mine synsutfordringer i følge optikeren min. Så jeg har to par briller. Lesebriller og “vanlige” briller. For meg er det langt lettere å bedømme avstander i nedoverbakke når jeg har på meg de riktige brillene. Uten briller sliter jeg litt med det dybdesynet noen ganger.

Hos Vibbedille er det dårlig vær, og de har utsatt ukas tur. Her er det et strålende vær, med blå himmel uten en eneste sky. Bare jeg får våknet litt mer og fått i meg tekopp og frokost skal jeg komme meg ut på tur med hundene. Skal man tro værmeldinga på radioen bak meg er dette den fineste dagen denne uka.

 

15 kommentarer
    1. Ja nei det er heldigvis lenge igjen til jul, selv om den napper i kanten på kalenderen… Jeg forbereder ikke mye før siste del av november. Tidsnok da 🙂

    2. hehehe ja julegenser…. da burde jeg også startet nå. Holder på med en VM genser 2025 som jeg håper blir ferdig FØR VM neste år er over 😀

    3. jeg har progresive briller men ingen prooblemer med dybdesyn hos meg da ,julegenser ,tja i år strikker jeg tiil mange barnebarn så det blir nook ikke tid til en julegenser men julegavene er jeg godt i gang med ,der liker jeg åå være ferdig til advent,regner her i dag men det er byger så det går fint

    4. Har progressive briller og null problem med dybdesynet. Julegenser blir det ikke her, men strikking har aldri vært min greie. Julegave en har jeg begynt på. Julehandelen starter man tidlig på. Slippe stresset, og heller kose meg. Været her er regn og bytur står på planen.

        1. Jeg gikk ett år på grunnkurs optikk, og da lærte jeg at dybdesyn sånn bratt ned kunne være en utfordring. Så du har nok helt rett i det. Og så er jo synet forskjellig hos forskjellige mennesker, også de med progressive briller.

          1. Nå har eg i allefall i dag vært å kjøpt meg nye sportsbriller som skal løse dette problemet 🙂 Krysser fingrene for at eg kan begynne å gå kjappere nedover hehe

      1. Jeg har også alltid det som mål, å være ferdig med gavene tidlig. Er alltid noen igjen i siste liten. Men de siste åra har det blitt færre det skal kjøpes gaver til, så kanskje jeg klarer å bli ferdig tidlig i år….

    5. Det var en fin julegenser, som også passer å bruke gjennom hele vinteren. 👍 Jeg er ikke så god på å strikke så store prosjekter, – går litt lei når det blir så omfattende 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg